Dacia Unirea speră la prima victorie în acest campionat

ArticoleSimilare

Sâmbătă, 28 septembrie, în etapa a IX-a a Ligii a 2-a, Dacia Unirea Brăila va întâlni pe Municipalul brăilean pe Chindia Târgovişte. După ce ambele echipe au fost eliminate din Cupa României, de Dinamo București, respectiv de CFR Cluj, vor încerca în campionat să obțină victoria, ambele echipe având nevoie de puncte.

Înaintea acestei etape Dacia Unirea se află pe ultimul loc în Liga a 2-a, cu 4 puncte, iar Chindia Târgoviște se află pe locul al 8-lea, cu 14 puncte. Dacă pentru echipa lui Florentin Petre obeictivul este salvarea de la retrogradare, pentru târgovișteni, antrenați de un alt fost dinamovist, Viorel Moldovan, punctele le sunt necesare pentru a se apropia de locurile fruntașe care pot duce la promovarea în Liga 1.

Dacă Dacia Unirea Brăila a obținut trei remize și o înfrângere în deplasările din acest sezon, pe teren propriu nu au câștigat decât un singur punct, în remiza, 0-0 cu UTA. Brăila a marcat un singur gol pe teren propriu, în prima etapă, când au pierdut cu 1-2 în fața celor de la Ripensia. Chindia Târgoviște are două victorii, un egal și o înfrângere în meciurile din deplasare, în care au marcat 5 goluri și au primit patru.

Însă în campionat, în etapa precedentă ambele combatante de astăzi au obţinut rezultate pozitive, Dacia Unirea a remizat, 2-2, la Metaloglobus, iar Chindia Târgovişte a umilit-o pe propriul teren, 5-1, pe nou promovata SSC Farul Constanţa.

Meciul dintre Dacia Unirea Brăila și Chindia Târgoviște va fi arbitrat la centru de Busi Cătălin din Râmnicu Vâlcea, ajutat la cele două linii de arbitrii asistenți Voicu Cristian din Focşani și Petrea Alexandra Theodora din Bacău. Cei doi asistenți au mai arbitrat echipa brăileană în acest campionat, chiar în meciul în care au obținut singurul punct pe teren propriu, dar atunci arbitru de centru a fost constănțeanul Claudiu Marcu. Cu Buși la centru, Brăila are trei victorii, un egal și cinci înfrângeri.

În ultimul meci direct dintre cele două echipe, jucat la Brăila, Dacia Unirea a câștigat cu 1-0 în returul campionatului trecut, printr-un autogol al portarului Iustin Popescu.

Pentru meciul cu Chindia, Florentin Petre nu se va putea baza pe mijlocașul Lu Yeufeng, care a fost eliminat în meciul de Cupa României și a primit o etapă de suspendare.

În primul meci al etapei a IX-a, disputat vineri, 28 septembrie, Petrolul Ploieşti a câștigat cu 5-0 meciul cu Aerostar Bacău.

Celelalte partide ale acestei etape sunt:

Sâmbătă, 29 septembrie:

Daco-Getica Bucureşti – ASU Politehnica Timişoara, ora 11:00

Ripensia Timişoara – Metaloglobus Bucureşti, ora 11:00

Academica Clinceni – Sportul Snagov, ora 11:00

CS Mioveni – Universitatea Cluj, ora 13:00

ASU Poli. Timişoara – Pandurii Târgu Jiu, ora 17:00

UTA Arad – CS Baloteşti, ora 17:00

Duminică, 3 septembrie

FC Argeş – Luceafărul Oradea, ora 11:00

Farul Constanţa – Energeticianul, ora 11:00.