Administratie

Consumul de carburant a starnit discutii aprinse in sedinta CJ

Consumul de carburant a starnit discutii aprinse in sedinta CJ
Consumul de carburant a starnit discutii aprinse in sedinta CJ
Consumul de carburant a starnit discutii aprinse in sedinta CJ

În ședința de marți a CJ Brăila, unul dintre punctele fierbinți, care au stârnit discuții, a fost cele referitor la modificarea unei HCJ din 2016 privind stabilirea unor normative de cheltuieli privind consumul lunar de carburanți pentru aparatul propriu al Consiliului Județean și instituțiile și serviciile publice subordonate.

Prin această hotărâre adoptată în cele din urmă cu unanimitate de voturi, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila a primit o suplimentare cu încă 150 l de carburant pe lună. Consilierii judeţeni au solicitat explicaţii din partea directorului Simona Cimpoae despre modul în care instituția pe care o conduce foloseşte combustibilul pe care îl are alocat pentru cele 13 autovehicule din dotare.

Potrivit raportului proiectului de hotărâre, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila, a accesat în 2016 Programul de stimulare a înnoirii Parcului auto naţional şi a achiziţionat o autoutilitară Ford, necesară transportului produselor alimentare la 10 apartamente de tip familial din cadrul Complexului de tip familial pentru copiii cu dizabilităţi “Surâsul Copilăriei”. În aceste condiţii, la cei 1.600 litri de carburant pe care îi avea la dispoziţie pentru 12 maşini, DGASPC a propus alocarea unei cote de încă 150 litri pe lună pentru această autoutilitară, deși pe anul trecut media consumului de carburant pentru un autoturism a fost de circa 100 l.

Declarații Simona Cimpoaie pe această temă:

Preşedintele CJ Brăila, Francisk Chiriac, a declarat că, în urma unei analize efectuate recent, se fac economii destul de mari la nivelul consumului de carburant la CJ şi instituţiile din subordine, iar cotele aprobate prin acest această hotărâre sunt cote maximale.

Consilierul judeţean PNL Ovidiu Nechita a solicitat conducerii CJ Brăila să ia în calcul montarea de aparate GPS pe maşinile din subordine, astfel încât să nu mai existe suspiciuni pe această temă. Nechita a spus că dacă vor fi montate aceste aparate GPS consumul de combustibil va scădea la jumătate, insinuând astfel că multe din deplasările care se fac cu autoturismele Consiliului Județean și al instituțiilor subordonate sunt în interes personal.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •