Administratie

Continua instalarea primarilor si alegerea viceprimarilor

Continua instalarea primarilor si alegerea viceprimarilor
Continua instalarea primarilor si alegerea viceprimarilor
Continua instalarea primarilor si alegerea viceprimarilor

Săptămâna aceasta continuă ședințele de investire a noilor primari, dar și a noilor consilii locale, iar până în prezent s-au constituit în peste jumătate dintre localitățile județului Brăila. În multe din aceste UAT-uri, problema constituirii majorităților a fost simplă, câștigătorii asigurându-și și peste jumătate din numărul aleșilor locali, dar au fost și localități în care majoritățile s-au constituit prin negocieri, sau trădări.

În majoritatea localităților unde primarii și-au păstrat mandatele, s-a păstrat și echipa, fiind ales același viceprimar. Au fost însă și excepții. La Măxineni, primarul liberal Costel Stroia, îl va avea viceprimar pe Mihai Ruse, cel pe care l-a schimbat din funcția de ”primar ales pe viață” în anul 2012. Mihai Ruse a candidat din partea ALDE și a fost votat de 7 consilieri locali, iar contracandidatul său, PSD-istul Neculai Băluță a primit doar 6 voturi. La Chiscani, noul primar ales, PSD-istul Busuioc Costică Cojea, va lucra în următorii ani cu Geanina Pospai, care a fost aleasă viceprimar cu 8 voturi, în timp ce liberalul Costică Gorgan a primit doar 5 voturi, două voturi fiind nule.

IMG_3129

La Racovița, primarul PMP, Tudorel Gîscă, îl va avea ca viceprimar pe colegul său de partid, Nicu Jarcu, care a obținut 5 voturi, în timp ce fostul primar PSD, Ion Mărgărit a primit doar 4 voturi. La învestirea primarului de la Racovița a participat și secretarul general adjunct al PMP, Rizia Tudorache, originar din satul Corbeni, ce aparține de comuna Racovița.

La Râmnicelu, fostul viceprimar, PSD-istul Vasile Gagu, și-a păstrat mandatul, obținând 6 voturi, în timp ce contracandidatul său, Ionel Vasile de la PAR a primit doar 4 voturi, un vot fiind nul. Comuna Cazasu va fi condusă în următorii 4 ani de o echipă liberală, Elena Coadă – primar, Florențiu Bardaș – viceprimar. La Romanu, primarul independent Steluța Ioniță îl va avea ca viceprimar pe Gheorghe Chirpac de la ALDE, cel care a mai fost ales viceprimar în urmă cu 4 ani, dar a renunțat la funcție după două zile.

La Vișani s-a păstrat echipa PSD, Caraman Neagu – Aurel Stoica. La Scorțaru Nou echipa de conducere a primăriei va fi formată din Nicușor Vasilache – Ionel Tătăranu, ambii de la PNL.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •