Politica

Cresterea numarului de crese si gradinite o prioritate nationala

Cresterea numarului de crese si gradinite o prioritate nationala
Cresterea numarului de crese si gradinite o prioritate nationala
Cresterea numarului de crese si gradinite o prioritate nationala

Deputatul PMP de Brăila, Marioara Nistor (vicepreședinte la nivel național și președintele organizației PMP Brăila) trage un semnal de alarmă asupra numărului mic de locuri în creșe și grădinițe, precizând faptul că această criză a creșelor și grăginițelor se află printre prioritățile Partidului Mișcarea Populară.

Deși este datoria statului să asigure accesul la un sistem public de educație pentru toți copiii, România nu reușește să facă față cererilor pentru înscrierea la creșe și grădinițe, iar mii de părinți și copii stau pe lista de așteptare, în speranța că va apărea un loc și pentru ei. Foarte multe mămici își doresc ca, după terminarea concediului de maternitate, să se întoarcă la muncă, însă nu o pot face pentru că nu au unde și cu cine să își lase copii în siguranță a declarat Marioara Nistor.

Președintele PMP Brăila, Marioara Nistor a atras atenția și asupra faptului că numărul de grădinițe a scăzut de 10 ori la nivel național, iar în mediul rural de aproape 100 de ori. În același context, deputatul a menționat măsurile pe care le propune partidul lui Traian Băsescu pentru a ameliora această stare.

„În ultimii 15 ani, numărul de grădinițe din mediul rural a scăzut de 100 de ori, de aceea PMP a introdus pe lista priorităților o inițiativă are privește construcția de noi creșe și grădinițe. PMP propune un program național cu un buget de aproximativ 176 de milioane de euro prin intermediul căruia, în următorii patru ani, urmează să fie construite 184 de creșe.
Prin acest proiect, PMP își dorește să pună umărul la rezolvarea a două probleme. Le vom putea oferi copiilor accesul la o educație preșcolară de calitate, în creșe și grădinițe la standarde europene, unde vor putea fi îngrijiți de personal calificat, și, în aceeași măsură, din punctul nostru de vedere, construcția celor 184 de creșe este o măsură importantă în sprijinirea creșterii demografice”, a explicat Marioara Nistor.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •