ProBr

Cum poate ajunge romanca numarul 1 mondial

Cum poate ajunge romanca numarul 1 mondial
Cum poate ajunge o romanca numarul 1 mondial
Cum poate ajunge o romanca numarul 1 mondial

Simona Halep va debuta astăzi la US Open, ultimul turneu de Grand Slam al anului, urmând să deschidă practic întrecerile, în primul meci al zilei pe Arena Arthur Ashe. Ea e favorită 2 a întrecerii de la New York și începe concursul de pe locul doi mondial, dar poate ajunge chiar pe locul 1 în lume la finalul cestui turneu.

Dacă Simona reușește să cucerească titlul la Flushing Meadows, va acumula 8030 de puncte, iar dacă Serena Williams, ocupanta locului 1 WTA, nu trece de optimi, va contabiliza cu 650 de puncte mai puține decât românca. Asta deoarece Serena are de apărat 2000 de puncte, după victoria de anul trecut, iar o eliminare în optimi i-ar aduce un minus de 1570. Dacă ajunge în semifinale, Serena își păstrează prima poziție în clasamentul mondial și după US Open. Dacă e eliminată în turul 1 și în funcție de rezultatele altor jucătoare, Simona poate coborî cel mai jos pe locul 6 WTA peste două săptămâni.

În turul 1 în Stetele Unite, Simona Halep joacă împotriva reprezentantei gazdelor, Danielle Rose Collins, fără loc în clasamentul WTA, beneficiară a unui wild-card. Partida va începe luni la ora 18:00, ora României, fiind prima pe arena centrală de la Flushing Meadows. În turul 2 Simona Halep va juca cu învingătoarea din meciul Maria-Teresa Torro-Flor și Jana Cepelova. Anul trecut, Simona a fost eliminată în turul 4 al turneului american.

Tot luni, de la ora 23.30, va mai evolua la US Open și Irina-Camelia Begu, locul 60 WTA, care va juca contra sportivei spaniole Silvia Soler-Espinosa, locul 71, în ultimul meci de pe terenul 7. Alexandra Dulgheru, locul 95 WTA, o va avea ca adversară pe Kristyna Pliskova din Cehia, locul 93 WTA, în ultima partidă programată pe terenul 15, meciul fiind programat de la ora 23.00.

Marți de la ora 18.00, Sorana Cîrstea o va întâlni în turul 1 pe britanica Heather Watson, locul 46 WTA, iar Monica Niculescu o va înfrunta pe Yaroslava Shvedova, din Kazakhstan, locul 51 WTA.

Turneul de la Flushing Meadows este transmis de Eurosport.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •