Administratie

Conducerea ISJ Braila a incercat sa explice multitudinea directorilor membrii ALDE

Conducerea ISJ Braila a incercat sa explice multitudinea directorilor membrii ALDE
IMG_7344
Conducerea ISJ Braila a incercat sa explice multitudinea directorilor membrii ALDE

Inspectorul școlar general adjunct Dan Gheorghiţă a recunoscut că printre directorii de şcoli se află şi finii săi, Anghel Mihai, la școala din Chiscani şi Dorel Onosă la școala Nedelcu Chercea, însă ambii dețin aceste posturi încă din anul 2012, cu mult înainte de venirea sa pe funcţie. Gheorghiță a dezmințit însă că Ionuț Dorel Micu, numit anul acesta director la Școala din Tichilești, ar fi finul său.

Pe lista directorilor sau directorilor adjuncți ai unor instituții de învățământ se află mulți membrii ai ALDE, care au și candidat la alegerile locale din luna iunie din partea acestui partid. Unele voci din sistemul educațional brăilean susțin că profesorii care au acceptat să candideze la alegerile locale din partea ALDE au fost recompensați și cu câte o funcție de director de școală.

„Este problema fiecăruia. Finii nu reprezintă un grad de rudenie. Eu vă spun următorul lucru: dacă soţia mea ar veni la concursul de Inspector Şcolar General adjunct şi ar concura, eu nu o pot opri şi nicio lege nu o poate face. Că avem o discuţie acasă, asta e altceva”, a spus la rândul său inspectorul școlar general, Cătălin Canciu.

Canciu a încercat să explice și cum s-a ajuns la înlocuirea unor directori de școli. Astfel, la Școala “Dimitrie Cantemir” unde director  fost numita Cristina Trăistaru, care nu are atestat de expert în management educațional, decizia s-a luat după ce cadre didactice și personalul școlii au reclamat la ISJ că nu mai pot lucra cu Maria Roman, cea care a deținut această funcție. Inspectorul a precizat însă că noua directoare nu se va putea înscrie la concurs, dacă acesta va fi organizat în luna octombrie. De asemenea, directorul de la Școala Gimnazială “I. L. Caragiale” Valeriu Rusu, a candidat din partea ALDE la CLM, iar soția acestuia a fost numită director adjunct la Liceul Mihail Sebastian. Pentru numirile de la Colegiul tehnic Edmond Nicolau, Canciu a spus că s-a consultat cu inspectorul adjunct Daniela Turcu, cadru didactic la acest colegiu.

Deși ambii directori numiți la Liceul “Nicolae Oncescu” din Ianca au fost candidați pe listele ALDE la CLO Ianca, Canciu a spus că după ce fostul director Elisabeta Gherase a decis să plece la Buzău a decis să o numească director pe Mirela Cazacu, care a mai fost director adjunct și are experiență dar și rezultate. Și directorul adjunct de la acest liceu a fost candidat ALDE la Ianca, iar Canciu a spus că la momentul numirii sale pe post i-a propus lui Marius Stratulat să ocupe funcția de inspector de geografie, dar acesta la refuzat atunci. acceptând acum funcția de director adjunct la Liceul Tehnologic “Nicolae Oncescu”.

La Liceul Teoretic “Nicolae Iorga” funcția de director este ocupată de Elena Luminița Tudor, candidat pe listele ALDE la alegerile locale pentru CLM, iar numirea ca director adjunct pentru Laura Ion a venit din partea lui Canciu, cunoscând-o pe aceasta ca o bună profesoară de limba română. Profesorul de educație fizică Grigore Bogdan a fost numit director adjunct la Liceul pedagocig D. P.Perpessicius, după ce la alegerile locale a candidat din partea ALDE la CLM,acesta fiind însă abia pe locul 24 în listă. Un alt director membru ALDE este Gabriela Petrovici de la Liceul “George Vâlsan” din Făurei, aceasta deținând funcția din 2007 și a trecut la Partidul Conservator în 2012.

Un alt membru ALDE, candidat la alegerile locale, este și profesorul de matematică Nicolae Cătălin Stănică, care a fost numit inspector de matematică în luna ianuarie a acestui an.

În cadrul conferinței de presă a ISJ Brăila, Cătălin Canciu a mai spus că încă nu a găsit persoane dispuse să accepte postul de director la Liceul Anghel Saligny din Brăila, dar și la Școala din Scorțaru Nou. De asemenea, ISJ va trebui să găsească și un director adjunct pentru Școala gimnazială din Bordei Verde.

La rândul său, inspectorul școlar general adjunct Daniela Turcu, a spus că mai are la dispoziție o săptămână să se decidă dacă se va înscrie la concursul pentru această funcție ce va fi organizat luna viitoare.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •