Dacia Unirea Brăila a reușit să obțină cea mai importantă victorie din acest sezon de primăvară, obținând astfel toate cele 6 puncte în duelul direct cu Oțelul galați, principala contracandidată la locul 1 în seria a II-a din liga a 3-a,. Echipa pregătită de Florentin Petre a câștigat meciul de la Galați cu 2-1 după ce a fost condusă cu 1-0, iar din minutul 31 au fost nevoiți să joace și fără Patrick Petre, care a fost înlocuit fiind accidentat. Momentul psihologic al meciului a fost în minutul 52, când Oțelul a ratat un penalty, la scorul de 1-1.

Meciul a început în nota de dominare a gălățenilor. În minutul 3 Nica i-a pasat lui Răducan, dar șutul acestuia din urmă din 6 metri s-a dus în plasa laterală. În minutul 10 Brăila a obținut o lovitură liberă de la 20 de metri, dar Patrick Petre a executat peste poartă.

În minutul 13 Nica a încercat să pătrundă în careul brăilenilor, dar Robu a intervenit și a trimis mingea în corner. Neagu a executat lovitura de la colț, de pe stânga, în fața porții, Sîrghi nu a ajuns la minge, iar Răducanu, nemarcat în careul mic, a trimis din 4 metri în dreapta portarului Andrei, 1-0 din minutul 14.

În minutul 22 Robu i-a pasat lui Cocîrlă în dreapta, acesta a centrat pe bara a doua, mingea l-a depășit pe portarul Dinu și ioniță din 4 mewtri a trimis cu capul peste poarta goală. Ocazie imensă de gol irosită de brăileni. În minutul 25 Nica a recuperat o minge în colțul terenului a pătruns spre careu și i-a pasat lui Păun care a scos la 17 metri pentru șutul lui Neagu, însă mingea trmisă de acesta din urmă spre poartă a fost deviată în corner de portarul Andrei.

În minutul 30 Cocîrlă a centrat de pe dreapta la prima bară și raphael Stănescu a reluat cu capul din 6 metri, la colțul scurt, 1-1. După marcarea golului brăilenii au preluat inițiativa și au controlat jocul câteva minute. Însă următoarele faze de poartă au aparținut tot gălățenilor. În minutul 39 Gavrilă a șutat de la 20 de metri peste poartă, iar trei minute mai târziu Ghiocel a trmis cu capul din 8 metri pe lângă poartă, în urma unei lovituri libere bătute de Negru. În minutul 45 Petrache a trecut de Păvălache și a intrat în careu, pe partea dreaptă, dar șutul său pe colțul scurt a fost reținut de Andrei și scorul la pauză a rămas 1-1.

În debutul reprizei a doua tot gălățenii au fost cei care au fost mai ofensivi. În minutul 52 Răducan a prelungit o minge cu capul în partea stângă pentru Nica, care a pătruns și a fost faultat de Cocîrlă, iar arbitrul a dictat penalty. Gavrilă a executat lovitura de la 11 metri, în stânga lui Andrei, care a ghicit colțul și a parat șutul.

Ratarea loviturii de pedeapsă parcă le-a turnat plumb în ghete jucătorilor de la Oțelul care nu mai aveau nici o idee de construcție care să pună în pericol poarta celor de la Dacia Unirea.

În minutul 73 Ioniță a recuperat o minge la centrul terenului și i-a pasat în dreapta lui Apostolache care a trecut de Farcaș și a pătruns spre careul gazdelor, i-a pasat lui Raphael Stănescu care după ce l-a driblat pe Sîrghi a șutat de la 12 metri lateral stânga în colțul lung, 1-2!

În minutul 76 Dobre i-a pasat în careu lui Cîrjan, dar acesta a scăpat mingea de sub control și Fendoung a degajat. În minutul 82 Stoian a bătut un corner de pe dreapta iar Crihană a reluat din 8 metri cu capul peste poarta brăilenilor. Din minutul 83 Oțelul a rămas în 10 oameni pe teren. Răducan a văzut roșu direct pentru un cot în figură aplicat lui Vali Robu.

În minutul 90+3 putea fi 1-3. Batchabi a preluat o minge aproape de centru terenului, i-a pasat lui Ioniță care a trimis în stânga lui Apostolache, acesta i-a retrimis lui Ioniță în careu, iar acesta a șutat din 7 metri în portarul Dinu, mingea a ricoșat la Stănescu care a șutat din 7 metri în bara transversală, apoi gălățenii au degajat din fața lui Sava și scorul final a rămas 1-2, o victorie foarte importantă pentru echipa pregătită de Florentin Petre.

Otelul Galați: Dinu – Farcaș, Sîrghi, Ghiocel, Sevastian (min. 74 Cireș) – Neagu, Petrache (min. 62 Dobre), Nica (min. 6â Stoian), Gavrilă (min. 74 Crihană), Păun (min, 62 Cîrjan), – Răducan.

Dacia Unirea Brăila: Andei – Cocîrlă, Moroianu, Fendoung, Păvălache – V. Robu (min. 85 Sava), N. Ioniță, Apostol, Vîlceanu (min. 72 Apostolache) – P. petre (min. 31 Batchabi), R. Stănescu.

Dacia Unirea și Oțelul Galați au câte 35 de puncte cu două etape înaintea terminării sezonului regulat, dar brăilenii au avantajul celor două victorii în meciurile directe, chiar dacă la golaveraj Oțelul încă stă mai bine. Etapa viitoare Dacia Unirea Brăila va juca pe teren propriu cu Sportul Chiscani, iar Oțelul galați va primi pe teren propriu replica celor de la Sporting Liești.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •