Stiri

CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA

CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA

CU OCHII PE INFRACTORI, POLITISTII NU STIU DE GLUMA20 decembrie 2012

Lovire in scara blocului. La data de 19 decembrie a.c., braileanca B.V., de 34 de ani, s-a prezentat la Politia Municipiului si a reclamat ca, la data de 18.12.2012, in timp ce se afla intr-o scara a blocului B 16, situat pe Strada C. Nottara, a fost lovita, cu pumnii si picioarele, in zona abdomenului, de catre braileanca D.S., de 33 de ani.

Alaturi de reclamatia scrisa, victima a anexat certificatul medico-legal, din care rezulta ca a suferit vatamari, care necesita, pentru vindecare, una-doua zile de ingrijiri medicale.

Politistii au demarat cercetarile si au intocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infractiunii de lovire sau alte violente.

Tanara surprinsa la furat in magazin. La data de 19 decembrie a.c., in urma primirii unei sesizari, agenti de siguranta publica s-au deplasat la un centru comercial din Braila, unde paznicii au surprins o persoana, care a sustras bunuri dintr-un magazin.

La fata locului, politistii au legitimat-o si identificat-o pe autoarea C.A., 17 ani, din municipiu, care a sustras bunuri, in valoare totala de 70,60 de lei.

Politistii au condus-o la sediul Politiei, unde i-au intocmit dosar penal, pentru savarsirea infractiunii de furt calificat.

Autori identificati de politisti si prejudiciu recuperat. La data de 19 decembrie a..c, o patrula din cadrul Biroului Ordine Publica a fost dirijata sa se deplaseze pe Soseaua Ramnicu-Sarat, unde braileanul C.G. a sesizat ca, in timp ce se afla in incinta unui cafe-bar din zona, i-a fost sustras din buzunar un portofel, care continea suma de 150 de lei.

Politistii au efectuat verificari si i-au identificat, in respectivul local pe B.P., de 32 de ani, din orasul Insuratei, G.B., de 30 de ani, si C.U., de 20 de ani, ambii din Braila, asupra carora au fost gasiti banii sustrasi de la reclamant.

Acestia au recunoscut fapta comisa si au fost condusi la sediul Politiei Municipiului, pentru continuarea cercetarilor, sub aspectul comiterii infractiunii de furt calificat.

Prejudiciul a fost recuperat si predat partii vatamate.

Politistii l-au identificat pe autorul unui furt din locuinta. Judiciaristii Compartimentului Furturi din Patrimoniu-Biroul de Investigatii Criminale, in urma activitatilor investigative si de cercetare desfasurate, l-au depistat pe B.I., de 18 ani, domiciliat stabil in satul Tataru, comuna Dudesti, si fara forme legale in Municipiul Braila, caruia i-au probat comiterea unui furt calificat.

Fapta a fost comisa, prin efractie, la data de 20.10.2012, cand acesta a patruns in curtea locuintei unei brailence si, profitand de faptul ca aceasta era plecata de la domiciliu, a fortat fereastra de la bucataria de vara si a sustras suma de 100 de euro.

Initial, cauza a fost inregistrata cu autori necunoscuti.

Pe numele tanarului a fost intocmit dosar penal pentru furt calificat, care va fi inaintat Parchetului de pe langa Judecatoria Braila, cu propunere legala.

Cercetarile sunt continuate, pentru stabilirea intregii activitati infractionale a braileanului si recuperarea prejudiciului.

Urmarit la nivel national, depistat si incarcerat in penitenciar. In ziua de 19 decembrie a.c., politistii Biroului Urmariri al Serviciului de Investigatii Criminale au actionat pe linia depistarii persoanelor urmarite in temei legal si l-au depistat pe braileanul G.G., de 35 de ani, pe numele caruia Judecatoria Braila a emis mandat de executare a pedepsei de sase luni inchisoare, pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala.

Acesta a fost incarcerat in Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.

Brazi confiscati de politisti. In ziua de 19 decembrie a.c., ofiteri din cadrul I.P.J. Braila-Serviciul Ordine Publica, Serviciul de Investigare a Fraudelor si Politiei Municipiului Braila-Biroul Ordine Publica, in cooperare cu reprezentantii Inspectoratului Teritorial de Regim Silvic si de Vanatoare Focsani si Directiei Silvice Braila, au actionat in pietele agroalimentare din municipiu si in apropierea acestora, cu scopul prevenirii si combaterii faptelor ilegale asociate din taierea, transportul si comercializarea materialelor lemnoase si a pomilor de Craciun.

Pe timpul actiunii, au fost legitimate noua persoane, au fost verificati doi agenti economici si aplicate doua sanctiuni contraventionale, in valoare totala de 4.000 de lei, pentru detinere de material lemnos, fara documente legale de provenienta, conform prevederilor Legii 171/2010.

De asemenea, au fost confiscati 21 de brazi, in valoare de aproximativ 210 lei, care au fost predati reprezentantului Ocolului Silvic Lacu-Sarat, in vederea valorificarii in conditiile legii.

Coliziune produsa pe fondul consumului de alcool. Ieri, braileanul C.C., de 57 de ani, in timp ce conducea autoturismul, proprietate personala, pe Calea Calarasilor, pe fondul consumului de bauturi alcoolice, a lovit in partea din spate autoturismul condus, in fata sa, de catre P.G., de 39 de ani, din Braila.

In urma coliziunii, au rezultat doar pagube materiale.

Ambii conducatori auto au fost testati cu aparatul etilotest, rezultand ca primul sofer avea in aerul expirat o imbibatie alcoolica de 0,68 mg/l, motiv pentru care i-au fost recoltate probe biologice de sange, in vederea stabilirii, cu exactitate, a gradului de alcoolemie si i s-a intocmit dosar penal, conform  prevederilor O.U.G. 195/2002 (republicata).

I s-a facut rau si a decedat. Aseara, politistii din cadrul Postului de Politie Transporturi Feroviare Braila au fost sesizati telefonic cu privire la faptul ca unei femei, care se afla in trenul IR 1731, ruta Brasov-Galati, in apropierea Statiei CF Braila, i s-a facut rau.

Seful de tren a solicitat interventia ambulantei, la sosirea trenului in gara, personalul medical constatand decesul persoanei, care, se pare, avea probleme de sanatate.

Politistii au stabilit ca victima se numeste L.N., de 68 de ani, domiciliata in Municipiul Galati.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier. In ziua de 19 decembrie 2012, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat, pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila, pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere.

Politistii au constatat 29 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 7.250 lei, au ridicat, in vederea suspendarii, doua permise de conducere si au retras un certificat de inmatriculare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.