Administratie

Cu 6 voturi împotrivă și două abțineri, bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Brăila a fost aprobat

Cu 6 voturi împotrivă și două abțineri, bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Brăila a fost aprobat

La ședința ordinară a CLM de marți, 16 aprilie, la care au fost prezenți 25 de aleși locali din cei 27, s-a votat bugetul de venituri și cheltuieli al municipiului Brăila pentru anul 2019. De la ședință a lipsit motivat consilera PSD Cristiana Voineag și liberalul Paul Fusea, care nu a mai participat la o ședință a CLM de un an de zile.

Liberalii, prin vocea președintelui organizației municipale, și-au motivat votul la acest proiect și au spus că nu au mai venit cu amendamente pentru că oricum acestea nu aveau cum să treacă, iar proiectele pe care ei le-au propus anul trecut au fost preluate parțial de PSD, dar au fost implementate prost.

Cu tot cu excedentul bugetar aveți alocată o sumă foarte mare la capitolul investiții, însă realitatea este alta. Peste 60% din fonduri sunt alocate doar pentru funcționare, iar lucrurile astea sunt întărite de faptul că, în anii trecuți, ați avut la fel, un capitol de investiții foarte mare, din care s-a realizat foarte puțin. Proiectele de investiții pe axe principale, privind strategia de dezvoltare a municipiului Brăila, care este o biblie a tot ceea ce înseamnă dezvoltarea municipiului Brăila, nu prea am văzut să fie, decât proiecte locale, sau minore, care țin doar de o anumită zonă și nu de un impact la nivel de municipiu. Amendamentele noastre, pe care le-am depus anul trecut și pe care le-ați luat în derâdere, de fapt au fost cât se poate de prost implementate de către dumneavoastră. Un exemplu este că acum, plătim o a doua rată pentru autobuze la Braicar. Aceasta este diferența între modul în care dumneavoastă ați văzut dezvoltarea orașului și modul în care alte orașe din vestul țării, culmea, cu administrații liberale, au văzut dezvoltarea orașelor lor. Vă spun care este argumentul pentru care consilierii de la Partidul Național Liberal nu votează acest buget!”, a declarat consilierul local liberal, Adrian Tabarac.

Bugetul local al municipiului Brăila a trecut în final de votul consilierilor, cu 17 voturi pentru, două abțineri (Bogdan Botea – PND și Lucian Căprariu -Brăila Nouă) și 6 voturi împotrivă ale consilierilor PNL.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •