Silviu Mares 12 ianuarie 2013
CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA

CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA12 ianuarie 2013

Cercetat in stare de libertate pentru infractiunea de talharie. La data de 10 ianuarie a.c., ofiterul de serviciu din cadrul Politiei Municipiului a fost sesizat de catre braileanul M.S., de 26 de ani, cu privire la faptul ca, in seara zilei de 9.01.2013, in jurul orei 20:30, a fost deposedat, prin violenta, de catre H.G., de  31 de ani, din municipiu, de o sacosa, in care avea 21 de telefoane mobile si 3 camere foto digitale, in timp ce se aflau pe Calea Calarasilor, in apropierea ansamblului de locuinte de la km 10.

In baza celor sesizate, a fost constituita echipa operativa, formata din judiciaristi din cadrul Biroului de Investigatii Criminale, care a desfasurat primele cercetari si a stabilit ca autorul si victima, insotita de alti trei tineri, se indreptau spre DE 584, pentru a se intalni cu o persoana recomandata de autor, care dorea sa cumpere produsele amintite, timp in care H.G. l-a impins pe M.S., care a alunecat pe gheata si a cazut, apoi i-a luat din mana sacosa.

Valoarea bunurilor sustrase a fost apreciata, de partea vatamata, la suma de 5.000 de lei, cu care se constituie parte civila in procesul penal.

Politistii l-au depistat pe agresor pe raza municipiului si l-au condus la sediul Politiei, pentru cercetari, iar la data de 11 ianuarie 2013, a fost prezentat Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, cu propunere de punere in miscare a actiunii penale si arestare preventiva.

Prin incheiere de sedinta, instanta de judecata a respins propunerea si a dispus masura interdictiei de a parasi localitatea de domiciliu, pe o perioada de 29 de zile.

Paznici controlati de politisti. In noaptea de 11 spre 12 ianuarie a.c., politisti din cadrul Compartimentului Sisteme de Securitate din cadrul Biroului Ordine Publica au desfasurat o actiune pe linia respectarii prevederilor Legii 333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor si valorilor, la societati comerciale asigurate cu paza proprie sau agenti de paza din cadrul societatilor specializate de paza, situate pe raza municipiului.

In acest sens, au fost executate controale la un numar de 23 societati comerciale, urmarindu-se, in special, modul de executare a serviciului de catre personalul de paza, cunoasterea de catre acestia a consemnului general si particular al posturilor.

In urma neregulilor constatate, au fost aplicate 11 sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 600 de lei, conform prevederilor legii mentionate, pentru neindeplinirea serviciului conform consemnului postului (au fost gasiti dormind), pentru executarea serviciului fiind sub influenta bauturilor alcoolice sau fara sa fie echipati cu uniforma si materialele din dotare.

Deficientele constatate vor fi aduse la cunostinta conducerii unitatilor beneficiare, precum si conducerii unitatilor specializate de paza prestatoare de servicii de paza, urmand ca, la urmatoarea abatere, sa se procedeze la retragerea atestatelor personalului in cauza.

Propunerea de arestare preventiva a fost admisa. In ziua de 11.01.2013, Judecatoria Faurei a emis, fata de cei cinci invinuiti, din satul Drogu, mandate de arestare preventiva, pe o perioada de 29 de zile, pentru savarsirea infractiunii de tentativa la talharie, fiind incarcerati in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul I.P.J. Braila.

Reamintim ca, in seara zilei de 30.12.2012, dupa o intelegere prealabila, invinuitii M.G., de 25 de ani, I.I., de  41 de ani, A.M., de  34 de ani, A.G., de 37 de ani, si A.F., de 26 de ani, avand asupra lor doua topoare, au mers la o ferma piscicola, situata intre localitatile Visani si Drogu, si au incercat sa sustraga peste, prin crearea de copci in iazul respectiv. La un moment dat, fiind surprinsi de paznicii fermei, respectiv, B.M., de 54 de ani, si fiul acestuia, B.R., de 20 de ani, ambii din comuna Ziduri, judetul Buzau, pentru a-si asigura scaparea si a-si recupera uneltele pentru pescuit, autorii i-au agresat pe cei doi.

Dosare penale pentru lovire.  Ieri, 11 ianuarie a.c., la sediul Politiei Municipiului s-a prezentat braileanul I.C., de 32 de ani, care a reclamat ca, in ziua de 13.12.2012, in jurul orei 14:30, in timp ce se afla la serviciu, in cadrul unei societati comerciale din Braila, a fost lovit cu pumnii si picioarele de colegul lui, C.G., de 23 de ani, fiindu-i provocate leziuni care au necesitat, pentru vindecare, un numar de sapte – opt zile de ingrijiri medicale.

Politistii au intocmit dosar penal, sub aspectul savarsirii infractiunii de lovire sau alte violente si continua cercetarile, pentru a clarifica situatia.

Tot ieri, politistii de la Sectia 4 de Politie Rurala Ianca au fost sesizati, prin sistemul unic de urgenta 112, de catre S.L., din comuna Sutesti, cu privire la faptul ca fiul ei, P.C., de 17 ani, in timp ce se afla in fata locuintei, a fost lovit cu pumnii de localnicii T.S., de 27 de ani, si M.F., de 21 de ani.

Politistii s-au deplasat la fata locului si, dupa ce au efectuat primele verificari, au constatat ca aspectele sesizate se confirma.

In cauza a fost intocmit dosar penal, pentru savarsirea infractiunii de lovire sau alte violente.

Brailean surprins la furat in supermarket. La data de 11 ianuarie 2013, o patrula din cadrul Politiei Municipiului s-a deplasat la un supermarket din municipiu, unde agentii de paza au surprins un tanar, care a sustras produse din unitate.

La fata locului a fost identificat braileanul L.R., de 28 de ani, care avea in buzunarul gecii o forfecuta de unghii, in valoare de 22,29 de lei.

Bunul a fost predat societatii respective si cel in cauza a fost condus la sediul Politiei, unde i s-a intocmit dosar penal, pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

Depistati sub influenta bauturilor alcoolice. Azi-noapte, politisti din cadrul Biroului Rutier l-au depistat pe braileanul R.G., de 23 de ani, in timp ce conducea autoturismul pe Strada Imparatul Traian, aflandu-se sub influenta bauturilor alcoolice.

Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,42 mg/l alcool pur in aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital, unde i-au fost recoltate probe biologice de sange, in vederea stabilirii, cu exactitate, a gradului de alcoolemie si i s-a intocmit dosar penal, conform OUG 195/2002 (republicata).

La data de 12 ianuarie a.c., politisti din cadrul Sectiei 3 de Politie Rurala Faurei, in timp ce se aflau in exercitarea atributiilor de serviciu, l-au depistat, pe DJ 203, la iesirea din localitatea Scarlatesti, spre satul Dudescu, pe S.M., de 47 de ani, in timp ce conducea autoturismul, avand in aerul expirat o imbibatie alcoolica de 0,53 mg/l.

Conducatorul auto a fost condus la Spitalul Faurei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sange, in vederea stabilirii, cu exactitate, a gradului de alcoolemie, si, apoi, la sediul Politiei, unde i s-a intocmit dosar penal, conform prevederilor O.U.G. 195/2002 (republicata).

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier. In ziua de 11 ianuarie 2013, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat, pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila, pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere.

Politistii au constatat 65 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 14.470 de lei, au ridicat, in vederea suspendarii, trei permise de conducere si au retras un certificat de inmatriculare.

A decopertat o conducta de termoficare. Sambata, 12 ianuarie a.c., in jurul orei 01.00, un echipaj de jandarmerie a surprins un barbat, care decoperta tabla de pe o conducta de termoficare, aflata in incinta unei societati comerciale din cartierul Progresul.

Sesizati telefonic, jandarmii au reusit sa-l prinda in flagrant pe suspectul Daniel N., de 40 ani, pe campul din spatele societatii, chiar daca vizibilitatea era scazuta, din cauza intunericului si a cetii de azi-noapte.

Din verificarile facute, oamenii legii au constatat faptul ca barbatul a sustras 75 bucati de tabla zincata, avand dimensiunea de 2,5 m/1m fiecare, pe care urma sa le transporte, cu un atelaj hipo, la un centru specializat in vederea valorificarii.

Jandarmii i-au intocmit persoanei in cauza actele de constatare sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Comentarii

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.