Sport

Costel Mărgărit aleargă la Timișoara pentru pentru campania “Descoperă stadionul de atletism Brăila”

Costel Mărgărit aleargă la Timișoara pentru pentru campania “Descoperă stadionul de atletism Brăila”

Brăileanul Costel Mărgărit participă în perioada 20 – 23 septembrie, la Timişoara, la concursul internaţional de alergare de anduranţă S24H, o competiţie internaţională de ultramaraton care presupune parcurgerea unei distanţe cât mai mari în decursul a 6, 12, 24, 48 sau 72 ore de alergare.

La această ediţie concursul se defăşoară în Parcul Copiilor din Timişoara, pe o buclă de 1.236 metri, asfaltată şi iluminată nocturn. Până aseară, Costel alergase 100.243 metri, în 12 ore, treizeci de minute și 23 de secunde. El și-a propus ca în interval de 72 de ore să alerge peste 400 de km. Astăzi startul pentru continoarea concursului se va da la ora 9.00.

Atletul brăilean alergă pentru campania “Descoperă stadionul de atletism Brăila”.

În total, vor concura aproximativ 160 de sportivi din 13 țări, după cum urmează: România, Austria, Bulgaria, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Republica Moldova, Polonia, Suedia, Elveția, Marea Britanie și SUA.

El a apărut în centrul atenției în urmă cu doi ani când alerga în fiecare seară în jurul Primăriei municipiului Brăila pentru a protesta împotriva creșterii taxei de salubrizare.

Mărgărit a făcut parte din echipa de 80 de voluntari brăileni care au reuşit să scoată la lumină Stadionul de Atletism, în contextul în care baza sportivă din Parcul Monument era, până în urmă cu câteva săptămâni, invadată de vegetaţie, într-o asemenea măsură încât nu se mai putea pătrunde în incinta ei.

Acţiunea de ecologizare a început pe 8 iulie şi s-a încheiat după două luni. Scoaterea la lumină a Stadionului de Atletism a reprezentat un prim pas în acest proiect abiţios.

Participarea la acest ultramaraton din Timişoara este modalitatea prin care Mărgărit şi-a propus să obţină finanţare pe care să o investească în continuarea campaniei “Descoperă stadionul de atletism Brăila”. Metigla, una dintre firmele care-l susțin pe Mărgărit în demersul său, va dona pentru campania “Descoperă stadionul de atletism Brăila” câte un leu pentru fiecare km alergat

De asemenea, brăileanul mai vrea să ţină trează atenţia autorităţilor statului asupra acestei baze sportive, una foarte importantă nu numai pentru atleţii de performanţă ci şi pentru toţi brăilenii dornici de a face mişcare în aer liber.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •