Braila

De Paste, vreme calda la Braila

De Paste, vreme calda la Braila
De Paste vreme calda la Braila
De Paste vreme calda la Braila

       Daca in primele trei zile din luna mai, soarele a stralucit pe cer “destul de bine”, atingand pe alocuri si 28-30 de grade, iata ca ne asteptam dupa sarbatori si la cativa stropi de ploaie. In aceasta noapte nu se intrevad precipitatii.
Astazi, in Sambata Mare tot despre vreme foarte calda vorbim, desi in regiunile intracarpatice temperaturile scad cu 2…3 grade fata de zilele precedente.
La scara intregii tari, ecartul termic al zilei va fi de la 22…23 de grade pe litoralul Deltei, pana la 30 de grade local in est si sud-est, chiar 31 de grade in Lunca Dunarii. Iar ca aspect, norii si ploile scurte, dar insotite de tunete si fulgere, par sa prefere zonele din sud-vestul, centrul si nord-estul teritoriului, dar si zonele montane, cu precadere in orele amiezii.
La Braila azi, este cald ca in toiul verii, aproximativ 30 de grade vor indica termometrele imediat dupa pranz, o zi numai buna pentru petrecerea timpului in aer liber. Noaptea, atunci cand ve-ti merge la biserica, cerul va fi senin, temperatura atingand 12-15 grade.
In duminica Pastelui temperaturile scad usor, insa vremea tot calda ramane. La amiaza vor fi de la 20…22 de grade doar in nordul Moldovei pana la 28…29 de grade in spatiul geografic intracarpatic. Iar aversele cu tunete, fulgere si vant in rafale sunt prezente mai ales dupa-amiaza prin zonele montane, si doar pe arii restranse, trecator, la campie si podis.
In Braila soarele este inca prezent si doar temporar, cel mai probabil dupa-amiaza si seara, apar si nori ce pot sa lase averse insotite de descarcari electrice. Se vor atinge 25…27 de grade.
A doua zi de Paste vremea tot calda ramane, temeperaturile din tara se vor incadra intre 20 si 29 de grade, iar norii si aversele, prezente tot in a doua parte a zilei, isi vor face aparitia la nivel local la munte si in sud-vestul tarii. In urmatoarele zile se mentine un regim termic usor mai ridicat decat in mod obisnuit in prima decada a lunii mai si ploile par sa prefere in continuare vestul tarii si zonele montane.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
SMS-urile de sarbatori
Articolul anterior

Ziua Sfintei Invieri
Articolul urmator

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.