ProBr

Dacia Unirea n-a reusit sa decaleasca Otelul

Dacia Unirea n-a reusit sa decaleasca Otelul
Dacia Unirea n-a reusit sa decaleasca Otelul
Dacia Unirea n-a reusit sa decaleasca Otelul

Dacia Unirea Brăila a pierdut în etapa a III-a a Ligii secunde la fotbal, în derby-ul Dunării de Jos, cu Oțelul Galați, cu 0-1, suferind primul eșec în acest sezon competițional. Pe o ploaie mocănească tot timpul jocului și un teren îmbibat cu apă, întâlnirea Brăila – Galați nu a fost la fel de dinamică precum cea din Cupa României.IMG_0422

În prima repriză elevii lui Alin Pânzaru și Pavel Vlad au dominat mai mult, au avut o posesie mai bună, dar fără a concretiza la finalizare. În minutul 13 Pușcașu i-a pasat la 18 metri lui Iosofache, dar șutul acestuia a trecut puțin peste poartă. În minutul 16 Miron a interceptat o pasă neglijentă a brăilenilor, dar și-a prelungit prea mult mingea și Mitrea a ieșit și a reținut. Un minut mai târziu Pușcașu a șutat și el din afara careului dar mingea a trecut pe lângă poartă.

În minutul 24 Chirpiliu a șutat de la 25 m lateral dreapta, mingea i-a sărit din piept lui Mitrea, însă Istrate nu a șutat precis și mingea a ieșit în aut de poartă. Brăilenii au ripostat imediat cu un șut de la marginea careului a lui Onofraș, deviat în corner, iar la cornerul executat mingea a ajuns la Muscă la 18 metri, însă șutul șeptarului brăilenilor a trecut puțin peste poartă. În minutul 27 Muscă intră prin dribling în careu, dar a fost blocat de Al. Istrate, care l-a deposedat.

În minutul 31, după două cornere consecutive, Dima a șutat de la 14 m lateral dreapta, dar Murgoci a respins cu piciorul din fața porții. În minutul 33 Pușcașu și-a încheiat acțiunea cu o centrare la colțul careului mic, dar Cojoc a respins cu capul în corner. În minutul 36 s-a consemnat primul șut pe spațiul porții, expediat de Onofraș, dar slab și ușor de reținut pentru portarul Grecu.

Ultima ocazie de poartă a brăilenilor din prima repriză a fost în minutul 40, când Pușcașu i-a pasat în dreapta lui Iosofache, iar centrarea acestuia pe colțul lung, la 6 metri, a fost respinsă cu capul în corner de Cojoc, de lângă Muscă și la pauză s-a intrat la scorul de 0-0.

După pauză, cei care au început mai bine au fost gălățenii, fără să pună în pericol poarta lui Mitrea. În minutul 57, Stănescu a executat o lovitură liberă de la 35 de metri lateral dreapta, în mijlocul careului, de unde Asanache, nemarcat, a reluat cu capul mult pe lângă poartă. În minutul 60, Muscă a pătruns în careu dar a fost blocat, iar în minutul 62 Chirpiliu i-a centrat perfect lui Istrate, însă lovitura de cap a acestuia s-a dus pe lângă poartă.IMG_0471

Meciul a intrat într-o nouă perioadă de joc confuz, până în minutul 79, când Miron a trecut la centrul terenului de Iosofache, a făcut o cursă de 30 de metri pe partea stângă și i-a pasat în dreapta lui Alexandru Istrate, care cu un șut la colțul lung l-a învins pe Mitrea, ieșit în întâmpinare, 0-1.IMG_0483

Brăilenii au avut un moment de cădere, dar în cele din urmă au revenit și au atacat cu mai multă hotărâre poarta lui Grecu, așa cum ar fi trebuit să o facă de la început. În minutul 82 Niță a pătruns pe dreapta în careu și a trimis o centrare în fața porții, dar Nicoliță din doi metri nu a reușit să trimită în poartă, mingea trecând pe lângă poartă.

În minutul 85, la o acțiune prelungită de atac a brăilenilor Onofraș a șutat puternic de la 18 metri, dar portarul gălățean a respins în lateral de la vinclu, însă Nicoliță din 2 matri lateral stânga a șutat în plasa laterală. Oțelarii au tras de timp pe final și au faultat cât au putut, Raphael Stănescu primind al doilea galben în minutul 89, dar brăilenii nu au reușit să treacă de apărarea supraaglomerată organizată de antrenorul gălățean pe final de meci.

Dacia Unirea Brăila a pierdut astfel primul meci din acest sezon, spre dezamăgirea celor circa 500-600 de spectatori care au venit la meci pe o vreme rece și ploioasă, dar care și-au aplaudat la final favoriții.

IMG_0485 IMG_0495

Dacia Unirea Brăila: Mitrea – Niţă, Olenic, Ghiocel, Stănciulescu – M. Dima (min. 59 C. Roșu), Iosofache, A. Puşcaşu (min. 74 S. Nicoliță), Necoară (min. 59 Frunză) – Al. Muscă, Onofraş. Attrenor: Alin Pânzaru

Oțelul Galați: Grecu – Marus, Cojoc, Asanache, Murgoci – V. Ştefan (min. 73 Tătar), Dajbog – Istrate, Miron (min. 90+1 I. Constantinescu) – R. Stănescu, Chipirliu (min. 88 A. Diarra). Antrenor: Daniel Florea.

Celelalte rezultate ale etapei a III-a din seria I a Ligii a 2-a au fost:

Rapid Suceava – Gloria Buzău 1-0 (0-0)
Bucovina Pojorâta – SC Bacău 1-2 (0-1)
Dunărea Călăraşi – ACS Berceni 1-0 (1-0)
Academica Clinceni – CS Baloteşti 0-1 (0-0)
Rapid Bucureşti – FC Ceahlăul 1-0 (1-0)

În urma acestor rezultate, pe primul loc în clasament se află Dunărea Călărași cu 7 puncte, urmată de Rapid bucurești, rapid Suceava și Dacia Unirea Brăila, toate cu câte 6 puncte.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •