Social

Cresteri de tarife la Posta Romana

Cresteri de tarife la Posta Romana
Cresteri de tarife la Posta Romana
Cresteri de tarife la Posta Romana

Posta Romana si-a actualizat de la 1 martie 2016 tarifele la trimiterile postale interne si internationale, ceea ce presupune cresterea unor tarife si reducerea altora. Concret, in cazul trimiterii unui colet postal intern cu greutatea de 1 kilogram, tariful a crescut de la 2,2 lei pana la 4,8 lei de la 1 martie. Pe de alta parte, in cazul trimiterii unui colet intern cu greutatea de 5 kilograme, tariful a scazut de la 7,2 lei la 6,8 lei. Posta admite ca exista cresteri si de pana la 9 ori a tarifelor trimiterilor internationale, pe care le justifica prin lipsa unei actualizari a preturilor timp de 12 ani si prin volumul mic de trimiteri.

Posta Romana, in perfect acord cu reglementarile si acordul ANCOM (n.a autoritatea de reglementare in comunicatii), a decis actualizarea unor tarife la produse din sfera serviciului universal. Aceasta actualizare inseamna atat cresterea unor tarife, cat si reducerea altora. In plus, majorarile, acolo unde ele exista, au survenit in conditiile in care aceste tarife nu au suportat niciun fel de modificare in ultimii 12 ani. Operatorii de pe piata serviciilor postale si de curierat, precum si alte companii din sfera serviciilor, inclusiv a celor financiare, iau astfel de decizii in mod curent si acestea sunt decizii de business. Posta Romana nu opereaza nicio modificare tarifara care sa nu respecte reglementarile legale in vigoare si principiile stabilite de ANCOM”, se arata intr-un comunicat al CN Posta Romana.
In cazul coletelor postale interne, cu greutate pana la 10 Kg (inclusiv), unde ultima modificare operata la nivelul tarifelor a fost in anul 2008, „tariful fix/trimitere s-a majorat de la 1,20 lei/trimitere la 4,30 lei/trimitere, in timp ce tariful pe fiecare kilogram sau fractie de kilogram s-a diminuat de la 1,20 lei/kg la 0,50 lei/kg.

In cazul trimiterii unui colet postal intern cu greutatea de 1 kilogram, tariful creste de la 2,2 lei in prezent (1,2 lei cat este tariful fix de trimitere + 1,2 lei cat este tariful pe fiecare kilogram sau fractie de kilogram) pana la 4,8 lei de la 1 martie 2016 (4,3 lei cat va fi tariful fix de trimitere + 0,5 lei cat va fi tariful pe fiecare kilogram sau fractie de kilogram).

Pe de alta parte, in cazul trimiterii unui colet intern cu greutatea de 5 kilograme, tariful a scazut de la 7,2 lei (1,2 lei cat este tariful fix de trimitere + 6 lei cat ajunge tariful pe fiecare kilogram sau fractie de kilogram) pana la 6,8 lei (4,3 lei cat va fi tariful fix de trimitere + 2,5 lei cat va fi tariful pe fiecare kilogram sau fractie de kilogram).

In ceea ce priveste cresterea de pana la 9 ori a tarifelor trimiterilor internationale, avand ca obiect trimiteri din categoria imprimate neprioritare, volumul anual al trimiterilor de imprimate internationale neprioritare cu greutate 1.000-2.000 g reprezinta mai putin de 2% din traficul total inregistrat de Posta Romana pe acest segment, pe parcursul unui an de zile.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •