Stiri

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Retinuti pe ordonanta pentru furt calificat in forma continuata
La data de 21.02.2013, la orele 10:30, politisti de la Postul de Politie Comunal Jirlau au fost sesizati de localnicul M.N., despre faptul ca persoane necunoscute au patruns intr-o magazie, situata in curtea unei societati din comuna, si au sustras 35 de saci cu ingrasaminte chimice, valorand 2.837 de lei, si doua bidoane de 20 de litri, fiecare, si 4 bidoane a 5 litri, toate continand ingrasaminte chimice in valoare de 2.578 de lei. Politistii au demarat cercetarile si au stabilit ca autorii faptei sunt 5 localnici si un tanar domiciliat in comuna Ciocile, cu varste cuprinse intre 17 si 33 de ani. Acestora li s-a probat ca, la datele 9 si 17 februarie a.c., pe timp de noapte, au sustras ingrasamintele chimice pe care le-au valorificat unor persoane de pe raza localitatii Jirlau. Impotriva lor a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt calificat in forma continuata, fiind retinuti pe baza de ordonanta, pentru 24 de ore, si incarcerati in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva. Astazi, 22 februarie a.c., vor fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Faurei, cu propunere de arestare preventiva.

Detinea fara drept un pistol neletal
In dimineata zilei 21 februarie a.c., la orele 10:30, o patrula din cadrul Politiei Municipiului, in timp ce patrula pe strada scolilor, la intersectia cu strada Grivita, a oprit in trafic autoturismul condus de braileanul N.A. (23 de ani). Cu ocazia controlului efectuat in masina, intr-o borseta care apartinea soferului a fost gasit un pistol neletal, de calibru 9 mm, si 4 cartuse.
Cercetarile au fost preluate de politistii Biroului Arme, Explozivi si Substante Periculoase care au stabilit faptul ca cel in cauza detinea, fara drept, respectivul pistol, fapt pentru care acesta, impreuna cu cartusele, au fost ridicate in vederea continuarii cercetarilor. In acest caz a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunilor de port, fara drept, de arma neletala, din categoria celor supuse autorizarii, si contrabanda calificata.

Condamnati depistati si incarcerati in penitenciar
La data de 21.02.2013, in baza unor activitati specifice desfasurate de politistii din cadrul Postului de Politie Comunal Traian, a fost identificat, pe raza localitatii Urleasca, localnicul S.R. (25 de ani), condamnat de Judecatoria Braila, la data de 15.02.2013, la executarea pedepsei de doi ani inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat. Acesta a fost incarcerat in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.

Infractiuni la regimul rutier
Ieri, 21 februarie a.c., la orele 15.15, politistii din cadrul Sectiei 2 de Politie Rurala Braila au oprit in trafic, pe DJ 212A, autoturismul condus de D.I. (26 de ani), din municipiul Galati, care circula dinspre municipiul Braila spre comuna Marasu. In urma verificarilor s-a constatat ca acesta nu este posesor al permisului de conducere pentru nicio categorie de autovehicule, motiv pentru care i-a fost intocmit dosar penal, conform prevederilor O.U.G. 195/2002 (republicata).

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier
In ziua de 21 februarie 2013, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere. Politistii au constatat 114 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 23.050 de lei, si au ridicat in vederea suspendarii 7 permise de conducere.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.