Sport

Cuza Sport Braila si-a trecut in cont a 7-a victorie in acest sezon

Cuza Sport Braila si-a trecut in cont a 7-a victorie in acest sezon

Duminică după amiază, în Sala Ion Constantinescu din Craiova, Cuza Sport Brăila a înregistrat un succes categoric în deplasarea de la SCMU2 Craiova. Baschetbaliștii pregătiți de Cătălin Ștefănescu au reușit să înscrie peste 100 de puncte și au câștigat cu 101-52 (21-20, 22-10, 25-11, 33-11), în etapa a IX-a din Grupa 3 a Ligii 1 de baschet masculin. Meciul a fost și un duel între frații Corneanu, Nicolae Iulian Corneanu de la SCMU Craiova și Cristian Corneanu de la Cuza Sport Brăila.

Primul sfert a fost unul foarte echilibrat, la capătul căruia baschetbaliștii de la Brăila s-au impus la un singur punct. Brăilenii au început meciul în formula: Țelinoiu, Bălan, Corneanu, Jackson și Andrieș. La SCMU 2 Craiova au început cu Corneanu și Berceanu în primul ”5”, jucători care au evoluat și sâmbătă seara în Liga Națională, în meciul cu Dinamo București. În primul sfert principalul marcator pentru Cuza Sport a fost DeAllen Jackson cu 15 puncte marcate.

În sfertul secund brăilenii au început să se desprindă de adversara lor și la pauza mare aveau un avantaj de 13 puncte, scor 30-43.

În ultimele două sferturi baschetbaliștii de la Cuza Sport Brăila și-au rotunjit coșaverajul, chiar dacă au intrat pe teren și jucătorii care au jucat mai puțin în ultimele meciuri. La finalul sfertului 3 Cuza Sport conducea cu 68-41, pentru ca la finalul ultimului sfert diferența să fie de 49 de puncte, scor 52-101. Coșul care a trecut echipa brăileană de bariera celor 100 de puncte a fost marcat de Florin Voiculeț, un produs 100% al clubului înființat în urmă cu 10 ani de Mircea Totolici, care are evoluții din ce în ce mai bune la echipa de seniori a celor de la Cuza Sport.

Pentru Cuza Sport Brăila au marcat: DeAllen Jackson – 31 puncte, Joshua Keyes -17 (1x3puncte), Cristian Corneanu -13, Adrian Movileanu – 11 (1×3), Florin Voiculeț -6, Șerban Bălan Halici -5, Alexandru Koler -5 (1×3), Adrian Țocu -4, Alin Andrieș -4, Dan Feraru -3 (1×3), Eduard Urdă -2. Singurul jucător al echipei brăilene care nu a marcat a fost Ciprian Țelinoiu. La acest meci au fost menajați Andrei Căpușan, Andrei Sava și Andrei Damian, ultimul nerefăcut după accidentare. Antrenor principal. Cătălin Ștefănescu. Antrenor secund: Andrei Ciubotariu. Preparator fizic: Anamaria Ioniță. Manager: Mircea Totolici.

După 9 etape, în Grupa 3 Cuza Sport Brăila este lider cu 15 puncte, având 7 victorii și o îngrângere și un coșaveraj de 766-535. În etapa a X-a, Cuza Sport Brăila va juca duminică, 10 decembrie, pe teren propriu cu CSU Știința București.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •