Sport

Cuza Sport Braila, un proiect care trebuie sa continue

Cuza Sport Braila, un proiect care trebuie sa continue

Cuza Sport Brăila a încheiat un sezon excepțional în care a terminat pe primul loc în toate fazele competiției din Liga 1 la baschet masculin, iar acum este în fața primului sezon în Liga Națională. Președintele clubului înființat în urmă cu 11 ani, Mircea Totolici spune că acum începe un nou proiect pe următorii patru ani.

Organizarea turneului final al Ligii 1 la Brăila a fost un real succes, fenomenul baschet devenind din ce în ce mai iubit în rândul iubitorilor de sport din Brăila. Faptul că la meciurile celor de la Cuza Sport la acest turneu au fost în Sala Polivalentă ”Danubius” peste 1500 de spectatori demonstrează că baschetul a prins la Brăila, iar la meciurile din Liga Națională Brăila ar putea fi în topul spectatorilor.

[quote]S-a încheiat un ciclu de patru ani, la capătul căruia am reușit să promovăm în Liga Națională. Dacă în primul an de la înfințare ne-am clasat pe locul 7 în Liga 1, în al doilea an am jucat la turneul semifinaliar în al treilea an am jucat la turneul final, unde am ratat promovarea în Liga Națională la coșaveraj. Anul acesta am avut un sezon foarte bun și am reușit să aducem Brăila pe primul loc în Liga 1 la baschet masculin[/quote], a declarat Mircea Totolici.

Acesta a spus că pentru următorii doi ani obiectivul este menținerea în Liga Națională, iar în al treilea an clasarea între primele 8 echipe din țară. Pentru al patrulea sezon obiectivul va fi clasarea pe primele 6 locuri în Liga Națională.

Cuza Sport are la ora actuală 9 grupe de copii și juniori, atât la băieți cât și la fete, pornind de la babybaschet și minibaschet băieți și fete, juniori U13, U 14, U 16 și U18 băieți. Acest sistem piramidal a fost creat în timp, în cei 11 ani de activitate și a culminat cu echipa de seniori care a ajuns anul acesta să promoveze în Liga Națională, iar echipa de seniori reprezintă un model pentru cei mici, care vin să practice baschetul.

Cum în Liga Națională costurile sunt mai mari, bugetul pentru realizarea obiectivelor este mai mare decât până acum. Clubul Cuza Sport Brăila a depus la Consiliul Județean și la Primăria Municipiului Brăila un proiect de asociere cu cele două autorități locale, prin care acestea să contribuie cu câte 550.000 lei la bugetul clubului, iar ACS Cuza Sport să contribuie cu 130.000 lei, din cotizațiile membrilor și sponsorizări.

Până pe data de 1 iulie echipa trebuie să se înscrie în Liga Națională, iar până pe 10 iulie trebuie achitată taxa de înscriere și participare (care include și taxele de arbitraj și legitimări pentru sezonul 2018-2019), iar pentru echipele de juniori termenul limită de înscriere este 1 august. Taxa de înscriere pentru liga Națională și Cupa României este de 1000 de euro, iar prima tranșă din taxa de participare va fi de 6500 de euro. Tot până la data de 10 iulie mai trebuie achitată și o taxă de garanție, în valoare de 10.000 de euro.

[quote]În prima parte a anului 2018, în care echipa a câștigat faza semifinală și turneul final al Ligii 1, singura sursă de finanțare din partea autorităților a fost în valoare de 269.000 lei, de la Primăria Municipiului Brăila, în baza unui proiect depus și aprobat de Consiliul Local Municipal, bani care au fost folosiți atât pentru echipa de seniori, cât și pentru echipele de baschet juniori U14 și U 18, babybaschet și minibaschet băieți și fete[/quote], a declarat Mircea Totolici.

Reluarea pregătirilor pentru echipa de seniori este programată pe 6 august, urmând ca noul sezon să debuteze cu meciuri în Cupa României în 26-29 septembrie, cu Turul 1, iar campionatul Ligii Naționale de baschet masculin va începe în data de 6 octombrie și se termină în data de 15 iunie.

În situația în care procedurile privind asocierea cu CLM și CJ nu se vor materializa în timp util, am depus la Consiliul Județean un proiect de finanțare, în baza Legii 69/2000 cu modificările și completările ulterioare, care să ne ajute să putem face față rigorilor Ligii Naționale. Prin acest proiect am solicita 495.000 lei, necesari în perioada iulie-noiembrie pentru campionatele de juniori U13, U16 și U18 masculin și echipa de seniori din Liga Națională. În acest sens am avut promisiune acă sprijinul pentru continuarea activității baschetbalistice la nivel de copii și juniori și Liga Națională va continua și în perioada următoare, iar soluții din partea administrației locale urmează a fi puse în aplicare pentru a începe pregătirile cu grupele de copii și juniori și alcătuirea unui lot competitiv și păstrarea nucleului existent la nivel de seniori”, a declarat Mircea Totolici.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •