Actualitate

Cu ochii pe infractori, cu politia nu-i de gluma nici duminica

Cu ochii pe infractori, cu politia nu-i de gluma nici duminica
Cu ochii pe infractori, cu politia nu-i de gluma nici duminica
Cu ochii pe infractori, cu politia nu-i de gluma nici duminica

Poliţiştii brăileni au acţionat și duminică în municipiu şi judeţ, pentru prevenirea tuturor faptelor antisociale, în special a celor comise cu violenţă, precum şi pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică.

Duminică, 5 februarie a.c., poliţişti de ordine publică şi de la rutieră, împreună cu jandarmi, au acţionat în municipiu şi pe raza oraşului Însurăţei, în zona unităţilor cu profil discotecă, club, cafe-bar ş.a., pentru menţinerea unui climat corespunzător de ordine şi siguranţă publică, prevenirea faptelor antisociale, precum şi combaterea încălcărilor regulilor de circulaţie.

Pe timpul acţiunilor, au fost verificate 58 de societăţi comeciale, legitimate 106 persoane, 20 fiind controlate corporal sumar, şi au fost oprite în trafic 75 de autovehicule, fiind testaţi cu aparatul etilotest 48 de şoferi.

De asemenea, au fost constatate 95 de contravenţii, pentru care au fost aplicate sancţiuni în valoare totală de peste 34.000 de lei, şi două infracţiuni la regimul rutier.

Dintre amenzile aplicate, 73 au fost pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, 10 la Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, şi 7 conform Legii 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, iar 5 au fost aplicate la alte acte normative.

Ca măsură complementară, poliţiştii au retras 8 certificate de înmatriculare şi au ridicat în vederea suspendării 4 permise de conducere, dintre care 3 pentru conducerea vehiculului sub influenţa alcoolului.

Duminică seara, la ora 18:30, poliţişti din cadrul Serviciului Rutier l-au depistat în trafic pe un tânăr în vârstă de 20 de ani, din satul Scărlăteşti, comuna Cireşu, în timp ce conducea autoturismul pe DJ 203, în afara localităţii de domiciliu, fără a avea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Pe numele său a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

În aceiași seară, la ora 19:10, poliţiştii de la Serviciul Rutier l-au depistat pe un alt tânăr, în vârstă de 27 de ani, din oraşul Însurăţei, în timp ce conducea autoturismul pe o stradă din localitatea de domiciliu, având plăcuţele cu numărul provizoriu de înmatriculare expirate din data de 17 ianuarie 2017.

Poliţiştii i-au întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •