ProBr

Daria Enciu a obtinut a doua medalie de bronz in a doua zi a nationalelor de inot

Daria Enciu a obtinut a doua medalie de bronz in a doua zi a nationalelor de inot
Daria Enciu a obtinut a doua medalie de bronz in a doua zi a nationalelor de inot
Daria Enciu a obtinut a doua medalie de bronz in a doua zi a nationalelor de inot

 

Vineri, în bazinul descoperit de 50 m de la LPS Brăila, s-au desfășurat reuniunile 3 și 4 ale Campionatelor Naționale de înot pentru copii de 11 -13 ani. Și în a doua zi brăileanca Daria Enciu și-a mai trecut în cont o medalie de bronz în proba de 50 m liber, dar au mai fost și alți sportivi brăileni care au punctat în clasament, atât la individual, cât și la ștafete.

În reuniunea de dimineață, prima probă a fost cea de 50 m liber băieți de 12 ani la care s-a impus Stan Leon de la Aqua Team București, cu 28:31, urmat de Dragoș Hriscu de la LPS Bacău și Andrei Bălăceanu de la Aqua Team. Andrei Dragu și David Papuc, ambii de la LPS Brăila s-au clasat pe locurile 17, respectiv 29 din 88 de sportivi.

A doua probă a zilei de vineri a fost cea de 100 m spate fete de 11 ani, unde Clara Spînu de la CSS Ploiești s-a clasat pe primul loc cu 1:13:56. Medalia de argint a fost obținută de Maria Burlacu de la LPS Emil Racoviță București, iar pe locul 3 s-a clasat piteșteanca Andreea Chiță. Ana Maria Pîrvu de la LPS Brăila a înotat în seria a 4-a valorică, din cele 11 la această probă, reușind performanța de a se clasa pe locul 7 cu timpul de 1:20:03, obținând două puncte în clasamentul general al fetelor de 11 ani. Felicia Milea și Elena Roșu s-au situat pe locurile 68, respectiv 73 din 79 de sportive, iar Laura Hîncu de la CSM Brăila s-a situat pe locul 46.

 

podium la 100 m spate fete de 11 ani
podium la 100 m spate fete de 11 ani

 

Proba de 100 m bras băieți de 11 ani a fost câștigată de Markus Stoltz de la Renovatio Sport Club Bucureşti, urmat de Patrick Kugelman de la CSM Arad și Mihai Gergely de la Aqua 01 Cluj. Cel mai bine clasat sportiv brăilean la această probă a fost Cristian Ganea de la CSM Brăila, clasat pe locul 11 cu timpul de 1:32: 87. Sami Cakir de la LPS Brăila s-a clasat pe locul 68, iar Ionuț Gavrilă și Robert Ciutacu de la CSM Brăila s-au situat pe locurile 31, respectiv 41 din 80 de sportivi participanți.

 

Cristian Ganea
Cristian Ganea

 

A cincea probă individuală a reuniunii de vineri dimineață a fost cea de 200 m spate fete de 12 ani, acolo unde Daria Enciu spera să reediteze performanța de la 400 m spate. Cu un start destul de slab, Daria nu a reușit să mai recupereze pe parcurs, ba chiar a cedat pe ultimii 50 de metri lupta pentru locul 3 și a ajuns la finiș abia a 7-a în seria a 5-a, iar în clasamentul acestei probe s-a clasat pe locul 8 cu timpul de 2:44:21. Proba a fost câștigată de Ana Iulia Dascal de la Swim to Perfection Cluj Napoca cu timpul de 2:27:46, cu peste 10 secunde avans față de ocupanta locului 2, Loredana Cavasdan de la CSM Oradea. Pe locul 3 s-a clasat Carola Stan de la CS Swim Cluj Napoca. Ana Maria Corbu, de la LPS Brăila, a înotat în seria a 2-a și s-a clasat pe locul 32 din 40 de sportive.

Victor Iacob de la CSS Hunedoara s-a impus în proba de 200 m spate băieți de 13 ani, secondat de Robert Duican de la CS Bucharest Sport Club și Rareș Druga de la CSM Bacău 2010. În această probă, Andrei Țandără de la CSM Brăila nu a mai concurat fiind scutit medical.

 

IMG_2136

Au urmat probele de ștafetă, 4×50 m liber fete de 11 ani la care LPS Brăila s-a clasat pe locul 7 cu o ștafetă formată din Tules, Milea, Roșu și Pîrvu. Pe primul loc s-a situat ștafeta fetelor de la Swim Cluj Napoca, urmată de cea de la LPS Emil Racoviță și cea de la CSM Pitești. La 4×100 m mixt fete de 12 ani, ștafeta celor de la LPS Brăila formată din Enciu, Turenschi, Coadă și Corbu s-a clasat pe locul 5. Această probăa fost câștigată de Swim to Perfection Cluj Napoca, urmată de ștafetele celor de la Aqua 01 Cluj Napoca și CSM Oradea.

 

Ana Maria Corbu
Ana Maria Corbu

 

În ultima probă de dimineață, cea de ștafetă 4×100 m liber băieți de 13 ani, cei de la Aqua Team București au câștigat medalia de aur stabilind un nou record național, cu timpul de 4:08:97. Locul 2 a fost ocupat de ștafeta celor de la CS Casa Ema Bistrița, iar pe locul 3 s-a clasat ștafeta celor de la CSM Pitești.

Reuniunea a patra a început cu un bronz pentru Daria Enciu

Enciu a doua medalie
Enciu a doua medalie

 

În reuniunea de după amiază, așa cum spune dimineață profesorul Ion Ionescu, Daria Teodora Enciu a demonstrat că e foarte bună în probele de crawl. Sportiva descoperită de profesoara Carmen Petrică, care de două luni se află în concediu medical și se antrenează acum sub îndrumarea profesorului Ion Ionescu, s-a ambiționat foarte mult după eșecul de dimineață și a înotat foarte bine la 50 m liber fete de 12 ani terminând pe locul 3 cu timpul de 30:27, la 17 sutimi de secundă de ocupanta locului 2 Carina Notingher de la Aqua Sport Timișoara, iar medalia de aur i-a revenit clujencei Ana Iulia Dascal, cu timpul de 28:58. În această probă, Ana Maria Corbu s-a clasat pe locul 48 din 60 de sportive participante.

 

Sami Ata Cakir
Sami Ata Cakir

 

La 100 m liber băieți de 11 ani pe primul loc s-a clasat timișoreanul Laurențiu Dragotă, urmat de Mihai Gergely și Vasileios Kokkinakis de la CSS 1 Pajura București. Paul Bălan de la LPS Brăila s-a clasat pe locul 26, iar Denis Leopa și Ata Sami Cakir pe locurile 53, respectiv 68 din 102 sportivi participanți la această probă. În aceeași probă, Ionuț Gavrilă de la CSM Brăila s-a clasat pe locul 23, Ganea și Ciutacu ocupând locurile 36, respectiv 55.

 

IMG_2152

La 50 m liber fete de 11 ani cea mai rapidă a fost piteșteanca Andreea Chiță, urmată de bucureșteanca Maria Burlacu și Anna Nahed de la Aqua Team București. Ana Maria Pîrvu a câștigat seria a 10-a, dar cu un timp de 32:98 s-a clasat pe locul 12, iar Roșu, Milea și Tuleș au ocupat locuri de la 65 în jos. Laura Hîncu s-a clasat pe locul 72 din 92 de concurente.

La 100 m bras băieți de 12 ani s-a impus Răzvan Rath de la Emil Racoviță cu timpul de 1:18:56, urmat de Leon Stan și Alessandro Aspru de la CS Energic Pitești.

Mihnea Ionescu de la Aqua Team a câștigat proba de 100 m fluture băieți de 13 ani cu timpul de 1:05:15, locul 2 revenindu-i hunedoreanului Victor Iacob, iar pe locul 3 s-a clasat arădeanul Zoltan Laszlo. Raul Chițoiu de la CSM Brăila s-a clasat pe locul 23din 48 de sportivi.

Fetele de 12 ani s-au întrecut în proba de 200 m bras, iar Rhona Ujvary de la Aqua 01 Cluj Napoca a fost cea mai rapidă, fiind urmată de două sportive de la Swim To perfection Cluj, Ana Iulia Dascal și Delia Zaharia. Andreea Coadă de la LPS Brăila a terminat pe locul 3 în seria a 3-a, dar s-a clasat pe locul 19, iar Roxana Turenschi pe locul 25 din 35 de concurente.

 

IMG_2134

Au urmat ultimele trei probe, rezervate ștafetelor. La 4×100 m liber fete de 11 ani pe primul loc s-a clasat ștafeta celor de la Aqua Team București, urmată de cea de la CSM Pitești și cea de la CS Swim Cluj. Fetele de la LPS Brăila s-au clasat pe locul 7. Ștafeta celor de la Aqua Team s-a impus și la 4×50 m mixt băieți de 12 ani, fiind secondată de cea de la LPS Emil Racoviță și cea de la Școala generală nr. 3 Suceava.

Ultima probă a zilei a fost cea de ștafetă 4×50 m liber băieți de 13 ani, câștigată tot de Aqua Team București. Pe locul 2 s-a clasat ștafeta băieților de la CS Casa Ema Bistrița, iar pe locul 3 ștafeta de la CSM Pitești.

Grupul ”Un zâmbet pentru TINEri” susține înotul brăilean

Sâmbătă în a treia zi a Campionatelor Naționale de înot pentru copii de 11-13 ani, grupul “Un zâmbet pentru TINEri“, înființat la jumătatea lunii iunie, vrea să organizeze un eveniment prin care să încurajeze micuții sportivi de la LPS și CSM Brăila participanți la concurs. Grupul a luat ființă pentru a crea noi oportunități de cunoaștere și relaxare a tinerilor, oportunități ce vin în întâmpinarea nevoilor acestora. Încă de la înființarea acestuia, tinerii s-au implicat și au avut diverse activități atât online cât și în parcuri, pe faleză, în Gradina Publica, etc., atrăgând un număr mare de persoane dornice de implicare.

Pentru că scopul grupului este acela de a sprijini acțiunile în care sunt implicați tinerii, sâmbătă, 12.07.2014, ora 16:00, grupul “Un zâmbet pentru TINEri” sprijină micuții înotători brăileni participanți la Campionatul Național de Înot, desfășurat în incinta Liceului cu Program Sportiv Brăila și așteaptă pe brăilenii care doresc să susțină înotătorii brăileni la acest concurs.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •