Actualitate

Cursuri suspendate la trei clase din municipiul Brăila

Cursuri suspendate la trei clase din municipiul Brăila

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brăila a luat astăzi în discuție propunerile de suspendare a cursurilor pentru trei unități școlare din municipiul Brăila.

CJSU Brăila a aprobat în ședința de astăzi suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „faţă în faţă” pentru clasa a VIII-a A din cadrul Şcolii Gimnaziale „Alexandru Ioan Cuza” Brăila, începând cu data de 18.09.2020, conform hotărârii Consiliului de Administrație nr. 2320/18.09.2020. De asemenea, s-a dispus menținerea măsurii de suspendare a cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile.

Tot astăzi s-a decis suspendarea cursurilor preșcolare organizate în modalitatea „faţă în faţă” pentru Grupa mare nr. 1 din cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 37 Brăila, începând cu data de 18.09.2020, conform hotărârii Consiliului de Administrație nr. 1598/18.09.2020, și s-a dispus menținerea măsurii de suspendare a cursurilor preșcolare pe o perioadă de 14 zile. Aici un preșcolar a fost depistat pozitiv la testul COVID-19.

CJSU Brăila a aprobat prin Hotărârea 40.21.09.2020, suspendarea cursurilor școlare organizate în modalitatea „faţă în faţă” pentru clasa a XI-a F – Grupa nr. 1 din cadrul Colegiului Naţional „Gheorghe Munteanu Murgoci” Brăila, începând cu data de 19.09.2020, conform hotărârii Consiliului de Administrație nr. 1965/18.09.2020, și a dispus menținerea măsurii de suspendare a cursurilor școlare pe o perioadă de 14 zile.

Unitățile de învăţământ menționate vor respecta măsurile de organizare a activităţii în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2, aprobate prin ordin comun al ministrului sănătăţii și ministrului educaţiei şi cercetării.

Reluarea cursurilor care presupun prezența „faţă în faţă” pentru clasa/grupele menționate, suspendate temporar, se va dispune prin Hotărâre a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, după obținerea avizului Direcției de Sănătate Publică a Județului Brăila și cu informarea unității de învățământ și a Inspectoratului Școlar Județean Brăila.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •