Sport

Cuza Sport Brăila joaca astazi la Sighetu Marmației meciul tur din faza a doua a Cupei României

Cuza Sport Brăila joaca astazi la Sighetu Marmației meciul tur din faza a doua a Cupei României

Cuza Sport Brăila încearcă să facă uitat eșecul din primul meci în Liga Națională și se va lupta pentru un rezultat pozitiv în faza a doua a Cupei României la baschet masculin.

După ce a trecut în prima fază a competiției de Universitatea Cluj, în etapa a doua va întâlni pe CSM Sighetu Marmației. Primul meci se va juca în această după amiază, de la ora 17.00, în Sala de sport a Liceului forestier din Sighetul Marmației. Returul este programat miercurea viitoare, la Brăila.

Meciul de la Sighetu Marmației va fi arbitrat de Amalia Marchis, Octavian Goina și Tiberiu Șerbulea.

Chiar dacă evoluează în Grupa C din Liga Națională, CSM Sighetu Marmației are un lot bun, din care face parte și Lucian Țîbîrnă, fost jucător la CSM Oradea, dar și trei baschetbaliști americani. În primele două meciuri din Grupa C a Ligii Naționale de baschet masculin, echipa din Sighetu Marmației a câștigat cu 101-60 meciul de Universitatea Cluj, echipă pe care și Cuza Sport a învins-o categoric în dublă manșă în Cupa României. În etapa a II-a din Liga Națională, CSM Sighetu Marmației a pierdut cu 65-98 în deplasarea de la CSM Tg. Mureș. În prima etapă din Cupa României, CSM Sighetu Marmației a câștigat pe teren propriu meciul cu CSM Focșani, cu scorul de 85-72, iar în retur a pierdut cu 82-88.

Reamintim că CS Cuza Sport Brăila a câștigat ambele meciuri jucate în prima etapă a Cupei României, 85-52 și 71-47. În etapa a II-a din Liga Națională, echipa brăileană a pierdut pe teren propriu meciul cu CSO Voluntari cu 57-84.

Celelalte meciuri din etapa a II-a a Cupei României sunt:

CSO Voluntari – CSM Mediaș

CSM Focșani – CS Municipal Tg. Mureș

ACS Tg. Jiu – ABC Athletic Constanța

Învingătoarele din faza a II-a a Cupei României vor accede în turul al treilea, fază în care vor intra și echipele de pe pozițiile 5-8 din Grupa A, respectiv BCMU FC Argeș Pitești, SCM Timișoara, SCMU Craiova și Dinamo Știința București.

Meciurile din turul al treilea se vor disputa tot în sistem tur-retur, pe 13 și 20 martie 2019. Meciurile din turul al treilea vor fi stabilite tot prin tragere la sorți.

În turul al patrulea al Cupei României la baschet masculin, vor accede cele patru învingătoare din turul al treilea și echipele de pe pozițiile 1-4 din Grupa A, respectiv CSM CSU Oradea, Steaua București, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca și BC CSU Sibiu (meciuri tur-retur în 3 și 10 aprilie 2019).

Învingătoarele din turul al patrulea se califica în FINAL 4 Cupa României sezonul 2018-2019, turneul final urmând să se dispute în perioada 17-18 aprilie 2019.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •