ProBr

Cuza Sport Braila al doilea succes in faza semifinala a Ligii 1 la baschet masculin

Cuza Sport Braila al doilea succes in faza semifinala a Ligii 1 la baschet masculin
Cuza Sport Braila al doilea succes in faza semifinala a Ligii 1 la baschet masculin
Cuza Sport Braila al doilea succes in faza semifinala a Ligii 1 la baschet masculin

Duminică la prânz, CS Cuza Sport a jucat în deplasare la CS Universitatea Cluj, în etapa a II-a a fazei semifinale a Ligii 1 la baschet masculin. Brăilenii, pregătiți de Cătălin Ștefănescu și Mircea Totolici au câștigat la o posesie, scor 61-59 și au bifat al doilea succes din această fază a competiției, făcând încă un pas spre turneul final de promovare în Liga Națională. 

Meciul a  fost unul foarte echilibrat, în care clujenii pregătiți de Mihai Racovițan și Răzvan Cenean au încercat să repare imaginea după eșecul usturător din etapa precedentă, în deplasarea de la Politehnica Iași, unde au pierdut cu 49-95.

În primul sfert, după primele 5 minute, brăilenii conduceau cu 10-6, dar gazdele au revenit pe finalul sfertului și au intrat în avantaj, scor 18-17 după primele 10 minute de joc. În sfertul al doilea Cuza Sport Brăila a apăsat un pic pe accelerație și s-a distanțat pe tabela de marcaj, de la 23-25 la jumătatea sfertului, la 30-42 la pauza mare.

Sfertul al treilea a fost un dezastru pentru brăileni, care au marcat doar 4 puncte! Clujenii au înscris 16 puncte și înaintea ultimului sfert scorul a fost egal, 46-46.

Ultimul sfert a fost pe muchie de cuțit. Ambele echipe au avut avantaj pe tabela de marcaj. La jumătatea ultimului sfert Universitatea Cluj avea un avans de un punct, scor 54-53, pentru ca la finalul meciului Cuza Sport să se impună cu 61-59.

Pentru CS Cuza Sport Brăila au marcat: Andrei Căpușan -16 puncte, Andrei Iliescu – 11 (1 coș de 3 puncte), Andrei Damian -9 (1×3), Ciprian Țelinoiu -6 (2×3), Adrian Movileanu -6 (2×3), Bogdan Cezar Sandu -6, Florin Voiculeț -5, Nemanja Petrovic -2. Au mai jucat: Șerban Bălan Halici și Vasile Dunca. Nu au intrat în acest meci: Claudiu Lungu și Eduard Urdă. În acest meci rata de reușită a aruncărilor de două puncte a fost doar de 35,3%, cu 24 de coșuri marcate din 68 de aruncări. Procentajul coșurilor de la distanță a fost mult mai slab, cu 6 reușite din 29 de aruncări.

Pentru Universitatea Cluj au marcat: Berculescu -10 puncte, Vida -9, Abu Teir -9, Șteff -8, Nuna -8, Șerban -6, Szabo -6, Cherecheș -3.

Celelalte rezultate înregistrate în această etapă au fost:

CSU Știința București – BC Timba Timișoara 85-75

CSM VSKC Miercurea Ciuc – Politehnica Iași 58-93

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •