Politica

Danaila avertizeaza ca administratia locala propune cresterea taxelor si impozitelor pentru anul 2018

Danaila avertizeaza ca administratia locala propune cresterea taxelor si impozitelor pentru anul 2018

Președintele PNL Brăila, Alexandru Dănăilă a declarat săptămâna trecută într-o conferință de presă că pe brăileni îi așteaptă noul an cu măriri de taxe și impozite cu 5%, conform proiectelor de hotărâre supuse dezbateri publice de Primăria Brăila și Consiliul Judeţean Brăila. Dănăilă a adăugat că nici el şi nici colegii săi din PNL nu susţin aceste creşteri.

Proiectele sunt în dezbatere publică pe site-urile celor două instituţii, Primăria Municipiului şi Consiliul Judeţean. Liberalii au criticat dur această măsură, acuzând PSD-iştii că nu se ţin de cuvânt, deoarece în campania electorală au promis că taxele şi impozitele nu vor suferi modificări, iar acum aceştia fac exact invers.

 “Nu este normal ca într-un an în care creşterea economică a atins un nivel record, într-un an în care toată lumea o duce mai bine din punct de vedere al statisticilor pe care le prezintă Guvernul României, românii să aibă mai puţini bani, puterea de cumpărare să scadă şi noi să nu fim capabili să beneficiem de niciun fel de investiţii. PNL nu susţine majorarea taxelor şi impozitelor locale, aşa cum, atât primarul municipiului, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean, au pus în dezbatere publică proiectele, pe site-ul celor două instituţii. Proiectele pentru taxele locale petnru anul 2018 vor fi votate în decembrie. Noi nu vom susţine aceste proiecte! Noi suntem pentru menţinerea taxelor la nivelul actual pentru anumite zone şi pentru scăderea lor în altele”, a declarat preşedintele PNL Brăila.

Consilierul județean PNL, Alexandru Dănăilă a mai declarat că ar trebui îmbunătăţit sistemul de colectare a taxelor şi impozitelor locale și astfel nu ar mai fi nevoie de această majorare. În plus, noile taxe propuse de Primărie și CJ nu vor face decât să alunge investitorii, iar persoanele juridice din Brăila vor avea, de asemenea, de suferit, prin mărirea coeficientului de calcul pentru taxe şi impozite, conform declarațiilor lui Dănăilă.

Vezi ce taxe și impozite spune Dănăilă că vor crește de anul viitor:

.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •