Administratie

Consilierul Marian Sîrbu i-a cerut demisia managerului Spitalului Județean Brăila

Consilierul Marian Sîrbu i-a cerut demisia managerului Spitalului Județean Brăila

În prima ședință a Consiliului Județean Brăila din anul 2019, apele s-au învolburat iar în momentul în care s-a ajuns la punctul 3 pe ordinea de zi, care viza modificarea organigramei și a statului de funcții la Spitalul Județean de Urgență Brăila. 

După ce consilierul PND Ștefan Cătălin Iordache a atras atenția că numărul persoanelor cu funcții de conducere din spital este în opinia sa foarte mare, consilierul PNL Marian Sîrbu a cerut demisia managerului de la Spitalul Județean de Urgență Brăila, medicul Delia Râșnoveanu.

Solicitarea consilierului liberal vine ca urmare a crizei medicamentelor și materialelor sanitare din spital. Sîrbu a amintit că lipsa medicamentelor și a materialelor sanitare care anul trecut s-a înregistrat în mai multe perioade, se înregistrează și la începutul acestui an în cea mai mare unitate spitalicească din județul Brăila.

Vorbim de criză de materiale, de criză de medicamente, iar astăzi, în plină epidemie de gripă vorbim de lipsă săpun. Bine, n-a fost niciodată, ce să mai vorbim că e lipsă astăzi. Doamna manager, de când a fost numită manager și apoi prin concurs, n-a reușit să facă, din punctul meu de vedere, nimic bun în acel spital. Medicamente nu avem, materiale sanitare nu avem, curățenie nu este, condiții… Dacă un bolnav vrea să facă un duș, nu văd cum ar putea să-l facă, că nu prea are unde. Din acest motiv eu îi cer demisia doamnei manager, pentru că din punctul meu de vedere, nu numai că n-a adus nimic bun în acel Spital Județean, dar l-a tras în jos. Domnul doctor Iugulescu fugea de răspundere, dar nu știu cum dracu fugea dar erau câteva medicamente pe acolo. Acum nimic nu mai găsim în acest Spital Județean și cred că și spitalul este administrat la fel cum este administrat și municipiul Brăila, și județul Brăila”. a spus consilierul județean Marian Sîrbu.

Proiectul de hotărâre, care prevede o organigramă cu 57 de posturi de conducere și 2227 funcții de execuție, a fost adoptat cu 26 de voturi ”pentru” și 4 ”abțineri”. Din aceste posturi, 2009 sunt finanțate din fonduri de la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Brăila, iar 275 posturi sunt finanțate de la bugetul de stat.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •