Sport

Cu sabia deasupra capului in ultimele doua etape. Calcule pentru salvarea de la retrogradare

Cu sabia deasupra capului in ultimele doua etape. Calcule pentru salvarea de la retrogradare

Dacia Unirea Brăila se află într-o perioadă dificilă în acest final de sezon, cu două partide în care joacă cu sabia deaspura capului. Aflată pe loc retrogradabil, echipa lui Alin Pânzaru nu depinde însă doar de rezultatele sale, ci și de rezultatele celorlalte contracandidate.

După o serie de trei victorii consecutive, dintre care două în deplasare, a urmat seria de 4 înfrângeri la rând care a dus echipa brăileană din nou în coada clasamentului Ligi a 2-a. În urma acestor rezultate, dar și a evoluției unora dintre jucători, la începutul lunii mai s-a luat decizia de a se rezilia de comun acord contractele mijlocașului Ovidiu Covaciu și atacantului Olimpiu Bucur.

După meciul din 13 mai cu CS Afumați, în care a fost schimbat de Pânzaru după 35 de minute, mijlocașul defensiv Marian Anghelina și-a reziliat și el contractul cu echipa brăileană, care a fost nevoită la meciul de la Călărași să apeleze la veteranii Sorin Frunză și Victor Olenic și să îl treacă pe lista de rezerve pe antrenorul cu portarii, Ștefan Leu, în postura de jucător de câmp.

Covaciu a evoluat în 21 de meciuri în acest sezon, Bucur a evoluat în 18 jocuri şi a marcat 4 goluri, în timp ce Anghelina, adus în iarnă, a jucat în 11 partide şi a marcat două goluri.

Cele trei puncte câștigate la masa verde în etapa a 36-a nu i-au ajutat pe brăileni să iasă din zona ”nisipurilor mișcătoare”, deoarece principalele contracandidate la salvarea de la retrogradare au obținut și ele victorii, unele chiar surprinzătoare, Pandurii Tg. Jiu la Ripensia Timișoara, Știința Miroslava la Foresta Suceava, iar Metaloglobus București acasă cu CS Balotești.

Înaintea ultimelor două etape din Liga a 2-a, liniile de clasament ale echipelor care se bat pentru salvarea de la retrogradare sunt:

14Metaloglobus Bucureşti361181737-5141
15Pandurii Târgu Jiu368141445-5638
16Dacia Unirea Brăila361071964-7037
17Ştiinţa Miroslava361071943-6637

Programul celor 4 echipe în ultimele două etape este:

Etapa a 37-a:

UTA Arad – Dacia Unirea Brăila

CS Afumați – Metaloglobus București

Pandurii Tg. Jiu – ASA Tg. Mureș 3-0

Știința Miroslava – Luceafărul Oradea

Etapa a 38-a:

Dacia Unirea Brăila – Pandurii Tg. Jiu

Metaloglobus București – Dunărea Călărași

Ripensia Timișoara – Știința Miroslava

Calculele hârtiei arată că Dacia Unirea mai poate evita retrogradarea doar dacă obțin măcar un punct la Arad și victorie în ultima etapă, acasă cu Pandurii. Acest scenariu este valabil doar în cazul în care Miroslava nu obține mai mult de trei puncte în ultimele două jocuri. În situația în care Știința Miroslava câștigă ambele meciuri, Brăila chiar dacă obține și ea două victorii, se mai poate salva doar în cazul în care Metaloglobus nu obține mai mult de două puncte în partidele cu Afumați și Călărași. În caz de egalitate de puncte, Dacia Unirea este defavorizată în duelul cu Știința Miroslava, dar are de partea sa rezultatele directe în meciurile cu Metaloglobus și Pandurii.

Un eșec la Arad ar trimite echipa brăileană în Liga a 3-a indiferent de rezultatele celorlalte echipe. O astfel de contraperformanță s-a mai înregistrat în sezonul 2006-2007. Brăila a revenit în Liga a 2-a la finele sezonului 2009-2010 și timp de 8 sezoane a evoluat în al doilea eșalon fotbalistic.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •