Silviu Mares 13 noiembrie 2012
CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA

CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA13 noiembrie 2012

Constantean urmarit international, depistat de politistii braileni. In ziua de 12 noiembrie a.c., o patrula din cadrul Sectiei 5 de Politie Rurala Viziru, cu ocazia exercitarii atributiilor de serviciu pe raza comunei, a oprit in trafic autoturismul condus de S.C. (32 de ani), din comuna Mihail Kogalniceanu, judetul Constanta.

In urma verificarilor efectuate s-a constatat ca acesta era urmarit la nivel international, fiind condamnat la executarea pedepsei de trei ani inchisoare, pentru comiterea de infractiuni la regimul circulatiei. Cel in cauza a fost incarcerat in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul I.P.J. Braila.

Activitatea unei societati de paza, verificata de politisti. In perioada 7-9 noiembrie a.c., lucratorii specializati din cadrul Serviciului si Biroului Ordine Publica au efectuat verificari specifice la o societate de paza din Braila, cu privire la modul de respectare a prevederilor Legii 333/2002, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor si protectia persoanelor.

Politistii au analizat activitatea dispeceratului care functioneaza la nivelul societatii, precum si a echipajelor care asigura monitorizarea si interventia la cele 182 obiective, amplasate pe raza judetului Braila.

De asemenea, au fost verificate 15 posturi de la opt obiective beneficiare ale prestatiilor de paza, asigurate pe timp de zi si de noapte, de catre societatea in cauza, urmarindu-se, in special, modul de executare a serviciului de catre personalul de paza, cunoasterea consemnelor, dotarea cu uniforme si echipament, precum si instituirea documentelor de evidenta a servicului de paza.

Pentru deficientele constatate, s-au dispus masuri cu termene concrete de remediere si s-au aplicat sase sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 500 de lei, conform legii. Actiuni de acest gen vor continua si la alte societati de profil.

Autoaccidentare pe DE 584. La data de 12 noiembrie a.c., B.D., de 63 de ani, din orasul Insuratei, in timp ce conducea autoturismul pe DE 584, din directia Insuratei spre Braila, a lovit un caine, pe suprafata partii carosabile, moment in care a pierdut controlul asupra masinii, a iesit in decor, in partea dreapta a sensului sau de mers, si s-a lovit de un copac.

In urma accidentului, a rezultat vatamarea corporala usoara a soferului, care a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, pentru ingrijiri medicale, fara sa fie necesara internarea.

Politistii au efectuat cercetarea la fata locului si au intocmit dosar penal pentru vatamare corporala din culpa.

Gasit decedat in curtea locuintei. Ieri 12 noiembrie a.c., T.R., din comuna Ulmu, a sesizat la Politie, prin apelul de urgenta 112, faptul ca l-a gasit decedat pe vecinul P.M., de 54 de ani, in curtea locuintei lui.

Echipa operativa s-a deplasat la fata locului si l-a gasit pe barbat intins pe sol, fara sa prezinte semne vizibile de violenta.

Cadavrul a fost transportat la Serviciul Judetean de Medicina Legala Braila, in vederea efectuarii necropsiei si stabilirii cauzei mortii. In cauza a fost intocmit dosar penal.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier. Tot in ziua de 12 noiembrie 2012, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila, pentru prevenirea si combaterea comiterii infractiunilor si contraventiilor rutiere.

Politistii au constatat 101 contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 18.700 de lei, au ridicat, in vederea suspendarii, un permis de conducere si au retras patru certificate de inmatriculare.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.