ProBr

Cuza Sport Braila a incheiat faza de calificare cu inca o victorie

Cuza Sport Braila a incheiat faza de calificare cu inca o victorie
Cuza Sport Braila a incheiat faza de calificare cu inca o victorie
Cuza Sport Braila a incheiat faza de calificare cu inca o victorie

Vineri seară, în Sala Polivalentă din Brăila, CS Cuza Sport Brăila a încheiat sezonul regulat din grupa 3 a Ligii 1 la baschet masculin cu o nouă victorie. Baschetbaliștii brăileni s-au impus în fața celor de la ACS Agronomia 4 Sports București cu 59-54, după un meci foarte echilibrat, în care oaspeții au pus mari probleme în încercarea lor de a câștiga și a spera și ei la o calificare la turneul semifinal. Un rol important în obținerea acestui succes l-a avut și galeria, formată în mare parte din jucători de la echipele de juniori ale clubului, care și-au susținut echipa spre a 11-a victorie. Pentru acest ultim meci din faza de calificare, a fost invitat să arunce mingea de deschidere a jocului Alexandru Toma, multiplu campion național la dirt-track și dublu câștigător al Cupei MACEC la dirt-track, unul dintre cei mai buni sportivi români la sportul cu motor.

Brăilenii au marcat primele puncte ale meciului printr-o aruncare de 3 puncte a lui Ciprian Țelinoiu. Oaspeții au ripostat tot cu un coș de 3 puncte și apoi au trecut în avantaj, scor 3-5. Un coș cu fault, în care a transformat și aruncarea liberă primită, a lui Craig Nicholson, a readus Brăila în avantaj, iar până la finalul sfertului întâi brăilenii s-au menținut în avantaj, iar oaspeții au mai egalat o singură data, scor 9-9. Cu 50 de secunde înaintea finalului primului sfert Brăila a reușit să se desprindă la 5 puncte, scor 16-11, iar sfertul s-a terminat la scorul de 16-13.

Debutul sfertului al doilea a aparținut echipei din București, care a marcat primele 9 puncte din acest sfert și au reușit să se desprindă la 6 puncte, scor 16-22. Primele puncte ale celor de la Cuza Sport au fost marcate de Andrei Căpușan, după 3 minute și 20 de secunde de joc. Cu patru minute înaintea pauzei mari, Cuza Sport a reușit să se apropie la un singur punct, scor 24-25, însă oaspeții au revenit și în doar două minute s-au distanțat la 7 puncte, scor 24-31. Până la finalul sfertului al doilea brăilenii nu au mai marcat decât două puncte, dar n-au mai primit nici un coș și s-a intrat la vestiare la scorul de 26-31.

Primul coș marcat după pauză a fost realizat de oaspeți prin Chițu, care a refăcut diferența de 7 puncte, dar a fost ultima dată când oaspeții au avut acest avans pe tabela de marcaj. Cuza Sport a revenit și a reușit să egaleze, scor 36-36, însă bucureștenii au revenit la conducere, scor 37-42. Până la finalul sfertului al treilea diferența s-a menținut la 2-4 puncte în favoarea celor de la Agronomia, care au încheiat și sfertul al treilea în avantaj, scor 44-48.

Chiar dacă Andrei Căpușan a marcat primul coș pentru brăileni în ultimul sfert, Agronomia a revenit și s-a desprins la 6 puncte, în minutul 3 al sfertului al patrulea. Având suportul publicului, dar și experiența lui Căpușan a făcut ca băieții de la Cuza Sport să se apropie și să revină la conducere, scor 53-52, cu trei minute și jumătate înaintea finalului de meci. Țelinoiu a majorat diferența la 3 puncte. Următoruș coș al meciului a fost marcat de bucureșteni, după patru minute și jumătate în care nu marcaseră nici un punct. Claudiu Lungu și Andrei Căpușan, cu două libere transformate în puncte pe final, au adus liniștea în tabăra brăilenilor, care s-au impus la final cu 59-54 (16-13, 10-18, 18-17, 15-6), după un ultim sfert în care apărarea a fost la înălțime.

Pentru Cuza Sport Brăila au marcat: Craig Nicholson -23 puncte (3×3 puncte), Andrei Căpușan – 20, Ciprian Țelinoiu – 7 (1×3), Claudiu Lungu -4, Cristian Corneanu -3 (1×3), Florin Voiculeț -1 și Șerban Bălan Halici -1. A mai jucat Bogdan Cezar Sandu.

Pentru Agronomia au marcat: T. Fometescu – 16 puncte (3×3), C. Chițu -15 (3×3), E. Petrescu – 11 (1×3), S. Cîrstoveanu -8, G. Petrescu -2, R. Voinescu -2.

 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •