vineri, 19, iulie 2024
27 °c
Ro

De Sf. Nicolae la Teatrul ”Maria Filotti” are loc ”Gala excelenței în educație”

Joi, 6 decembrie, de la ora 17.00, după premierea familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie, la Teatrul “Maria Filotti” va avea loc ”Gala excelenței în educație”. În cadrul acestei gale vor fi premiați elevii care au obținut performanţe la olimpiadele naționale sau internaționale, sau la campionatele naționale și ONSS în anul şcolar 2017 – 2018. 

În ședințele de Consiliu Local Municipal şi Consiliu Judeţean de la sfârșitul lunii noiembrie au fost aprobat proiecte de hotărâri privind acordarea de granturi unităţilor de învăţământ pentru premierea elevilor şi cadrelor didactice cu rezultate deosebite în domeniul performanţelor şcolare (olimpiade şcolare/competiţii internaţionale şi naţionale, media 10 la examenul de bacalaureat şi Evaluare Naţională), în anul şcolar 2017-2018. Valoarea premiilor va fi suportată 50% din bugetul Primăriei şi 50% din bugetul CJ, valoarea premiilor acordate se ridică la 390.600 lei.

Premiile obținute la olimpiadele internaţionale vor fi premiate cu 9.600 lei pentru elevi, iar profesorul coordonator va primi 4.800 lei. La olimpiadele naţionale, elevii care au luat premiul I vor fi răsplătiţi cu 4.800 lei iar profesorii cu 2.400 lei, cei care au luat premiul II vor primi 3.200 lei şi profesorii 1.600 lei, în timp ce la premiul III se acordă 1.600 lei de elev şi 800 lei pentru profesor.

Astfel, de la Colegiul Naţional “Gh. M. Murgoci” sunt șase elevi care vor fi premiați în total cu suma de 27.200 lei, iar cei șase profesori coordonatori vor primi 13.600 lei. De la Colegiul Naţional “N. Bălcescu” sunt șapte elevi, care vor primi premii totale de 37600 lei, iar cei cinci profesori coordonatori (Carmen Pârlog are trei elevi premianți la germană) vor primi 18.800 lei.

De la Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” este un singur elev care va primi 3.200 lei, iar profesorul său 1.600 lei. La Liceul de Arte “H. Darclee” sunt doi elevi care au obținut locul 3 la olimpiadele de biolă și arta actorului, care vor primi câte 1.600 lei fiecare, iar profesorii coordonatori vor primi câte 800 lei. O elevă de la Colegiul Tehnic “Ed. Nicolau” a obținut premiul III la olimpiada de limba rusă modernă și va fi premiat cu suma de 1600 lei, iar profesoara sa va primi 800 de lei.

Elevii de la Liceul cu Program Sportiv vor primi premii totale de 102.000 lei. Pentru clasări pe podium la competiții internaționale, cinci atleți de la acest liceu vor primi câte 9.600 lei. De asemenea vor fi premiați pentru rezultate la competițiile naționale alți cinci atleți și ștafetele de juniori I și III masculin de 4×100 metri. Alte premii vor fi acordate pentru Olimpiada de Pregătire teoretică sportivă și lupte. De asemenea vor fi premiate și echipele de handbal fete liceu și gimnaziu, medaliate cu bronz la ONSS.

Doi elevi de la Şcoala Gimnazială “Mihai Eminescu” vor fi premiați cu 11.200 lei, pentru rezultate la olimpiada internațională de astronomie și locul III la limba latină. De la Şcoala Gimnazială “Al. I. Cuza” va fi premiată o elevă pentru locul II la Olimpiada de limba franceză, iar de la Şcoala Gimnazială “Al. S. Puşkin”, o elevă pentru locul II la Olimpiada de limba rusă. Echipa de fotbal fete ciclul primar de la Şcoala Gimnazială “Fănuş Neagu” va fi premiată pentru locul II la ONSS. De asemenea vor fi premiate echipa de rugby a Școlii gimnaziale din Stăncuța și echipa de fotbal fete gimnaziu a Școlii gimnaziale din Râmnicelu.

Elevii care au avut media 10 la examenele de Evaluare Naţională şi Bacalaureat vor fi premiaţi cu 3.000 lei, iar profesorii cu 1.000 lei. Este vorba despre 10 elevi şi 13 profesori de la şcolile “Mihai Eminescu” şi “Ion Creangă” şi Colegiile “Nicolae Bălcescu” şi “Gh. M. Murgoci”.