Stiri

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Prinsi in flagrant de politisti
La data de 5 martie 2013, la orele 11:30, politisti din cadrul Postului de Politie Comunal Vadeni i-au depistat pe C.M. (45 de ani) si R.D. (36 de ani), ambii braileni, in timp ce sustrageau deseuri din fier, din incinta unei societati comerciale, situate in apropierea municipiului. Politistii au recuperat cantitatea de 30 kg de material feros si au restituit-o societatii pagubite, iar fata de cei depistati au intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

Hoti prinsi in urma primirii unei sesizari
In seara zilei de 5 martie a.c., la orele 22:55, ofiterul de serviciu de la Politia orasului Faurei a fost sesizat, prin apelul de urgenta 112, de localnica G.A. (55 de ani), despre faptul ca a observat doua persoane care au sarit gardul din curtea imobilului unui localnic, avand asupra lor doua tevi metalice. Politistii s-au deplasat de indata la fata locului si in zona l-au identificat pe suspectul L.E. (14 ani), din acelasi oras, care a recunoscut ca a patruns, impreuna cu localnicul D.D. (16 ani), prin escaladarea gardului, in curtea lui A.V. si au sustras cele doua tevi, pe care, ulterior, le-au ascuns langa un stalp din apropiere. Prejudiciul a fost recuperat si inapoiat pagubitului, iar in cauza a fost intocmit dosar penal sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

Politistii i-au intocmit dosar penal pentru port ilegal de cutit
La data de 5 martie a.c., la orele 17:35, in urma unei sesizari, o patrula de siguranta publica a fost dirijata sa se deplaseze in fata unui local, situat pe soseaua Buzaului, unde o persoana deranja linistea publica. Ajunsi imediat in locul indicat, politistii l-au depistat pe A.V. (49 de ani), din municipiu, care avea in mana un cutit tip briceag, avand lungimea totala de 18 cm. Acesta a fost condus la sediul Politiei Municipiului, in vederea continuarii cercetarilor, pentru savarsirea infractiunii de port, fara drept, de cutit in loc public.

Politistii le-au probat comiterea mai multor furturi
Judiciaristii liniei de munca Furturi din patrimoniu, din cadrul Biroului de Investigatii Criminale l-au depistat si adus la sediul Politiei Municipiului pe braileanul A.C. (19 ani), caruia i-au fost probate 3 infractiuni de furt calificat si doua tentative la furt calificat, din imobile nelocuite, situate in zona centrala a municipiului. Faptele au fost comise in perioada ianuarie- februarie 2013, prin efractie, prejudiciul (obiecte feroase si o damigeana de 50 de litri, cu vin rosu) creat partilor vatamate, fiind in valoare totala de 1.000 de lei. Politistii l-au recuperat in proportie de 30%. Dosarul, intocmit fata de tanarul in cauza, a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, cu propunere legala.
La data de 5.03.2013, judiciaristi din cadrul Biroului de Investigatii Criminale-linia de munca Furturi din auto au efectuat perchezitii domiciliare la locuintele brailenilor H.A. (20 de ani) si I.A. (21 de ani), suspectati de comiterea mai multor furturi din autoturisme, parcate pe raza municipiului. Acestora li s-a probat ca, in noptile de 18 spre 19 si 23 spre 24 februarie a.c., acestia au patruns in trei autoturisme, care erau parcate pe strazile Mihail Kogalniceanu si Ion Ghica, si au sustras un radio-cd si doua statii emisie-receptie. Pe numele celor doi tineri a fost intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt calificat, dosar care a fost inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, cu propunere corespunzatoare. Prejudiciul este in valoare totala de 1.500 de lei si a fost recuperat in proportie de 50%. Cercetarile continua pentru stabilirea intregii activitati infractionale a celor doi tineri.

Cercetati penal pentru contrabanda cu tigari
Ieri dimineata, la orele 6:00, in cadrul unui dosar penal privind pe braileanul I.N. (46 de ani), ofiteri din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au efectuat doua perchezitii domiciliare, in baza mandatelor emise de Judecatoria Braila, si au gasit in locuinta acestuia 38 de pachete cu tigari, de diferite marci, care au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor, sub aspectul comiterii infractiunii de contrabanda.
Tot ieri, la orele 16:30, politisti din cadrul Sectiei 2 de Politie Rurala Braila, in baza mandatului de perchezitie, au descins la domiciliul lui E.G. (37 de ani), din satul Titcov, comuna Frecatei, ocazie cu care au gasit un numar de 54 pachete cu tigari netimbrate, de provenienta Republica Moldova. Fata de cel in cauza a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de contrabanda, conform Legii 86/2006 (modificata), iar tigarile, in valoare de 450 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii.

Depistat la volanul masinii, fiind sub influenta alcoolului
Ieri, 5 martie a.c., la orele 19:00, agenti din cadrul Politiei orasului Ianca, in timp ce se aflau in serviciul de patrulare pe DN 2B, pe raza orasului, au oprit pentru control autoturismul condus de M.s. (63 de ani), din municipiu, care emana halena alcoolica. Politistii l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,81 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la Spitalul Faurei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie. impotriva lui a fost intocmit dosar penal, conform O.U.G. 195/2002 (republicata).

Gasit decedat in locuinta
La data de 5 martie a.c., agentii Postului de Politie Comunal Jirlau au fost sesizati, prin apelul de urgenta 112, despre faptul ca M.T. (55 de ani) a fost gasit decedat in locuinta sa. in baza sesizarii, la fata locului s-a deplasat echipa operativa care, in urma primelor cercetari, a stabilit ca, in aceeasi zi, in jurul orelor 9:30, D.s., din comuna Jirlau, s-a deplasat la domiciliul victimei, care locuieste singura, gasind-o decedata intr-o camera a locuintei. Pe corpul neinsufletit nu au fost constatate urme vizibile de violenta si s-a luat maura transportarii cadavrului la morga Serviciului Judetean de Medicina Legala Braila, in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cu exactitate a cauzei decesului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.