Derby-ul județean dintre Viitorul Ianca și Dacia Unirea Brăila, contând pentru etapa a 11-a din seria a II-a a Ligii a 3-a, desfășurat pe terenul din Plopu, s-a încheiat cu victoria echipei pregătite de Florentin Petre. Liderul seriei s-a revanșat după eșecul din tur și s-a impus cu 4-0 (2-0) într-un meci în care au avut aproape o oră avantajul unui om în plus pe teren.

Dacia Unirea a deschis scorul în minutul 6, la capătul unei acțiuni colective la care Patrick Petre a marcat cu o scăriță peste portarul Mitrea. 

În minutul 23 Apostol a șutat de la marginea careului, după o pasă primită de la Petre, dar a trimis cu latul pe lângă poartă. În minutul 25 Dima a centrat în careu de pe stânga, dar Alin Radu nu a reușit să lovească bine mingea și a fost blocat de Stănciulescu. În minutul 32 Băcanu a pătruns pe dreapta și a trimis din 6 metri spre colțul lung, dar mingea a trecut pe lângă poartă. 

În minutul 33 Patrick Petre a plecat de la 40 de metri spre poarta lui Mitrea, dar când a intrat în careu a căzut în duel cu Postolea. Arbitrul Sergiu Anton a dictat penalty și a acordat direct cartonașul roșu pentru Adrian Postolea. Gazdele au contestat eliminarea fundașului lor, dar și faptul că Petre a căzut prea teatral în careu. Lovitura de pedeapsă a fost executată de Patrick Petre, care a marcat pentru 0-2, în minutul 36.

În minutul 45+3 Alin Radu a marcat pentru Ianca, din 5 metri, dar golul a fost anulat, jucătorul celor de la Ianca a fost semnalizat în poziție afară din joc și scorul la pauză a rămas 0-2. 

În minutul 58 Vîlceanu a rămas singur cu Mitrea, dar șutul său de la 13 metri a nimerit transversala, iat în minutul 66 Petre a trimis din 6 metri pe lângă poartă. 

În minutul 77 Robu i-a pasat la marginea careului lui Narcis Ioniță, care a preluat cu dreptul și a șutat cu stângul în plasa porții lui Mitrea. 

În minutul 82, Petre a executat un corner de pe dreapta și Apostol s-a înălțat la prima bară și a trimis cu capul în poartă, 0-4. Cei de la Ianca au contestat decizia arbitrului la faza premergătoare golului, considerând că trebuia să dicteze aut de poartă, Petre fiind ultimul care a atins mingea, dar centralul a dictat corner.

În minutul 87 Viitorul Ianca a avut o lovitură liberă de la 22 de metri, dar Dima a șutat în zid și apoi mingea a ieșit în corner. Lovitura dee la colț a rămas fără rezultat și meciul s-a încheiat cu victoria celor de la Dacia Unirea cu 4-0. 

Viitorul Ianca: Mitrea – Colniceanu, Postolea, Preda, Coteț – A. Radu (min. 52 A. Crăciun), P. Ioan (min. 83 Irimia), M.Dima, L. Iorga, – R. Cristea, Băcanu.

Dacia Unirea Brăila: Andrei – Paliu, Arnaud, Stănciulescu, Păvălache – Cocîrlă (min. 83 Al. Duțu), Apostol, Lungu (min. 70 Ioniță), Vîlceanu (min. 59 Batchabi)- P. Petre (min. 83 Sava), R. Stănescu (min. 70 V. Robu).

Dacia Unirea rămâne lider în seria a II-a a Ligii a 3-a, cu 25 de puncte, iar Vitorul Ianca a rămas cu 16 puncte și a coborât pe locul 6. 

În etapa viitoare, Dacia Unirea Brăila va juca pe teren propriu cu CSM Focșani, echipă care a remizat pe teren propriu în această etapă, în meciul cu CSM Bacău, scor 1-1. Viitorul Ianca va juca etapa viitoare în deplasare, la Oțelul Galați, echipă aflată pe locul 2 în serie, la egalitate de puncte cu Dacia Unirea.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •