Politica

Danut Lungu: Braila are nevoie de un Parc Stiintific, Tehnologic si de Business

Danut Lungu: Braila are nevoie de un Parc Stiintific, Tehnologic si de Business

Consilierul judetean Danut Lungu, care candideaza pentru un nou mandat pe listele PNL, sustine infiintarea unui Parc Stiintific, Tehnologic si de Business la Braila.

Liberalul spune ca in scopul asigurarii unei cresteri economice, dinamice si durabile, prin valorificarea eficienta a potentialului local, autoritatile publice locale pot lua masuri de stimulare si dezvoltare a mediului de afaceri local, in scopul cresterii numarului de locuri de munca, lucru care duce si la imbunatatirea conditiilor de viata.

”Prin crearea unui Parc Industrial la Braila se urmareste impulsionarea si diversificarea activitatilor economice, stimularea investitiilor in sectorul privat, crearea de noi locuri de munca si in cele din urma, imbunatatirea nivelului de trai si a conditiilor de viata. Parcul Industrial reprezinta o zona delimitata care asigura infrastructura necesara in vederea atragerii de investitii si investitori si in care se pot desfasura activitati economice de comert, productie si prestari servicii, de cercetare stiintifica, de valorificare a cercetarii stiitifice, inovare etc., cu ajutorul potentialului uman si material local. Principalele obiective in crearea Parcului sunt: crearea de noi locuri de munca si dezvoltarea economica locala si regionala. Prioritar ar putea fi, pentru o mai buna dezvoltare in functie de cerintele actuale, furnizarea serviciilor necesare pentru asigurarea unor facilitati in afaceri, in scopul stimularii si sustinerii competentelor locale, in special in domeniul IT” spune consilierul judetean Danut Lungu.

Liberalul a propus si in actualul mandat acest proiect, dar majoritatea din Consiliul Judetean nu a aprobat amendamentul la buget pentru infiintarea unui astfel de Parc industrial.

Danut Lungu sustine ca regimul juridic de constituire, organizare si functionare a Parcului Stiintific, Tehnologic si de Business se face in baza legii nr.186/2013 Construirea Parcului Stiintific, Tehnologic si de Business se poate face din surse de finantare ale administratiei publice locale cat si Fonduri europene.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Locuri de muncă vacante în județul Brăila
Seară de folk pe Regală
Articolul urmator