Silviu Mares 16 martie 2014
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

 

Autorul furtului de moped a fost identificat

În ziua de 13 martie, P.Nicolae (23 de ani), din comuna Măxineni, a reclamat la poliţie faptul că, în noaptea anterioară, persoane necunoscute i-au sustras un moped, parcat în faţa unui cafe-bar din localitate, pe care, ulterior, l-a găsit, însă i-a fost sustrasă casca şi o sacoşă în care avea 12 pâini.

În urma investigaţiilor efectuate de poliţişti, a fost identificat A.Vasile (19 ani), din comuna Măxineni, de la care au fost recuperate bunurile sustrase. În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.

Arma de vânătoare a fost ridicată de poliţişti

La data de 14 martie 2014, poliţişti de la Biroul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că P.Radu (81 de ani), din Brăila, nu a depus arma înscrisă în permisul de armă, în termen de 10 zile de la expirare, la un armurier autorizat. Arma de vânătoare a fost ridicată în vederea cercetărilor, deoarece valabilitatea permisului de armă a expirat la data de 17 noiembrie 2013. În cauză, s-a întocmit dosar penal pentru nedepunerea armei în termen de 10 zile de la expirarea valabilitatii permisului de armă la un armurier autorizat.

 

Depistaţi în trafic de poliţişti

 

Vineri, la orele 10.30, agenţi de la Postul de Poliţie Comunal Şuţeşti l-au depistat în trafic, pe o stradă din localitate, pe B.Romeo (35 de ani), din comuna Şuţeşti, în timp ce conducea autoturismul, fără să fie posesor al permisului de conducere. Acestuia i s-a întocmit dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul, fără a poseda permis de conducere.

Sâmbătă, poliţişti de la Biroul de Ordine Publică l-au depistat în trafic, pe Calea Galaţi, la intersecţia cu Bulevardul Al.I.Cuza, pe S.Iuliu (19 ani), din Brăila, în timp ce se conducea autoturismul, având permisul suspendat în perioada 11 ianurie- 10 aprilie 2014. După efectuarea cercetărilor, acestuia i s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

 

Pieton accidentat pe fondul traversării neregulamentare

 

Sâmbătă, la orele 14.50, T.Ionel (39 de ani), din Brăila, în timp ce conducea autoturismul, pe Calea Călăraşilor, a surprins şi accidentat pe P.Puiu (60 de ani), din municipiu, care a traversat Calea Călăraşilor prin loc nepermis şi fără să se asigure. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală gravă a pietonului, care a transportat la spital pentru îngrijiri medicale, nerămânând internat. Ambii participanţi la trafic au fost testaţi cu aparatul etilotest, rezultând că pietonul se afla sub influenţa băuturilor alcoolice, având 1,08 mg/l alcool pur în aerul expirat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

Minor accidentat pe marcajul pietonal

 

Sâmbătă, la orele 16.15, M.Adrian (25 de ani), din municipiu, în timp ce conducea autoturismul, pe Şoseaua Buzăului, la intersecţia cu strada Grigore Alexandrescu, a surprins şi accidentat pe B.Cosmin (13 ani), din Brăila, care traversa strada pe marcajul pietonal. În urma accidentului a rezultat vătămarea corporală uşoară a minorului, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, nerămânând internat. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ, iar în cauză s-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

 

Sancţiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier

 

În zilele de 14 şi 15 martie 2014, lucrători din cadrul Serviciului şi Biroului Rutier au acţionat pe arterele rutiere din municipiul şi judeţul Brăila, pentru constatarea de contravenţii şi prevenirea, respectiv, combaterea infracţiunilor rutiere. Poliţiştii au constatat 230 de contravenţii, pentru care au aplicat sancţiuni în valoare totală de 79.560 lei, au ridicat în vederea suspendării 5 permise de conducere şi au retras 4 certificate de înmatriculare.

 

 

 

Comentarii