Politica

Contestatarii lui Dragnea din PSD, speră să-i readucă la matcă pe cei care au ”ales libertatea”

Contestatarii lui Dragnea din PSD, speră să-i readucă la matcă pe cei care au ”ales libertatea”

Conducerea lărgită a PSD se reunește, vineri, într-o ședință a Comitetului Executiv Național care se va desfășura în Parlament, de la ora 12.30, pentru a dezbate „Declarația privind Starea Partidului Social Democrat”. Organizația brăilenă va fi reprezentată de proaspătul președinte, deputatul Mihai Tudose. 

Documentul propune 19 măsuri, printre care demisia lui Liviu Dragnea din funcția de președinte al PSD și din funcția de președinte al Camerei Deputaților, precum și asigurarea interimatului conducerii PSD de către premierul Viorica Dăncilă până la organizarea unui Congres Extraordinar PSD, în prima parte a anului 2019.

Organizația PSD Brăila s-a declarat tranșant împotriva lui Liviu Dragnea soicitându-i acestuia demisia din funcția de președinte al partidului.

Vorbitorii la conferința județeană, la care a fost ales președinte al organizației județene fostul premier Mihai Tudose, au avut numai critici la adresa liderului de la centru.

Hâtru cum îl știm, la conferința de presă de după alegeri, a spus că cei care-l contestă pe Dragnea îi cer demisia, nu vor să-l împuște. Referindu-se la Emilia Meiroșu, deputat ales pe lista PSD, dar plecată la ProRomânia, Mihai Tudose a spus că aceasta ”a ales libertatea”.

Prezent la Brăila, Paul Stănescu, vicepreședinte PSD, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării în Guvernul Dăncilă, a spus că prin plecarea lui Dragnea din fruntea partidului speră să-i readucă în PSD pe cei plecați, printre care se numără și deputatul Emilia Meiroșu, trecută la partidul lui Victor Ponta.

Eu sper ca după CEx-ul de mâine (n.red. astăzi) doamna deputat să revină în Partidul Social Democrat. Noi vrem să vină toți care au plecat. Ei, nu chiar toți, majoritatea”, a spus Stănescu.

Paul Stănescu, care este și președinte la organizația PSD Olt, a spus că, în opinia sa, Dragnea va demisiona în urma CEx-ului.

Dacă 10-15, eu știu, mai mulți, 20-30, membrii ai Comitetului Executiv se ridică de la masă și pleacă, eu cred că nu mai ești președinte. Afirm lucrul ăsta pentru că dacă cineva pleacă de acolo nu mai poți să fii președinte”, a declarat Stănescu.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •