Stiri

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Actiune pentru combaterea incalcarilor regulilor de circulatie rutiera
In vederea asigurarii unui climat civic corespunzator si crearii cadrului operational necesar desfa?urarii in condi?ii de siguran?a a traficului rutier, in scopul diminuarii riscului rutier si a fenomenului infractional, in ziua de 19.02.2013, intre orele 7:00-13:00, politisti din cadrul Serviciului Rutier, impreuna cu politisti de la Politia orasului insuratei si Sectia 5 de Politie Rurala Viziru, au organizat si desfasurat o ac?iune, pe raza de competenta a Politiei orasului insuratei. Politistii au vizat depasirile neregulamentare a autovehiculelor, nerespectarea regimului legal de viteza, traversarile neregulamentare a drumurilor publice si conducerea autovehiculelor sub influenta bauturilor alcoolice. Pe timpul actiunii, au fost aplicate 49 de sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 14.625 de lei, 23 pentru depasirea vitezei legale, una pentru consum de alcool, 8 pentru defectiuni tehnice, 3 pentru depasiri neregulamentare, 6 pentru traversari prin locuri nepermise si 8 pentru alte abateri. De asemenea, au fost ridicate in vederea suspendarii 4 permise de conducere, pentru consum de alcool si depasiri neregulamentare, si retrase 7 certificate de inmatriculare, pentru defectiuni tehnice.

Hoti identificati si cu ajutorul cainelui de urma
In dimineata zilei de 19 februarie a.c., la orele 9:20, personalul de serviciu din cadrul Politiei orasului Ianca a fost sesizat, prin apelul de urgenta 112, de V.N. (58 de ani), din comuna Gradistea, cu privire la faptul ca, in noaptea de 18 spre 19 februarie a.c., persoane necunoscute i-au sustras mai multe bunuri din curtea locuintei. La fata locului s-a deplasat echipa operativa din cadrul Sectiei 4 de Politie Rurala Ianca, care a desfasurat cercetari si a stabilit ca din curtea partii vatamate au fost sustrase 9 tevi metalice, un tarnacop si o poarta metalica, prejudiciul fiind evaluat la suma de 50 de lei. In urma activitatilor desfasurate de politisti in teren, impreuna cu cainele de urma Liban, s-a stabilit ca autorii se numesc R.C. (22 de ani) si R.V. (31 de ani), ambii din comuna Gradistea. Prejudiciul a fost recuperat integral si in cauza a fost intocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

Reclamat pentru amenintare
La data de 19 februarie a.c., la orele 11:30, politistii de la Postul de Politie Comunal Vadeni au fost sesizati, prin apelul de urgenta 112, de M.I. (34 de ani), localnic, cu privire la faptul ca, in ziua de 18.02.2013, in jurul orelor 19:30, aflandu-se intr-un local din comuna, a fost amenintat cu acte de violenta de localnicul T.D. (23 de ani). Politistii au efectuat cercetari si au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de amenintare.

Amenintata telefonic de un localnic
in dimineata zilei de 19 februarie a.c., la orele 8:30, la sediul Postului de Politie Comunal Chiscani s-a prezentat localnica C.I. (65 de ani), care a sesizat ca, in seara zilei de 16 februarie a.c., la orele 23:00, l-a surprins in curtea locuintei sale pe consateanul A.V. (41 de ani) si, la data de 18.02.2013, la orele 16:00, a fost apelata pe telefonul fix de acesta si amenintata cu acte de violenta. Politistii desfasoara activitati pentru depistarea si audierea celui reclamat. in cauza a fost intocmit dosar penal pentru violare de domiciliu si amenintare.
Dosar penal pentru furt calificat
Ieri, la orele 16:25, o patrula de siguranta publica, in timp ce executa serviciul de patrulare in zona de competenta, a fost dirijata de ofiterul de serviciu din cadrul Politiei Municipiului sa se deplaseze la un supermarket din municipiu, unde personalul de paza a surprins o persoana care sustrasese bunuri de pe rafturile unitatii. Deplasati imediat la fata locului, politistii l-au identificat pe B.F. (37 de ani), din municipiu, care a sustras un set de geluri de dus, in valoare de 25,99 de lei. Prejudiciul a fost recuperat si inapoiat unitatii pagubite, iar braileanul depistat a fost condus la sediul Politiei Municipiului, in vederea continuarii cercetarilor pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Mandat de executare pus in aplicare
In urma unor activitati specifice desfasurate de judiciaristi din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale-Biroul Urmariri, in ziua de 19.02.2013, la orele 12:00, a fost depistat, pe raza municipiului, M.G. (32 de ani), din Braila, pe numele caruia Judecatoria Braila a emis, la data de 12.02.2013, mandat de executare a pedepsei de 7 luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat. Cel in cauza a fost incarcerat in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.