Social

Concursul Mesajul meu antidrog

Concursul Mesajul meu antidrog
S-a dat startul fazei judetene a concursului „Mesajul meu antidrog”
S-a dat startul fazei judetene a concursului „Mesajul meu antidrog”

Agenţia Naţională Antidrog (ANA), prin cele 47 de centre de prevenire, evaluare şi consiliere antidrog de la nivel teritorial, lansează la nivel naţional, ediţia a XIII–a a concursului „Mesajul meu antidrog”, având ca temă „Colorează-ţi viaţa altfel…fără droguri!”. 

Ediţia a XIII–a a concursului se desfăşoară în intervalul februarie – iulie 2016, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din toate judeţele ţării şi din Bucureşti.

„Mesajul meu antidrog” este un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul populaţiei şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal şi se desfăşoară anual, încă de la înfiinţarea ANA.

Având ca obiectiv specific dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii aflate într-o formă de învăţământ, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri, proiectul reprezintă un concurs naţional în cadrul căruia elevii îşi exprimă, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile şi atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri.

Parteneri în acest proiect, la nivelul judeţului Brăila sunt Inspectoratul Şcolar Judeţean Brăila şi autorităţile locale.

Scopul concursului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri (prevalenţa), reducerea cazurilor de noi consumatori (incidenţa) în rândul populaţiei din învăţământul preuniversitar (gimnazial şi liceal), iar obiectivul general este creşterea nivelului de informare, educare şi conştientizare a populaţiei şcolare în vederea neînceperii consumului de droguri, în cadrul programelor şcolare, extraşcolare şi de petrecere a timpului liber.

În fiecare an, judeţul Brăila s-a numărat printre câştigătorii etapei naţionale ocupând un loc fruntaş la una dintre secţiunile concursului. La ediţia anterioară, Brăila a ocupat locul I la secţiunea FILM – liceu prin lucrarea realizată de un grup de elevi de la Colegiul Naţional „Nicolae Bălcescu”: Sasu Cătălin Gabriel,  Banu Sebastian, Vlaicu Cristian Valentin, Tudose Andreas Valentin şi  Băleanu Ştefan.

Etapa judeţeană a ediţiei a XIII-a se va derula în perioada 22.02-06.05.2016. Elevii care doresc să participe se pot înscrie completând o fişă de înscriere la sediul CPECA Brăila din strada Mihai Eminescu nr. 8-8A. Lucrarea realizată va fi transmisă până la data de 06.05.2016. Fişa de înscriere se poate aduce înainte de realizarea lucrării sau odată cu aceasta până la termenul menţionat. Persoană de contact: Olga Condrat.

Secţiunile ediţiei a XIII-a sunt: eseu literar, arte vizuale (grafică, desen), film scurt metraj, spot, sport (la nivel judeţean), iar criteriile de evaluare a lucrărilor urmăresc încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •