Sport

Debut dificil in Liga Florilor pentru HC Dunarea Braila

Debut dificil in Liga Florilor pentru HC Dunarea Braila

În această dimineaţă, HC Dunărea Brăila a pleacat spre Craiova, unde va întâlni în prologul primei etape a Ligii Florilor pe SCM Craiova, vicecampioana en-titre și deținătoarea Cupei EHF. Partida este programată sâmbătă, 1 septembrie, de la ora 17.30, în Sala Polivalentă din Craiova. Partida va fi transmisă în direct pe TVR1.

Echipa brăileană nu are probleme de lot, singura jucătoare care se confruntă cu mici probleme medicale fiind Ana Berescu, însă a făcut și ea deplasarea pentru acest meci.

Partida dintre SCM Craiova şi HC Dunărea Brăila va fi arbitrată de Marius Gheorghişor din Bucureşti şi Marian State din Buzău. Observator din partea FRH a fost desemnat Constantin Milcu din Drobeta Turnu Severin.

În ultimele 6 întâlniri oficiale dintre cele două echipe SCM Craiova s-a impus de cinci ori, ultima dată în finalul sezonului trecut, când a câștigat la Brăila cu 21-20, iar un meci s-a terminat la egalitate. Ultima dată când HC Dunărea a câștigat în Cetatea Băniei a fost în 10 aprilie 2013, când Brăila a învins cu 23-21.

Cele două echipe s-au întâlnit în această vară la turneul amical de la Cheile Grădiștei, iar meciul s-a terminat la egalitate, scor 24-24. Ultimul meci oficial jucat la Craiova a fost câștigat de SCM cu scorul de 22-16.

Meciul are o însemnătate pentru antrenorul Dumitru Berbece, care anul trecut a fost secund la SCM Craiova, dar și pentru Nicoleta Tudor, jucătoare în echipa oltencelor în sezonul trecut. Față de campionatul 2017-2018 din echipa Craiovei nu mai fac parte nici Valentina Ardean Elisei și Yulia Dumanskaya, două piese importante în angrenajul echipei lui Bogdan Burcea.

Celelalte şase meciuri ale etapei vor avea loc duminică, după următorul program:

CSM Slatina – Măgura Cisnădie, ora 11.00

SCM Gloria Buzău – SCM Rm. Vâlcea, ora 11.00

CSU Cluj-Napoca – Corona Braşov, ora 16.00

Gloria Bistriţa – CSM Roman, ora 17.30

HC Zalău – CSM Bucureşti, ora 17.30, televizat la TVR1

Minaur Baia Mare – Danubius Galaţi, ora 18.00

Lotul echipei HC Dunărea Brăila: Gabriela Dobre, Marina Razum, Ana Maria Micu – portari, Alina Ramona Vătu, Ştefania Epureanu – extreme stânga, Nicoleta Tudor, Diana Munteanu – interi stânga, Diana Axinte, Natasha Krnic, Elena Dache – centri, Irina Shutska – Burtea, Nicoleta Filofteia Safta, Mirabela Coteţ – pivoţi, Cristina Gheorghe, Iasmina Ichim – interi dreapta, Cătălina Georgiana Preda, Ana Maria Berescu, Alexandra Gabriela Vrabie – extreme dreapta.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •