Silviu Mares 23 decembrie 2012
CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA

CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA23 decembrie 2012

Arestati preventiv pentru talharie. Vineri, 21 decembrie a.c., C.G., de 16 ani, si G.M.. de 19 ani, ambii din satul Drogu, comuna Galbenu, au fost prezentati Judecatoriei Faurei, care a dispus arestarea preventiva, pe o perioada de 19 zile, fata de minor, si pentru 29 de zile, fata de celalalt, ambii fiind incarcerati in Centrul de Retinere si Arestare Preventiva din cadrul I.P.J. Braila.

Reamintim ca cei doi au fost retinuti pe ordonanta, pentru comiterea infractiunii de talharie, deoarece, la data de 19.12.2012, l-au urmarit pe localnicul I.S., de 56 de ani, dupa ce a iesit dintr-un local din sat, si l-au agresat si i-au sustras, din buzunarul pantalonilor, suma de 150 de lei, pe care, ulterior, au cheltuit-o impreuna, la aparatele cu jocuri de noroc.

Agresat de doi localnici. Sambata, 22 decembrie a.c., politisti din cadrul Sectiei 3 de Politie Faurei au fost sesizati, de catre B.D., de 37 de ani, domiciliata in comuna Visani, cu privire la faptul ca, in aceeasi zi, sotul ei, B.P., de 32 de ani, in timp ce se afla la domiciliu, a fost agresat de localnicii M.C.. de 21 de ani, si M.M., de 25 de ani, cu care acesta consumase bauturi alcoolice.

Politistii s-au deplasat la fata locului, au efectuat cercetari si au intocmit dosar penal, pentru comiterea infractiunii de lovire sau alte violente.

Condamnati, depistati si incarcerati in penitenciar. In ziua de 21 decembrie a.c., politistii din cadrul Postului de Politie Comunal Visani, in urma unei actiuni desfasurate pe raza comunei, l-au depistat pe localnicul S.M., care a fost condamnat de catre Judecatoria Faurei, in ziua de 10.12.2012, la executarea pedepsei de un an inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Tot in data 21 decembrie 2012, politistii din cadrul Sectiei 4 de Politie Rurala Ianca au desfasurat o actiune, cu scopul depistarii persoanelor urmarite in temei legal, ocazie cu care l-au depistat pe H.M., de 23 de ani, din satul Liscoteanca, comuna Bordei Verde, care are de executat, conform mandatului emis de Judecatoria Faurei, la data de 18.12.2011, o pedeapsa de doi ani inchisoare, pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

In urma unor activitati specifice desfasurate de politisti din cadrul Serviciului de Investigatii Criminale-Biroul Urmariri, in ziua de 22.12.2012, fost depistat, in incinta unui supermarket din municipiu, braileanul B.M., de 34 de ani, care era urmarit la nivel national din data de 16.07.2012, intrucat Judecatoria Braila a emis pe numele lui mandat de executare a pedepsei de 3 ani si 4 luni inchisoare, pentru comiterea infractiunii de furt calificat.

Toti trei au fost incarcerati in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.

Brazi confiscati de politisti. La data de 21.12.2012, politisti din cadrul Politiei Municipiului – Biroul Proximitate au actionat in pietele de pe raza municipiului si in apropierea acestora, ocazie cu care l-au depistat, la intersectia Strazii Ghioceilor cu Strada Mihai Bravu, pe C.C., de 28 de ani, din comuna Paltin, judetul Vrancea, care oferea spre comercializare mai multi pomi de Craciun.

Procedand la verificarea documentelor si a pomilor, politistii au constatat ca un numar de 15 brazi nu erau marcati cu sigilii sau crotali prevazuti de normele privind circulatia materialelor lemnoase in vigoare, motiv pentru care au luat masura sanctionarii contraventionale a vranceanului, cu amenda in valoare de 2.000 lei, si a confiscarii pomilor, care au fost predati Ocolului Silvic Lacu-Sarat, in vederea valorificarii in conditiile legii.

Actiune pentru prevenirea infractionalitatii si asigurarea unui climat de siguranta civica.

In noaptea de 22 spre 23 decembrie a.c., in intervalul orar 22:00 – 3:00, politisti din cadrul Politiei ora?ului Insuratei si Sectiei 5 de Politie Rurala Viziru, sprijiniti de jandarmi din cadrul I.J.J. Braila, au actionat, in unitatile de alimentatie publica de tip cafe-bar ?i discoteca, situate pe raza ora?ului Insuratei si a localitatilor arondate, cu scopul prevenirii si combaterii faptelor care aduc atingere normelor de convietuire sociala, a ordinii ?i lini?tii publice, constatarii si sanctionarii actelor ilicite de comert, precum si pentru combaterea producerii accidentelor rutiere grave.

Astfel, au fost verificate cinci societati comerciale, legitimate ?i perchezitionate corporal sumar 457 persoane, controlate 18 autovehicule, aplicate cinci sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 1.060 de lei, conform Legii 61/1991 si O.U.G. 195/2002 (republicata), si au fost constatate doua infractiuni, pentru care au fost intocmite dosare penale.

Astfel, politisti din cadrul Sectiei 5 de Politie Rurala Viziru l-au depistat in trafic pe localnicul S.M., de 26 de ani, in timp ce conducea autoturismul, pe raza localitatii de domiciliu, fiind sub influenta bauturilor alcoolice.

Fiind testat cu aparatul etilotest, a rezultat ca avea in aerul expirat o imbibatie alcoolica de 0,57 mg/l.

Politistii l-au condus la Centrul Medical de Permanenta Insuratei, unde i-au fost recoltate probe biologice de sange, in vederea stabilirii cu exactitate a gradului de alcoolemie, si, apoi, la sediul sectiei, unde i-a fost intocmit dosar penal, conform O.U.G. 195/2002 (republicata).

Accidente rutiere. Vineri, 21 decembrie a.c., braileanul C.C., de 34 de ani, in timp ce conducea autoturismul pe banda a treia a Caii Calarasilor, dinspre Strada Mihai Bravu spre Strada Franceza, in apropierea intersectiei cu Strada Tineretului, a virat brusc la stanga, in conditiile unui carosabil acoperit cu zapada, a patruns pe sensul opus si s-a lovit frontal cu autoturismul care era condus, pe banda a doua, de N.S., de 41 de ani, din Braila.

In urma coliziunii, a rezultat vatamarea corporala usoara a primului sofer, care a fost transportat la Spitalul Judetean de Urgenta Braila, pentru ingrijiri medicale, fara sa ramana internat.

Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultand ca N.S. avea in aerul expirat 0,41 mg/l alcool pur, fapt pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sange, pentru stabilirea gradului de alcoolemie.

In cauza a fost intocmit dosar penal, pentru vatamare corporala din culpa si conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de catre o persoana avand o imbibatie alcoolica peste limita legala.

Ieri, 22 decembrie a.c., B.A., de 25 de ani, din Braila, in timp ce conducea autoturismul pe Strada Grivitei, l-a surprins si accidentat pe braileanul B.C., de 69 de ani, care traversa strada prin loc nepermis si fara sa se asigure.

In urma accidentului, pietonul a suferit vatamari corporale grave, pentru care a fost transportat si internat la spital, pentru ingrijiri si investigatii medicale.

Atat conducatorul auto, cat si victima au fost testati cu aparatul etilotest, rezultatele fiind negative, si a fost intocmit dosar penal, pentru vatamare corporala din culpa.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier. In zilele de 21 si 22 decembrie 2012, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat, pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila, pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere.

Politistii au constatat 59 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 13.595 de lei, si au ridicat, in vederea suspendarii, un permis de conducere.

Comentarii

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.