Politica

Consilierul județean Dănuț Lungu crede că doamna manager Delia Râșnoveanu trebuie demisă

Consilierul județean Dănuț Lungu crede că doamna manager Delia Râșnoveanu trebuie demisă

Brăila se poate considera un județ norocos, cu numai 23 de cazuri confirmate, ultimul chiar ieri, în prima zi de relaxare. Raportările Institutului Național de Statistică, care își schimbă foarte des criteriile de raportare, dădeau ieri 19 cazuri, înaintea confirmării bărbatului angajat la CFR. Totuși, mulți brăileni consideră că meritul pentru cele 22 de persoane vindecate este al medicilor, dar și al pacienților, care au fost majoritatea fără simptome. Un singur pacient a fost internat o zi la ATI în această perioadă.

Consilierul județean PNL, Dănuț Lungu, unul dintre cei care au criticat și înainte de această pandemie managementul de la Spitalul Județean de Urgență Brăila, consideră că și în această perioadă a fost un jaos în organizarea activității spitalului. Lungu mulțumește tuturor cadrelor medicale care au fost în prima linie, în lupta cu acest virus, tuturor acelora care au gestionat aceasta criză de pandemie, dar nu poate mulțumi celor care au coordonat activitatea în Spitalul județean.

”Organizarea haotică a făcut ca mulți pacienți cu boli cronice să nu mai poată beneficia de îngrijiri medicale, tratament și consultații. Toate secțiile de boli cronice (Oncologie, gastroenterologie, diabet, etc) din corpul B au fost înghesuite în CORPUL A. Accesul pacienților către aceste secții a fost restricționat. Se internau doar cazurile grave care veneau la UPU. Restul? Dumnezeu cu mila! Este necesară regândirea culoarelor pentru Covid și redeschiderea corpului B pentru pacienții cu boli cronice” spune consilierul județean Dănuț Lungu.

Lungu spune că în toată aceasta perioadă, conducerea spitalului a declarat că Spitalul are tot ce este necesar pentru această perioadă pandemică. dar realitatea a fost alta.

”Cadrele medicale știu destul de bine ce au primit, o mască la 8 ore, echipament de protecție doar când pacientul era declarat pozitiv, materiale pentru dezinfecție raționate, etc. Cadrele medicale au fost amenințate cu pierderea locului de muncă dacă vor vorbi în afara Spitalului despre aceste lipsuri” a spus Lungu.

Acesta a reamintit că în data de 23 martie 2020 consilierii județeni au aprobat alocarea către Spitalul județean a unor sume de bani pentru achiziționarea de echipamente, dezinfectanți și tot ce este necesar pentru o buna gestionare a crizei pandemice, dar și pentru cumpărarea unui aparat RT-PCR pentru testare.

”Au trecut două luni și aparatul nu a fost achiziționat. În schimb a venit aparatul promis de cei de la Agricost. Degeaba avem aparat, nu se pot face teste pentru că nu avem personal specializat” a spus Lungu, care consideră că managerul spitalului, Delia Râșnoveanu, trebuie demisă.

Aseară, managerul Spitalului județean anunța pe rețelele de socializare că aparatul donat de cei de la Agricost este funcțional și brăilenii care au simptomatologie ce suspicionează o infecție cu noul coronavirus pot merge la Spitalul Județean pentru testare.

”De astăzi spitalul are acreditat laboratorul nou în care se pot face analize RT-PCR. Nu se fac analize contra-cost, ci doar pentru cei care au simptome și care au recomandare de la medicul curant” scrie Râșnoveanu pe rețelele de socializare.

Numai că și de aici ar putea interveni un alt pericol. Acela în care pacienții ar putea pleca de acasă cu mijloace de transport în comun, la medicul de familie și apoi la spital, și ar expune și alți brăileni pericolului de a se infecta. Poate și de asta managerului i se cere demisia.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •