Sport

Dacia Unirea a pierdut la limita meciul din prima etapa a Ligii a 2-a

Dacia Unirea a pierdut la limita meciul din prima etapa a Ligii a 2-a

În prezența a circa 500 de spectatori veniți să vadă la lucru noua echipă a Brăilei, Dacia Unirea a pierdut meciul cu Ripensia Timișoara cu 1-2 (0-1), după ce la scorul de 1-1 au ratat un penalty. Fără cinci dintre jucătorii transferați în această vară, echipa lui Gică Barbu a avut pe lista de rezerve numai jucători sub 20 de ani. Lovitura de începere a meciului a fost oferită de fostul fundaș central al echipei Progresul Brăila din anii ′80.

În minutul 5 Vitan a avut primul șut spre poarta oaspeților, dar execuția sa din interiorul careului a trecut mult peste poartă. În minutul 11 Maxin a centrat de pe partea dreaptă, dar Stănescu a luftat la 11 metri de poartă. Trei minute mai târziu Stănescu a primit o pasă în careu de la același Maxin, dar șutul său de la 10 metri ușor lateral a fost reținut fără probleme de Dobre.

În minutul 16 oaspeții au avut prima ocazie de a deschide scorul. Ungureanu a centrat de pe stânga, iar Anghelina a șutat din interiorul careului, însă Ichim a deviat în corner. Lovitura de colț a fost executată la bara a doua, Anghelina a șutat din 10 metri, Avram a respins în față, până la Ungureanu, care de la 12 metri a trimis peste poartă.

În minutul 23 Maxim a șutat de la 18 metri, poziție centrală, dar mingea s-a dus mult peste poarta lui Dobre. În minutul 28 Niță a luat o minge de la centrul terenului, a pătruns până în careu, dar a fost deposedat de Apro. În minutul 33 Vitan a recuperat o minge la 30 de metri de poarta adversă, a intrat în careu și a șutat de la 14 metri la colțul lung, pe lângă poartă.

În minutul 35 Zaluschi a pasat în dreapta la Toma, aceasta a centrat în careu, de unde Ungureanu a reluat pe lângă poartă. Un minut mai târziu Maxim a interceptat o minge și a pătruns spre careul Ripensiei, a pasat în stânga la Mădălin Calu, dar șutul acestuia de la 19 metri poziție centrală a trecut mult pe lângă poartă. În minutul 39 Monea a pătruns în careul brăilenilor, dar a șutat slab de la 8 metri lateral, dar Avram a respins.

În minutul 40 însă, Ripensia a reuşit să trimită mingea în poartă. Ungureanu i-a centrat lui George Monea, jucător împrumutat de la Hermannstadt, iar tânărul mijlocaş al oaspeților a trimis cu capul din dreptul punctului de la 11 metri, iar mingea a ricoşat din bara din dreapta portarului în plasă, 0-1.

În minutul 42 Dumiter a pătruns în careul brăilenilro, dar centrarea s-a în fața porții nu a găsit nici un coechipier și scorul la pauză a rămas 0-1.

După pauză jocul a fost mult mai alert și în minutul 50 Niță a centrat de pe dreapta, dar Apro a reușit să respingă. În minutul 52 oaspeții au beneficiat de o lovitură liberă de la 28 de metri, iar Călin Toma a executat direct pe poartă, însă Avram a scos de sub transversală și a trimis în corner. În urma loviturii de la colț Apro a trimis cu capul din 4 metri în poarta lui Avram, dar a fost semnalizat în poziție afară din joc și golul a fost anulat. În minutul 58 Toma a executat o altă lovitură de la colț, dar Ichim a respins cu capul și Vitan a plecat pe contraatac fiind faultat la centrul terenului de Cluci, care a primit și cartonașul galben.

În minutul 60 brăilenii puteau să egaleze la o eroare a portarului Ştefan Dobre, împrumutat de la Centrul Naţional de Pregătire, iar Roland Stănescu i-a furat mingea, însă a trimis prea moale spre poartă și Alin Burdeţ, a scos salvator de la un metru în fața liniei porţii. În minutul 63 Ungureanu a pasat foarte bine pentru Dumiter,, dar șutul acestuia din urmă, de la 18 metri, a trecut puțin pe lângă poartă.

În minutul 67, Brăila a egalat. Vitan i-a centrat lui Yuefeng Lu, care a marcat din 10 metri, la rădăcina barei, restabilind egalitatea, 1-1. după doar 4 minute Niță a pătruns în careul oaspeților și a căzut în duel cu Toma, iar centralul a arătat punctul cu var. Liviu Gheorghe a executat lovitura de la 11 metri (video), a șutat în dreapta lui Dobre, dar acesta a ghicit coțul și a respins cu piciorul.

În minutul 76 Monea a pătruns în careu, dar șutul său a fost respins în corner de Avram. Peste două minute Apro a șutat de la 22 de metri, dintr-o lovitură liberă, dar Avram a respins din nou în corner. În minutul 80 Liviu Gheorghe a încercat să-și spele păcatele de la penalty-ul ratat, dar șutul său de la 17 metri, pe colțul scurt, a ocolit vinclul porții timișorene.

În minutul 81, dublă ocazie a celor de la Ripensia. Ichim a respins şutul lui Cluci, iar portarul Avram, reluarea lui Toma. La faza imediat următoare Dumiter a trimis în transversală de la 8 metri lateral stânga, iar peste două minute tot el a pătruns în careu și a centrat pentru Stoi, însă Ichim a respins în aut. În minutul 83 Niță a centrat pentru Mucuță, dar șutul acestuia a fost reținut de Dobre.

În minutul 87 Ungureanu trimite o pasă printre fundașii brăileni pentru Dumiter, acesta a rămas singur cu portarul și a șutat în bara din dreapta lui Avram, mingea a revenit la Dumiter, care nu a mai ratat de la 7 metri poziție centrală, 1-2.

În minutul 89 Stoi a pătruns în careu, dar șutul său a fost reținut de Avram, iar în minutul 90+2 Liviu Gheorghe a executat o lovitură liberă și a trimis înalt în apropierea careului de 6 metri, însă devierea lui Hamza nu a ajuns la nici un coechipier și timișorenii au îndepărtat pericolul, scorul rămânând 1-2 la finalul meciului.

Dacia Unirea Brăila: R. Avram – G. Niţă, N. Ichim, Ben Hamza, Darius Hâmpea – Lu Yeufeng, M. Calu (min. 61 L. Coteţ) – A. Pleşa (min. 46 Liviu Gheorghe), M. Maxin, R. Vitan (min. 69 D. Mucuţă) – Roland Stănescu. Antrenor: Gheorghe Barbu

Ripensia Timișoara: Şt. Dobre – Ad. Popa, Burdeţ, Apro, C. Toma – Stoi, Anghelina – G. Monea (min. 90+3 Vlădia), Zaluschi (min. 58 Cluci), Ad. Ungureanu – A. Dumiter. Antrenor: Ciprian Urican

În etapa următoare Dacia Unirea va juca în deplasare la ACS Poli Timișoara, care în această etapă a pierdut cu 4-1 (1-1) în deplasare la SSC Farul Constanța, după ce a condus cu 1-0.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •