Administratie

Consilierii au aprobat numirea unui medic din Galati in fruntea Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap

Consilierii au aprobat numirea unui medic din Galati in fruntea Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap
Consilierii au votat pentru un medic din Galati in fruntea Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap
Consilierii au votat pentru un medic din Galati in fruntea Comisiei de evaluare a persoanelor cu handicap

Vineri după amiază, consilierii judeţeni s-au reunit într-o şedinţă extraordinară a CJ Brăila, pentru a debloca activitatea Comisiei de evaluare a persoanelor adulte cu handicap și pentru însușirea Parteneriatului dintre Consiliul Județean și Primăria Municipiului Brăila, având ca obiect organizarea Simpozionului Internațional de Sculptură Monumentală “Nicapetre” desfășurat în intervalul 23 august – 13 septembrie 2015.

De la această ședință estraordinară a CJ au lipsit motivat consilierii Bogdan Dumitru, Petru Gurău, Marian Căpăţînă, Emilian Dumitriu şi nemotivat Cristian Ancuţa şi Sorinel Bucur.

După ce au ținut un moment de reculegere în memoria consilierului PNL Neagu Jirlăianu, decedat la începutul acestei săptămâni, consilierii județeni au aprobat proiectul de hotărâre privind modificarea componenţei comisiei, prin alegerea ca preşedinte a medicului gălățean Cătălin Condratovici Pleşea, specialist în medicină generală. S-a ajuns la această variantă după ce din Brăila nimeni nu a fost dispus să accepte acest post, mai ales după ce s-a întâmplat în vară cu cele trei doctorițe de la Comisia de Handicap.

Consilierul liberal Vasile Cortez a atras atenția asupra faptului că ce s-a întâmplat la Brăila cu medicii din domeniu ne-a adus în situația de a aduce medici din județul vecin și a încheiat glumind, ”în curând poate aducem și președintele Consiliului Județean tot de la Galați”.

Potrivit proiectului adoptat de consilierii judeţeni, din Comisia de evaluare a persoanelor adulte cu handicap Brăila, pe lângă preşedinte, mai fac parte ca membri: medicul Remus Dumitru Niţă (medicină generală specialitatea medic primar, medicină internă), Cristina Constantinescu (reprezentant desemnat de Asociaţia Nevăzătorilor din România – filiala Brăila), Adriana Ichim (psiholog, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Brăila) şi Cristina Gheorghe (asistent social, DGASPC). De precizat că pe lângă salariul pe care îl va primi, noului președinte al comisiei i se va deconta și naveta Galați – Brăila.

Reamintim că în vară doctorul Vasile Ionescu a acceptat propunerea, dar după două luni și jumătate a renunțat, punând niște condiții care legal nu-i puteau fi acceptate.

”Sunt bucuros că domnul Condratovici de la Galaţi a vrut să vină. I-am studiat dosarul, e foarte bun. El este acolo, la Galaţi, doctor pe acest tip de decizie. Va veni la Brăila. Deja de la finalul lunii octombrie până acum sunt 60 de dosare care aşteaptă rezolvare. Nu se mai poate aştepta, mai ales că e vorba de oameni în suferinţă”, a declarat Viorel Mortu.

Proiectul a fost votat în unanimitate de către cei 25 de consilieri prezenţi.  catalin

Cătălin Condratovici Pleşea este născut pe 22 septembrie 1974 în judeţul Călăraşi și a absolvit în anul 2001 Facultatea de Medicină în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti, având specializarea medicină generală. În 2013 a obţinut titlul de Doctor la Universitatea de Medicină şi Farmacie din Iaşi. În ultima perioadă a fost medic de familie la Târgu Bujor.

Tot cu unanimitate de voturi a fost adoptat și proiectul privind asocierea dintre CJ Brăila și Primăria Brăila pentru predarea sclupturilor realizate la prima ediție a Simpozionului Internațional de Sculptură Monumentală “Nicapetre”.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •