Politica

Dănăilă: Când a acceptat să primească pacienți din alte județe, managerul spitalului județean s-a gândit la banii pe care i-ar primi spitalul din fondurile de la UE pentru tratarea cazurilor de COVID-19

Dănăilă: Când a acceptat să primească pacienți din alte județe, managerul spitalului județean s-a gândit la banii pe care i-ar primi spitalul din fondurile de la UE pentru tratarea cazurilor de COVID-19

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă, este de părere că decizia managerului Delia Râșnoveanu de a accepta solicitarea venită la sfârșitul săptămânii trecute de la Centrul Național de Conducere și Coordonare a Intervenției, privind transferul unui număr de 20 de pacienți confirmați cu COVID-19 de la un spital din Adjud la Spitalul Județean Brăila, a avut la bază motive financiare.

Liderul PNL Brăila a spus că numărul mic de persoane confirmate cu noul coronavirus în județul Brăila este rezultatul unei bune gestionări a situației și a modului în care brăilenii au înțeles să respecte regulile stabilite de Guvern.

Alexandru Dănăila a spus că în opinia sa, managerul Delia Râșnoveanu a acceptat acea solicitare fiindcă voia să dea bine la centru și să primească o sumă importantă de bani din cele ce vor fi repartizate spitalelor din țară care au tratat pacienți cu COVID-19.

„Toate aceste aspecte au o latură financiară. Pentru că motivul real pentru care doamna manager a acceptat ca acești pacienți să fie transferați – lăsând la o parte faptul că pe unii îi cunoștea și faptul că vrea să dea bine la București, să raportăm supraproducție, ca pe vremea lui Ceaușescu -, interesul este unul financiar. UE pune la dispoziția României 350 de milioane euro care au fost alocați în urma europarlamentarilor români, în primul rând europarlamentarilor PNL, care reprezintă grupul cel mai mare al parlamentarilor români. Acești bani vor fi repartizați fiecărui județ în parte – între 6 și 8 milioane lei, probabil – în funcție de cheltuielile și de implicarea în lupta cu coronavirusul și în lupta de prevenție, echipamente. Acești bani vor fi accesibili probabil începând din luna iunie și pe această cale îi și somez pe primarul municipiului și pe președintele CJ să înceapă să facă demersurile pentru a atrage acești bani și pentru a reduce cheltuielile pe care le-am avut la buget – pentru că și bugetul local, și bugetul CJ sunt supuse unui stres mare în această perioadă, să atragă acești bani.

Fără să ne spună care este situația, de fapt, au vrut să transfere acești pacienți tocmai pentru ca Spitalul Județean să poată să atragă aceste sume de bani în integralitate, pentru că va dați seama ce ar însemna ca 6 milioane de euro să vină la Spitalul Județean și să-și astupe niște găuri pe acolo sau să facă niște achiziții directe, așa cum s-a întâmplat întotdeauna la Spitalul Județean. Doar reacția populației a făcut ca lucrul acesta să nu se întâmple acum. Dar cheltuieli vor fi și bani vor putea fi atrași. Acesta este motivul real pe care eu cred că l-a avut toată această poveste legat de transferul pacienților. A fost o temă pe care cei de la PSD au tratat-o politic. și au greșit că au tratat-o politic. Toate lucrurile acestea se vor întoarce împotriva lor. Toți liderii PSD au spus că ei au blocat transferul pacienților” a spus Alexandru Dănăilă.

Liderul liberalilor brăileni a spus că niciunul dintre liderii PSD Brăila care s-au lăudat că au oprit transferul unor pacienți din Vrancea la Brăila nu face parte din comitetul care ia decizii.

”Tema principală pe care cred că ar trebui să-l inițiem cât mai repede este demiterea managerului spitalului județean, care ne-a dezinformat și care, din informațiile pe care le am nu a făcut altceva decât să creeze panică în rândul cetățenilor și să facă tot felul de jocuri din astea politice” a concluzionat Alexandru Dănăilă.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •