Cultura

Concursul județean de artă fotografică „Instantanee brăilene”

Concursul județean de artă fotografică „Instantanee brăilene”

Biblioteca Județeană „Panait Istrati” Brăila organizează ediția a VI-a a concursului județean de artă fotografică „Instantanee brăilene”. Perioada de primire a fotografiilor este 4 – 25 mai 2018, acestea putând fi expediate pe adresa bibliotecii cu mențiunea „Pentru concursul de fotografie” sau pot fi aduse și personal la secţia Colecții Speciale.

La concurs pot participa liceeni din municipiul şi judeţul Brăila, care sunt înscriși într-o instituție de învățământ preuniversitar, în clasele IX – XII și studenți înscriși la una dintre facultățile existente în Brăila. Pentru a fi acceptate în concurs, fotografiile trebuie să nu fie mai vechi de 6 luni și să nu fi fost publicate niciodată.  Nu sunt permise persoane sau obiecte puse artificial în cadru etc. Colajul este permis doar la secțiunea (Locuri și oameni). Participanții au dreptul de a se înscrie în concurs cu o singură fotografie la fiecare secțiune.

Fotografiile vor fi însoțite de o fișă cu datele personale ale autorului: nume, prenume, școala, clasa, profesor îndrumătordata realizării fotografiei, titlul. Fotografiile trebuie să aibă formatul A4, (21/29 cm) și să fie printate pe hârtie fotografică. Fotografiile nu trebuie să aibă rama, semnătură, sau alte înscrisuri!

Concursul este structurat pe 3 secțiuni: PORTRET, BRĂILA MONUMENTALĂ, BRĂILA – LOCURI ȘI OAMENI (COLAJE).

Persoane de contact: ION VOLCU sau MARA IONAȘCU tel. 0239626128 / int. 141, sau email [email protected].

Festivitatea de premiere și vernisajul expoziției fotografice vor avea loc la Biblioteca Județeană Panait Istrati Brăila, pe 30 mai 2018, la ora 15.00.

Concursul Instantanee brăilene” are ca scop susținerea tuturor elevilor pasionați de fotografie în vederea afirmării lor precum și aprecierea și valorificarea lucrărilor înscrise în concurs. Obiectul principal îl constituie fotografia printată. Toate fotografiile vor fi expuse într-o expoziție organizată la bibliotecă, iar cele mai bune fotografii vor fi selecționate de juriu și incluse într-un catalog editat de organizator.

Competiția este lansată din dorința de a contribui la promovarea unei imagini a Brăilei la 650 de ani de atestare documentară și la 100 de ani de la făurirea României Întregite, așa cum este percepută prin prisma publicului tânăr, a elevilor de liceu și studenților care sunt pasionați de fotografie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •