Stiri

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma
Cu ochii pe infractori, politistii nu stiu de gluma

Retinuti pentru viol
Marti, la orele 22:00, H.T. (16 ani), din comuna Unirea, domiciliata in municipiu, a reclamat la Politie faptul ca, in timp ce se afla in locuinta fostului prieten, M.R. (23 de ani), din Braila, a fost victima unui viol. Aceasta a declarat ca M.R., prin folosirea violentei, a intretinut cu ea raporturi sexuale, dupa care a parasit camera, luandu-i hainele. Dupa aproximativ 5 minunte, in camera a intrat un alt tanar, pe care il cunostea dupa prenume, care a amenintat-o cu acte de violenta si a intretinut cu ea raporturi sexuale, impotriva vointei ei. Ulterior, au fotografiat-o si au amenintat-o ca vor posta fotografiile pe internet daca ii va reclama, dupa care au condus-o cu autoturismul la domiciliul ei. Cercetarile au fost demarate imediat de politisti de la Biroul de Investigatii Criminale care au stabilit ca al doilea autor este Z.R. (24 de ani), din Braila, domiciliat fara forme legale in satul Albina, comunaTichilesti, judetul Braila. In urma examinarii medico-legale a partii vatamate, s-a constatat ca aceasta prezinta pe bratul si antebratul stang 3 echimoze, care au putut fi produse prin comprimare cu degetele, la data de 02.04.2013, care nu necesita pentru vindecare zile de ingrijiri medicale. Dupa efectuarea cercetarii la fata locului, politistii au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de viol. Fata de cei doi autori s-a inceput urmarirea penalasi s-a luat masura retinerii pe baza de ordonanta, pe o perioada de 24 ore, fiind incarcerati in Centrul de Retineresi Arestare Preventiva al I.P.J.Braila. Urmeaza ca astazi sa fie prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Braila cu propunere de arestare preventiva.

Cercetati pentru furt calificat
In ziua de 1 aprilie 2013, B.T., cantonier la o societate comerciala din Braila, a reclamat la Politie faptul ca persoane necunoscute, in perioada 30 martie- 1 aprilie, au sustras dintr-o magazie a Cantonului 11- Frecatei, doua fierastraie manuale pentru taiat gheata si doua paturi tip cazarma. In baza informatiilor obtinute in teren, in ziua de 3 aprilie, politisti de la Sectia 2 de Politie Rurala Braila, cu sprijinul colegilor de la Serviciul de Actiuni Speciale si de la Politia orasului Macin, au efectuat 3 perchezitii domiciliare in orasul Macin, judetul Tulcea, fiind identificati si condusi la Politie A.M.si N.V., ambii din Macin, carora li s-a probat ca, impreuna cu B.R. (care nu a fost gasit la domiciliu), sunt autorii furtului. Prejudiciul, in valoare totala de 780 lei, a fost recuperat in proportie de 90%. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.
In ziua de 1 aprilie, localnicul D.D. (78 de ani), din comuna Gemenele, a reclamat la Politie faptul ca, in ziua de 30.03.2013, persoane necunoscute i-au sustras din locuinta suma de 550 de lei. Cercetarile efectuate de politisti au stabilit ca principala suspecta este minora G.M. (13 ani), din aceeasi comuna. In cauza s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt.
Ieri B.A. (43 de ani), din satul Valea Canepii, comuna Unirea, a reclamat la Postul de Politie Comunal din localitate faptul ca, in noaptea de 30 spre 31 martie, consateanul M.E. (36 de ani) i-a sustras poarta metalica de la gardul curtii sale. Valoarea prejudiciului a fost estimata la 100 de lei. Politistii au efectuat cercetari si au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de furt calificat.

Bunurile au fost ridicate in vederea confiscarii
Ieri, politisti de la Biroul de Ordine Publica l-au prins in flagrant, pe Bulevardul “Al.I.Cuza”, pe J.G. (28 de ani), din Reghin, judetul Mures, care oferea spre vanzare 39 bucati lenjerie de pat, de diferite culori si dimensiuni, fara a putea proba provenienta marfii. Bunurile, in valoare de 2.160 de lei, au fost ridicate in vederea confiscarii, iar comerciantul a fost sanctionat contraventional, cu amenda in valoare de 500 de lei, conform prevederilor Legii 12/1990 (republicata.

Substantele toxice au fost indisponibilizate
Politisti de la Biroul Arme, Explozivi si Substante Periculoase au actionat, ieri, pentru prevenirea, identificarea si sanctionarea faptelor de natura penala si contraventionala la regimul produselor de protectia plantelor, in judetul nostru. La o societate comerciala din satul Urleasca, comuna Traian, administrata de localnicul B.V. (50 de ani), s-a constatat ca in depozitul cu produse de protectia plantelor se afla un produs care contine o substanta toxica si care poate fi detinut doar de persoane fizicesi juridice autorizate. Deoarece unitatea nu era autorizata pentru a detine substante chimice periculoase, din categoria “toxice si foarte toxice”, cantitatea de 60 de litri de produs a fost indisponibilizatasi lasata in custodia administratorului societatii. In cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere de substante toxice fara drept, conform prevederilor Legii 360/2003.

A traversat prin loc nepermis si a fost accidentata mortal
Aseara, la orele 23:05, D.V. (45 de ani), din Braila, in timp ce conducea autoutilitara, pe DE 584, la km 1+900 de metri, in localitatea Varsatura, pe sensul de mers Braila- Slobozia, a surprins si accidentat mortal pe localnica M.A. (35 de ani), care se angajase in traversarea drumului prin loc nepermis si fara sa se asigure. Cadavrul a fost transportat la morga pentru efectuarea necropsiei. Soferul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice, si a fost condus la spital unde i-au fost recoltate probe biologice de sange in vederea stabilirii gradului de alcoolemie. Dupa efectuarea cercetarii la fata locului, politistii de la Serviciul Rutier au intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de ucidere din culpa.

Accidentat pe marcajul pietonal
Aseara, la orele 20:20, I.D. (26 de ani), din Braila, in timp ce conducea autoturismul, pe strada Comuna din Paris, ajungand la intersectia cu strada Deva, a surprins si accidentat pe P.N. (60 de ani), din municipiu, care se angajase in traversarea strazii pe marcaj pietonal. In urma impactului a rezultat vatamarea corporala grava a pietonului, care a fost transportat si internat in spital pentru ingrijiri medicale. Ambii participanti la trafic au fost testati cu aparatul etilotest, rezultand ca pietonul avea 1,04 mg/l alcool pur in aerul expirat, fiindu-i recoltate probe de sange in vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. in cauza s-a intocmit dosar penal sub aspectul savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Mopedist depistat in trafic de politisti
Aseara, la orele 19:50, politisti de la Biroul de Ordine Publica l-au depistat in trafic pe I.S., din municipiu, in timp ce conducea un moped, pe strada Simion Barnutiu, fara a fi posesor al permisului de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Politistii au mai stabilit ca numarul de inregistrare montat pe moped apartine unui alt moped, de alta marca si culoare. Acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand ca nu se afla sub influenta bauturilor alcoolice, si i s-a intocmit dosar penal pentru savarsirea infractiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul neinregistrat, fara a detine permis de conducere si avand montate numere de inregistrare false.

Politistii au confiscat 10 metri cubi de material lemnos
Ieri dimineata, la orele 8:00, politisti de la Politia orasului Insuratei l-au depistat in trafic, pe strada Pictor Nicolae Grigorescu, din localitate, pe V.M. (29 de ani), din comuna Brosteni, judetul Vrancea, care transporta cu autoutilitara cantitatea de 4,5 metri cubi de lemne de foc, esenta stejar si fag, avand avizul de insotire a marfii completat necorespunzator. Acesta a fost sanctionat contraventional, conf.Legii 171/2010, cu amenda de 1.000 de lei, si s-a luat masura ridicarii in vederea confiscarii a cantitatii de material lemnos, care a fost predata la Ocolului Silvic Ianca.
La orele 9:00, politisti de la aceeasi unitate teritoriala de Politie l-au depistat in trafic, pe strada Stadionului, din oras, pe A.V. (44 de ani), din comuna Brosteni, judetul Vrancea, care transporta cu autoutilitara cantitatea de 5,3 metri cubi lemne de foc, esenta fag, avand avizul de insotire a marfii completat necorespunzator. Soferul a fost sanctionat contraventional, conform Legii 171/2010, cu amenda de 1.000 de lei, fiind luata si masura ridicarii in vederea confiscarii a cantitatii de material lemnos, care a fost predata Ocolului Silvic Ianca.

Sanctiuni aplicate pentru abateri de la prevederile Codului Rutier
In ziua de 2 aprilie 2013, lucratori din cadrul Serviciului si Biroului Rutier au actionat pe arterele rutiere din municipiul si judetul Braila pentru constatarea de contraventii si prevenirea, respectiv, combaterea infractiunilor rutiere. Politistii au constatat 59 de contraventii, pentru care au aplicat sanctiuni in valoare totala de 13.750 de lei, si au ridicat in vederea suspendarii doua permise de conducere.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.