ProBr Sport

Dacia Unirea Braila s-a calificat in 16-imile Cupei Romaniei

Dacia Unirea Braila s-a calificat in 16-imile Cupei Romaniei
Dacia Unirea Braila s-a calificat in 16-imile Cupei Romaniei
Dacia Unirea Braila s-a calificat in 16-imile Cupei Romaniei

Dacia Unirea Brăila a trecut miercuri seara de Oțelul Galați în etapa a V-a a Cupei României la fotbal și acum își așteaptă adversara din 16-imile competiției. Elevii lui Alin Pânzaru au avut nevoie de prelungiri pentru a obține calificarea. După ce Muscă a egalat și a dus meciul în prelungiri cu un gol în minutul 88, în repriza a doua a prelungirilor Iosofache și Muscă din penalty au consființind victoria brăilenilor cu 3-1 (0-0, 1-1) în aplauzele celor circa 2000 de spectatori aflați în tribunele stadionului Municipal din Brăila.  IMG_0188

Meciul a fost unul tipic acestei competiții, în care niciuna dintre echipe nu s-a aruncat în atac și nu s-a lăsat descoperită în apărare. Intențiile ofensive ale brăilenilor s-au văzut încă din strartul jocului, când o acțiune a lui Frunză a fost oprită prin fault la marginea careului chiar în minutul 2. Lovitura liberă executată de Roșu a fost însă fără rezultat, Murgoci trimițând în corner. În minutul 4 Moise a șutat din careu la colțul scurt, dar în afara cadrului porții. Oaspeții au ripostat și ei timid, în minutul 5, cu un șut a lui Stănescu de la 25 de metri, în afara cadrului porții. În minutul 18 Muscă a reluat din 6 m o centrare venită de la Stănciulescu, dar portarul Preda a respins în corner.

În minutul 25 am consemnat cea mai mare ocazie a brăilenilor. La o centrare de pe dreapta a lui Roșu, Stănciulescu a trimis cu capul în careul mic, dar reluarea lui Nicoliță nu l-a bătut pe Preda, care a respins în față și fundașii gălățeni au îndepărtat pericolul.

În minutul 33 Chipirliu a scăpat singur cu portarul Mitrea, dar de la 10 m lateral dreapta a șutat pe lângă poartă.

Prima repriză s-a încheiat cu o lovitură de cap a lui Ghiocel, la o centrare din lovitură liberă a lui Frunză, dar mingea s-a dus peste poarta Oțelului.IMG_0201

În repriza secundă ”oțelarii”au ieșit mai determinați și au pus stăpânire pe joc, dar prima situație de gol a aparținut brăilenilor, în minutul 50, când Nicoliță a reluat din unghi peste poartă o pasă în adâncime primită de la Roșu.

În minutul 54 Stănescu a fost faultat de Petean la marginea careului, iar lovitura liberă executată de Chipirliu a fost reluată cu capul de Stoian peste poartă.

În minutul 60, Stoian a centrat de pe dreapta, Stejan a prelungit cu piciorul până la Miron, care de la 8 m puțin lateral stânga a șutat la colțul lung și l-a învins pe Mitrea, 0-1.

În minutul 64 Stănescu a expediat un șut de la distanță, iar Mitrea a reținut în doi timpi. Alin Pânzaru a schimbat inspirat și brăilenii și-au revenit treptat după șocul golului primit, iar în minutul 71 Preda a respins în lateral șutul lui Onofraș din colțul careului mare, iar Muscă a reluat pe lângă poartă. În minutul 77 Niță a pătruns în careu, dar a șutat din unghi pe lângă poartă, pentru ca peste două minute Preda să rețină fără probleme un șut al lui Moise de la distanță. În minutul 84 Stoian a fost blocat în careu în ultimul moment de Stănciulescu. Peste numai un minut, Muscă a reluat din vole de la marginea careului, dar mingea a ocolit din nou cadrul porții lui Preda.IMG_0208

În minutul 87 Frunză a fost faultat la marginea careului de Murgoci și tot el a executat lovitura liberă, în încurajările publicului, care simțea că golul plutește în aer. Muscă a reluat spre poartă din 4 m, mingea a lovit bara și tot Muscă a trimis-o în plasă, 1-1 și meciul se îndrepta spre prelungiri.

În minutul 90+2 brăilenii puteau închide meciul, dar Muscă a șutat pe lângă poartă, după o pasă în careu primită de la Onofraș.

În minutul 94, Mitrea a respins un șut al lui Raphael Stănescu, iar în minutul 99 Chipirliu a șutat din unghi, dar mingea a fost respinsă în corner de brăileni. În ultimul minut al primei reprize de prelungiri Pușcașu a pătruns în careu și a șutat la colțul scurt, însă fără efect pe tabela de marcaj. Oaspeții au terminat primele 15 minute ale prelungirilor în 10 oameni, Stoian primind al doilea cartonaș galben și a fost eliminat.

În minutul 106, lovitura de la colț executată de Frunză de pe dreapta îl lovește în spate pe Muscă și se duce în bară, apoi Ioniță a degajat.

În minutul 111, la o lovitură liberă de pe dreapta, căpitanul brăilenilor a șutat direct pe poartă, Preda a respins de sub transversală, Stănciulescu a recentrat cu capul, dar fundașii gălățeni au degajat mingea până la 40 de metri de poartă. Brăilenii au interceptat și au continuat acțiunea ofensivă, mingea a ajuns în careu la Niță, care a recentrat în mijlocul careului, de unde Iosofache, venit din spate a reluat în plasa porții lui Preda, 2-1 pentru Dacia Unirea Brăila.

Ofensiva brăilenilor a continuat sub impulsul publicului și în minutul 115 Niță a centrat în careu, iar Marus a oprit mingea cu mâna, centralul a dictat penalty. A executat în stil de mare atacant Alexandru Muscă, care a majorat diferența pe tabela de marcaj, 3-1 pentru Brăila.

 

În minutul 118 Frunză trimite o pasă greșită pe care a interceptat-o Cojoc, acesta i-a pasat în adâncime lui Chipirliu scăpat spre poarta brăilenilor, dar Mitrea a ieșit și a reținut din piciorul atacantului gălățean.

În minutul 119 Niță a avut o incursiune pe dreapta, dar centrarea s-a nu a fost ajunsă de nici un coechipier și meciul s-a încheiat în uralele tribune care a sărbătorit victoria fotbaliștilor de la Dacia Unirea Brăila.

Dacia Unirea Brăila: Mitrea – Niță, Ghiocel, L. Ivan, Stănciulescu – C. Roșu (min. 68 Pușcașu), Petean, Frunză, S. Moise (min. 81 Iodofache) – Nicoliță (min. 62 Onograș), Al. Muscă. Antrenori: Alin Pânzaru și Pavel Vlad.

Oțelul Galați: E. Preda – Marus (min. 85 Ioniță), Cojoc, Asanache, Murgoci – Stejan (min. 82 Adăscăliței), Dajbog, Stoian, Stănescu (min. 115 Avram) – Chipirliu, Miron. Antrenori: Daniel Florea și Sorin Haraga.

Cele două echipe se vor întâlni din nou sâmbătă, 12 septembrie, de la ora 11.00, pe stadionul Municipal din Brăila, într-un meci contând pentru etapa a III-a din liga a 2-a.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •