Sport

Cuza Sport pleaca la Ploiesti cu gandul la o noua victorie

Cuza Sport pleaca la Ploiesti cu gandul la o noua victorie

Cuza Sport Brăila se pregătește pentru un nou test important în liga 1 la baschet masculin, urmând să întâlnească luni, 12 februarie, în deplasare pe CS Municipal Ploiești. Partida va avea loc în Sala Olimpia din Ploiești, cu începere de la ora 19.00.

Întâlnirea dintre CSM Ploiești și Cuza Sport Brăila este o confruntare ce va conta pentru etapa a 4-a a Fazei semifinale a campionatului Ligii 1 la baschet masculin, înaintea căreia  brăilenii sunt singura formaţie ce nu a pierdut în această fază a competiţiei, având, e drept, doar două partide disputate, din cauza amânării întâlnirii din prima rundă, cu CSO Voluntari. Brăila îl are pe bancă pe unul dintre antrenorii cu care CSM Ploiești a promovat în Liga Națională în urmă cu doi ani Cătălin Ştefănescu, dar și doi dintre jucătorii cu care ploieștenii au reușit acea performanţă în 2016, Andrei Căpuşan şi Adrian Movileanu.

Echipa CSM Ploiești este condusă din teren și de pe banca tehnică de unul dintre cei mai mari jucători din istoria modernă a baschetului românesc, Cătălin Burlacu. Din componența echipei ploieștene fac parte jucători exponențiali care nu mai necesită nici o altfel de prezentare:  Adrian Tudor – fost conducător de joc naționalei României , spaniolul naturalizat Angel Santana – Campion european cu naționala României baschet 3 x 3 , Vlad Dogaru – multiplu campion național de seniori cu ASESOFT Ploiești, dar și numeroși tineri jucători crescuți în cadrul grupelor de copii din Ploiești.

Acestă partidă va reprezenta și întâlnirea cu doi tineri jucători care au evoluat în sezoanele precedente pentru Cuza Sport Brăila, și anume Tudor Arteni și Claudiu Lungu, ultimul fiind accidentat în ultima perioadă. 

Brăilenii nu au probleme de lot și vor alinia la meciul de la Ploiești cei mai buni jucători pe care Cătălin Ștefănescu și Mircea Totolici îi au la dispoziție pentru a-și trece în cont a treia victorie din faza semifinală a Ligii 1 la baschet masculin.

Într-un meci disputat duminică și contând pentru etapa a IV-a din faza semifinală, ABC Athletic Constanța a câștigat cu 79-60 (28-18, 18-18, 9-11, 24-13) meciul cu CS Municipal Mediaș.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •