ProBr

Cum poti fi admis in Corpul expertilor electorali

Cum poti fi admis in Corpul expertilor electorali
Cum poti fi admis in Corpul expertilor electorali sau operator calculator in sectia de votare
Cum poti fi admis in Corpul expertilor electorali sau operator calculator in sectia de votare

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) este o instituţie administrativă autonomă cu personalitate juridică şi cu competenţă generală în materie electorală, care are misiunea de a asigura organizarea şi desfăşurarea alegerilor şi a referendumurilor, precum şi finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, cu respectarea Constituţiei, a legii şi a standardelor internaţionale şi europene în materie. Instituția îşi desfăşoară activitatea cu respectarea principiilor independenţei, imparţialităţii, legalităţii, transparenţei, eficienţei, profesionalismului, responsabilităţii, sustenabilităţii, predictibilităţii şi legitimităţii.

  1.      Clip informativ pentru persoanele interesate să devină operatori de calculator în secțiile de votare:

 2.      Clip informativ pentru persoanele interesate să fie admise în Corpul experților electorali, din care urmează să fie desemnați, prin tragere la sorți, președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora:

 AEP implementează în mod constant programe de informare şi educare a alegătorilor cu privire la sistemul electoral românesc. În acest sens, instituția pune la dispoziția opiniei publice mai multe materiale elaborate în perspectiva alegerilor locale și parlamentare din anul 2016.

La nivelul județului Brăila este nevoie de un număr de 562 experți electorali, iar până la data de 16 februarie s-au depus 519 cereri din partea persoanelor care doresc să facă parte din Corpul experților electorali, din cadrul căruia vor fi desemnați prin tragere la sorți președinții birourilor electorale ale secțiilor de votare și locțiitorii acestora., dar încă mai sunt localități unde nu s-a înscris nimeni până în prezent, în timp ce în altele s-au înscris mult mai mulți decât numărul locurilor disponibile.

Astfel, la nivelul municipiului Brăila s-au înscris 315 persoane pentru cele 282 locuri, dar dintre aceștia au fost avizați de AEP doar 73 de persoane, dintre care 49 din municipiul Brăila. În același timp sunt 16 localități din județul Brăila, de unde nu s-a înscris până la data mai sus menționată nici un candidat. Aceste localități sunt: Bordei Verde, Ciocile, Cireșu, Dudești, Galbenu, Mărașu, Racovița, Romanu, Roșiori, Salcia Tudor, Surdila Găiseanca, Stăncuța, Tichilești, Ulmu, Unirea, Vișani. 

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •