Actualitate

Cristian Cosmin Mihai, fiul fostului senator de Brăila Cristian Dănuţ Mihai, a fost arestat preventiv

Cristian Cosmin Mihai, fiul fostului senator de Brăila Cristian Dănuţ Mihai, a fost arestat preventiv

Cristian Cosmin Mihai, fiul fostului senator de Brăila Cristian Dănuţ Mihai, a fost arestat preventiv pentru 24 de ore, joi, 7 iunie, alături de alte 18 persoane, în dosarul clanului „Ştoacă”, potrivit unei hotărâri a magistraţilor Tribunalului Bucureşti, conform unui comunicat al DIICOT.

Printre cele 19 persoane arestate se numără şi Pollak Bohus, cunoscut drept „Ben” de la reality show-ul „Insula iubirii”. În acelaşi dosar, alte nouă persoane au primit arest la domiciliu, iar patru au fost plasate în control judiciar, se mai precizează în comunicatul DIICOT.

Cristian Cosmin Mihai este acuzat de aderare la un grup infracţional organizat, proxenetism şi trafic de persoane, iar Pollak Bohus de trafic de droguri.

Potrivit unui comunicat al DIICOT pe parcursul mai multor ani, prin intervenţii succesive din partea organelor judiciare, s-a acţionat pentru destructurarea unei grupării ce acţiona, cu precădere pe linia traficului ilicit de droguri de mare risc, în municipiul Bucureşti, grupare de tip mafiot, bazată pe relaţii de familie, cunoscută în lumea interlopă sub denumirea de „Ştoacă”.

„Începând cu anul 2017, lideri de necontestat ai grupării ”Ştoacă” au devenit inculpaţii Voinea Marius – zis ”Marius Ştoacă”, Şaim Petre – zis ”Petrică Ştoacă”, Niculae Bogdan Gabriel – zis ”Bogdan Ştoacă” şi Cimpoeru Lucian Florin, aceştia preluând reţeaua infracţională dezvoltată de predecesorii lor, perfecţionând-o în funcţie de oportunităţile de a obţine venituri consistente care să asigure nivelul de trai al membrilor”, se arată în comunicat.

Întrucât la începutul lui 2017 Marius Voinea a fugit din ţară, sustrâgându-se unei anchete în curs, în contextul în care pe numele său a fost emis un mandat european de arestare pentru săvârşirea de infracţiuni de criminalitate organizată, acesta nu s-a mai implicat în comiterea infracţiunilor ce intrau în scopul grupului, limitându-se la „îndrumări” şi „intervenţii” punctuale faţă de ceilalţi membrii atunci când între aceştia apăreau conflicte de orice natură, uzând de renumele şi autoritatea sa, spun procurorii.

Aceştia mai arată că, începând cu anul 2017, cei patru şi-au consolidat poziţia de lideri ai grupării „Ştoacă”, astfel încât persoanele care au fost atrase de către aceştia sau care au apelat la influenţa grupării au acţionat întotdeauna respectând regulile impuse, beneficiind totuşi de libertatea de a-şi dezvolta propriile afaceri ilegale.

Cu privire la activitatea infracţională desfăşurată de către inculpaţi în cadrul grupării, în intervalul 2017 – 2018, pe linia traficului de droguri de mare risc a rezultat că, cu ştiinţa inculpaţilor Voinea Marius, Şaim Petre – zis ”Petrică Ştoacă”, Cimpoeru Lucian Florin – zis ”Luci” şi Niculae Bogdan Gabriel – zis ”Bogdan Ştoacă” şi-au împărţit piaţa neagră a drogurilor de mare risc, în vânzarea de cocaină şi heroină„, precizează DIICOT.

Potrivit DIICOT, Şaim Petre i-a atras în grupare pe Dumitru Florian – zis „Puiu”, Iliescu Alberto Florian şi Şaim Petre Daniel – zis „Ulă”, iar mai apoi, singur, împreună cu aceştia sau prin intermediul lor, a pus în vânzare cocaină, la preţuri cuprinse între 70-100 euro/gram, în zonele Ferentari, Giurgiului şi Piaţa Reşiţa din municipiul Bucureşti. Sumele de bani obţinute din vânzarea drogurilor de mare risc erau colectate de către inculpatul Şaim Petre, „locotenenţii” săi oprindu-şi doar procent din acestea.

La rândul său, inculpatul Cimpoeru Lucian Florin i-a atras în grupare pe inculpaţii Ionescu Constantin Marius, Vasile Giovanni Vicenţio, Mihai Cristian Cosmin şi Pollak Bohus, iar mai apoi, singur, împreună cu/sau prin intermediul inculpaţilor Ionescu Constantin Marius, Vasile Giovanni Vicenţio şi Pollak Bohus a pus în vânzare cocaină, la preţul de 100 euro/gram, în zona Piaţa Alba Iulia şi centrul vechi din municipiul Bucureşti, sumele de bani obţinute din vânzarea drogurilor de mare risc fiind împărţite între cei patru„, se mai arată în comunicat.

Cu privire la activitatea infracțională desfășurată de către inculpaţi pe linia traficului de persoane, în intervalul 2017 – 2018, a rezultat că, cu știința inculpaţilor  Voinea Marius, Niculae Bogdan Gabriel – zis ”Bogdan Ștoacă” și Șaim Petre –zis ”Petrică Ștoacă” au decis primul să se implice direct, iar cel de-al doilea să  încurajeze și să-l susțină pe fiul său, inculpatul Șaim Petre Daniel – zis ”Ulă” (prin relațiile sale în lumea interlopă), în obținerea de avantaje materiale din practicarea prostituției de către persoane de sex feminin majore sau minore.

Astfel, în intervalul de referință, inculpatul Niculae Bogdan Gabriel – zis ”Bogdan Ștoacă”   s-a implicat, alături de inculpata Andrei Elena Cristina în activitățile de transport al victimelor și ulterior a făcut demersuri pentru a asigura spațiu de cazare pentru acestea.

La rândul său inculpatul Șaim Petre Daniel – zis ”Ulă”, cu știința tatălui său, în scopul obținerii de venituri, s-a implicat în activități de exploatare a persoanelor de sex feminin prin obligarea la practicarea prostituției.

În activitățile legate de proxenetism s-au  implicat inculpaţii Niculae Bogdan Gabriel – zis ”Bogdan Ștoacă”  și Șaim Petre, recrutând și înlesnind practicarea prostituției de către inculpatele Andrei Elena Cristina și respectiv Țoghină Antonela Florența, iar mai apoi (după aderarea acestora la grupare), oferindu-le protecția și sprijinul lor în activitățile infracționale ca și proxenete.

Tot pe linia proxenetismului, au beneficiat de protecția renumelui grupării ”Ștoacă” și inculpaţii Cimpoeru Lucian, Mihai Cristian Cosmin și Chihăescu Dragoș, aceștia în intervalul 2017-2018, înlesnind practicarea prostituției de către persoane de sex femeiesc majore pe teritoriul României și al altor țări intracomunitare, precum Cehia și Germania, inculpatul Șaim Petre făcând deseori schimb de informații cu privire identitatea și modul în care se prezintă martorele racolate de cei trei, locațiile în care se află persoanele ce practică prostituția și uneori apelând la aceștia, în scopul identificării unor locații în care persoane apropiate lui să poată întreține relații sexuale contra cost.

Totodată, inculpatul Niculae Marius Dragoș s-a implicat în cadrul grupării, beneficiind de sprijinul inculpaţilor Voinea Marius și Niculae Bogdan Gabriel, în activități de recrutare și mai apoi transport și înlesnirea practicării prostituției a persoanelor de sex femeiesc pe teritoriul  Emiratelor Arabe Unite (Dubai) și Germaniei.

În ceea ce privește activitatea desfășurată de către membrii grupării pe linia traficului de influență s-a reținut că inculpaţii  Voinea Marius și Niculae Bogdan Gabriel, atunci când apropiații lor aveau probleme de natură juridică le ofereau sprijinul fie apelând la persoane cu relații în special în rândul lucrătorilor de poliție, fie implicându-se direct în traficarea de influență.

În acest context, în cursul anului 2017, inculpatul Stoian Ion (consumator de heroină, în legătură cu care există suspiciunea că se aproviziona frecvent de la inculpatul Niculae Bogdan Gabriel, prin intermediul inculpatului Cioarcă Constantin-Gabriel-Dumitru) și inculpata Pavel Nicoleta au aderat la gruparea infracțională solicitând sprijinul celor doi.

Cu privire la inculpatul Voinea Marius s-a reținut că, atunci când, personal sau membrii grupării aveau „probleme cu legea” apela la inculpatul Piteșteanu Ionel (cunoscut cu relații în rândul lucrătorilor de poliție), iar când între acesta și alți membrii ai grupării apăreau divergențe legate de modul în care se finaliza ”intervenția”, intervenea aplanând escaladarea unor posibile conflicte de interese.

În cursul anului 2017, pentru a putea rezolva favorabil anumite situații juridice în care se aflau membrii grupării, la solicitarea acestora, inculpatul Piteșteanu Ionel a apelat la inculpatul  Mincă Nicolae (fost polițist, în prezent pensionar) și inculpatul Mihai Mircea Florian (polițist în cadrul Brigăzii de Poliție Rutieră București).

De asemenea, s-a mai reţinut că în cursul anului 2009, inculpata Pîrvulescu Livia a înființat SC Amazonia Creativ SRL, cu sediul în B-dul Schitu Măgureanu, sector 1, municipiul București și punct de lucru pe strada Dr. Iacob Felix, sector 1.

S-a constatat că începând cu data de 13 septembrie 2017,  inculpata Pîrvulescu Livia  i-a cooptat în cadrul societății pe  inculpaţii  Chihăescu Dragoș Andrei –zis ”Soso” și Georgescu Ana-Maria.

Pentru a face față concurenței, într-un domeniu de activitate care, după dezincriminarea prostituției  a luat amploare, activitățile specifice acesteia regăsindu-se din ce în ce mai des în cadrul celor mascate de saloanele de masaj erotic, inculpaţii, alături de persoana juridică, au ales o variantă de a oferi servicii de natură sexuală, prezentând imagini de natură sexuală, în paralel cu un discurs non sexual, ce trimite la tratarea unor disfuncții psiho-emoționale cu impact asupra vieții sexuale a clienților.

Atât anterior cât și ulterior datei de 13 septembrie 2017, inculpaţii Chihăescu Dragoș Andrei –zis ”Soso”, Georgescu Ana-Maria și Pîrvulescu Livia au acționat în fapt, în cadrul societății, cu drepturi egale, implicându-se fiecare în activitățile de recrutare a fetelor, instruirea acestora cu privire la activitățile desfășurate în relațiile cu clienții, administrarea site-ului și realizarea fotografiilor cu angajatele în ipostaze sexuale, stabilirea tarifelor practicate, în contextul în care persoana juridică avea o contabilitate dublă și nu în ultimul rând în racolarea clienților și fidelizarea acestora.

Cu privire la modalitatea folosită de către  inculpaţi drept ”paravan” pentru activitatea de satisfacere sexuală a clienților de către fete, s-a reținut că societatea încheia, prin intermediul acestora, contracte de muncă în care angajatele figurau ca ”menajere”, cu un salariu minim pe economie, în contextul în care obiectul de activitate al societății nu includea menajul.

De la înființare până în prezent societatea figurează în Registrul General de Evidență al Salariaților cu 56 de contracte de muncă, dintre care doi contabili, un administrator, o secretară, 46 de menajere și doar șase maseuze.

Din materialul probator administrat în cauză  a rezultat că pentru a fi acceptate să ”lucreze în cadrul salonului, fetelor nu li se cerea nicio calificare, mai mult le erau promise cursuri masaj, ”specializarea” lor fiind realizată de către cele două suspecte în colaborare cu fetele de încredere.

Societatea și-a promovat activitatea în principal în mediul virtual, prin intermediul unei platforme online, site-ul fiind în permanență actualizat de către inculpaţii Chihăescu Dragoș Andrei –zis ”Soso” și Georgescu Ana-Maria, chiar și în perioada în care primul nu avea nicio calitate în cadrul societății, iar cea de-a doua era angajată în calitate de secretară.

Societatea a avut ca obiect principal de activitate, de la înființare până în prezent, ”întreținerea corporală”, iar calitatea de administrator a revenit, în tot acest interval de timp, inculpatei Pîrvulescu Livia.

Cu privire la activitățile ce se circumscriu denumirii marginale de ”întreținere corporală” s-a reținut că în acestea sunt incluse activitățile băilor turcești, saunelor și băilor de abur, solarelor, a celor din saloanele de slăbit, saloanelor de masaj etc., fără a exista vreo reglementare care să includă și activitățile prestate în saloanele de masaj erotic.

Din probele administrate în cauză rezultă faptul că inculpaţii au  înlesnit/determinat practicarea prostituției și au obținut foloase materiale de pe urma practicării prostituției de către mai multe persoane de sex feminin prin aceea că, în calitate de administratori și asociati ai  SC Amazonia Creativ  SRL au înființat societatea comercială pentru a fi folosită ca paravan al activităților de prostituție și proxenetism, au contribuit la racolarea clienților prin plata publicității pe internet, au preluat și distribuit sumele de bani produse prin activitatea infracțională, au instruit recepționerele cu privire la racolarea clienților la telefon și a îndeplinit și alte servicii necesare funcționării saloanelor: asigurarea spălării lenjeriei, diverse cumpărături, administrare si asigurarea bunei functionari a acesteia.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare efectuate în cursul zilei de ieri au fost ridicate sume de bani in lei si euro, diverse recipiente cu urme de pulbere alba, pungi cu planta uscata, diverse bunuri si inscrisuri cu valoare probatorie, arme albe,obiecte contondente şi au fost indiponibilizate 11 autoturisme de lux.

Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •