Sport

Dacia Unirea Brăila a obținut prima victorie în 2019

Dacia Unirea Brăila a obținut prima victorie în 2019

Dacia Unirea Brăila a obținut primul succes din sezonul de primăvară, reușind să câștige cu 1-0 (0-0) meciul cu CS Balotești, o altă contracandidată la evitarea retrogradării. Doar vreo 400 de spectatori au ținut să fie prezenți la primul meci după ce s-a aniversat 100 de ani de fotbal la Brăila.

Prima repriză a aparținut oaspeților, care au ratat exasperant de mult, în situații de unu la unu cu portarul Moldoveanu. În partea a doua brăilenii au mai echilibrat jocul și și-au creat mai multe ocazii de gol, reușind să puncteze în minutul 70 prin Gabriel Niță.

Brăilenii au avut prima acțiune periculoasă la poarta oaspeților, în minutul 1, când Niță a pătruns pe dreapta în careu, dar a fost blocat și n-a obținut decât un corner. Două minute mai târziu Jallow Momodou a primit o pasă în careu, dar portarul Iordan a ieșit și l-a blocat. Peste încă un minut Mușea s-a încurcat în minge în propriul careu și în loc să degajeze a trimis în corner. În urma loviturii de colț acțiunea de atac a oaspeților a continuat și Niculae a șutat de la marginea careului puțin pe lângă poartă.

În minutul 9 Ciucureanu a pătruns pe partea stângă, a intrat în careu și a centrat în fața porții, Bragă a respins la marginea careului, de unde Izmană a șutat peste poartă. În minutul 13 Predescu a șutat de la 18 metri peste poartă. În minutul 26 Vasile Mihai a centrat în careu, dar reluarea lui Stoica a fost blocată de Diakite, care a trimis în corner. Cornerul a fost bătut pe linia careului de 6 metri, Niculae a deviat spre bara a doua, dar Moldoveanu a reținut de la picioarele lui Marin. Când s-a ridicat portarul brăilenilor s-a ciocnit cu Stoica și ambii jucători s-au ales cu câte un cartonaș galben.

În minutul 28 Ciucureanu primește o pasă în careu, dar a fost deposedat la 11 metri de poartă. Peste două minute Stoica l-a depășit pe Diakite, dar Moldoveanu a ieșit la 25 de metri și a degajat din fața atacantului ilfovenilor. În minutul 33 Neagu trimite o pasă în adâncime pentru Stoica, care rămâne singur cu portarul, talonat de Prunescu, dar șutează spre colțul lung, de la 8 metri, puțin pe lângă poartă. În minutul 37 Predescu i-a trimis o pasă în adâncime lui Stoica, care pătrunde în careu talonat de Diakite, dar șutează de la 8 metri în blocajul portarului Moldoveanu. În minutul 42 Stoica scapă din nou de la jumătatea terenului, dar este ajuns din urmă de Diakite care a protejat mingea pe care Moldoveanu a reținut-o la marginea careului. După fix 45 de minute arbitrul Flueran a fluierat sfârșitul primei reprize.

În repriza a doua brăilenii nu le-au mai dat așa ușor șanse oaspeților să riposteze tăios pe contraatacuri, iar după ce în minutul 52 Mihai a șutat de la 14 metri ușor lateral stânga, prea slab pentru a-l învinge pe Moldoveanu, brăilenii au preluat inițiativa. În minutul 63 Niță încearcă să pătrundă în careu din lateral dreapta, dar a fost faultat de Badea cu un pas înainte de a intra în careu. Căruța a executat în zid și oaspeții au declanșat un contraatac, stopat de Diakite la 25 de metri de poarta lui Moldoveanu. Brăilenii au revenit în atac și centrarea lui niță a fost trimisă în corner de un apărător al oaspeților. Ciucureanu a executat lovitura de la colț, iar Stoica încercând să degajeze a trimis periculos spre propria poartă, puțin peste transversală. Căruță a executat cornerul de pe dreapta, dar șutul lui Prunescu din 4 metri a fost blocat și mingea a ieșit iar în corner.  Căruță a centrat din nou, de data aceasta pe partea opusă, dar Ciucureanu a fost deposedat și oaspeții au îndepărtat pericolul.

În minutul 69 Mihai a șutat din interiorul careului, dar Moldoveanu a reținut fără probleme. Brăilenii au pornit un atac rapid. Niță a făcut o cursă de 30 de metri și i-a pasat în lateral lui Căruță, care a intrat în careu, dar a călcat pe minge.

În minutul 70 Mușea l-a deposedat la centrul terenului pe Mihai, i-a pasat scurt lui Pleșa, care l-a găsit cu o pasă în adâncime pe Alexandru Gabriel Niță, care a preluat la 22 de metri, a intrat în careu și a șutat de la 12 metri, la colțul lung, 1-0!

Brăilenii puteau s-și majoreze avantajul în minutul 78, dar șutul lui Niță de la 12 metri a trecut puțin e lângă poartă. În minutul 89 Ciucureanu a pătruns pe partea stângă, dar a fost deposedat de Marin. În minutul 90 Neagu aruncă o minge în careu, Stoica se luptă pentru minge cu Diakite și trimite din cădere spre poartă, dar Moldoveanu a deviat în lateral.

În minutul 90+1 Marin i-a pasat la marginea careului lui Marin, acesta a deviat pentru Badea, care de la 14 metri a trimis în brațele lui Moldoveanu.

În minutul 90+3 Moldoveanu primește al doilea cartonaș galben, de data aceasta pentru trageri de timp și este eliminat, iar în locul său în poartă a intrat juniorul Roberto Chirilă.

Dacia Unirea Brăila: Iul. Moldoveanu – Muşea, Prunescu, Diakite, Van den Driest (min. 71 L. Coteț) – Gab. Niţă, Pleşa, Ismană, Ciucureanu (min. 90+3 R. Chirilă) – Jallow, Căruţă (min. 76 Moroianu). Antrenor: Florentin Petre

CS Baloteşti:Iordan – V. Niculae, Bragă (min. 68 Clătinici), G. Mihai, Voineag (min. 61 B. Badea), Vas. Mihai (min. 73 Paraschiv), M. Neagu, Marciuc, Al. Stoica, C. Predescu, Ov. Marin. Antrenor: Gheorghe Mihali.

În urma acestei victorii Dacia Unirea Brăila a părăsit ultimul loc în Liga a 2-a, acumulând 15 puncte după 25 de etape. În etapa următoare echipa pregătită de Florentin Petre va juca în deplasare cu Pandurii Tg. Jiu, sâmbătă, 23 martie, de la ora 11.00.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •