ProBr Sport

Cuza Sport Braila isi pregateste strategia pentru sezonul 2018-2019

Cuza Sport Braila isi pregateste strategia pentru sezonul 2018-2019

Cuza Sport Brăila își pregătește strategia pentru sezonul competițional 2018-2019, în care va înscrie echipe în campionatele naționale de juniori U13, U 16 și U 18, precum și ehipa de seniori promovată în Liga Națională de baschet masculin.

Pregătirile echipe de seniori pentru sezonul 2018-2019 vor demara la începutul lunii august, iar conducrea clubului intenționează să păstreze nucleu de jucători din sezonul trecut la care să mai aduce încă trei-patru jucători care să aducă un plus de valoare echipei. Conform declarațiilor președintelui clubului, Emil Mircea Totolici, se încearcă readucerea la echipa brăileană a lui Andrei Iliescu, care a jucat în campionatul trecut la echipa de Liga Națională, Dinamo București.

Cuza Sport Brăila va pute anul acesta un accent deosebit pe echipele de copii și juniori, pentru creșterea unor sportivi care să reprezinte soluții pentru echipa de seniori.

Pentru noul sezon la echipa de juniori U18 se va încerca aducerea a trei sportivi de viitor pentru a închega lotul care acum două sezoane s-a clasat pe locul 6 în campionatul național de juniori U 16, iar obiectivul pentru campionatul viitor va fi calificarea la turneul final. Această generație, este alături de generația ′97 cea mai bună a clubului în istoria de 11 ani.

La echipa de juniori U 16 antrenor va fi Ciprian Țelinoiu, fostul căpitan al echipei de seniori, care va rămâne și în staff-ul tehnic al echipei de Liga Națională.

[quote]Am început baschetul la vârsta de 12 ani, iar pe timpul junioratului am câștigat 5 titluri naționale și am fost selectionat la lotul național timp de 6 ani, participând la 6 campionate europene de juniori.

Trecerea la seniori am făcut-o în anul 2009, când am făcut parte din lotul echipei Steaua Turbo București, echipa cu care am terminat pe locul 3 în Liga Națioanală de baschet masculin și vicecampion al Cupei României. Următorii 4 ani i-am petrecut în Liga Națională de baschet masculin la echipe precum Dinamo București, Concordia Chiajna sau Phoenix Galați.

În urmă cu 3 ani am acceptat provocarea de a veni la Cuza Sport Brăila pentru a începe un proiect pe mai mulți ani cu scopul de a promova în Liga Națională, obiectiv atins în această vară. În urma realizarii acestui obiectiv, împreună cu Mircea Totolici și Cătălin Ștefănescu, am decis să urmez calea antrenoratului, un domeniu nou pentru mine, dar care vine ca o provocare pe care o îmbrățișez cu mare drag.

Clubul are nevoie de jucători tineri care să facă pasul către echipa de seniori și așa cum eu am avut parte de o îndrumare din partea mai multor antrenori pasionați și dornici de a împărtășii cunoștințe, consider că este acum rândul meu să îndrum tinerii baschetbaliști către o carieră cel puțin la fel de frumoasă ca a mea[/quote] a spus Ciprian Țelinoiu.

Prin atenția deosebită pe care o vor arăta grupelor de copii și juniori, Cuza Sport Brăila își propune o sincronizare eficientă și continuă a acestora, echipa de seniori fiind o imagine a sistemului piramidal construit la club.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •