Evenimente invatamant

Concursul de eseuri „Scrisoare catre Basarabia”

Concursul de eseuri „Scrisoare catre Basarabia”
Concursul de eseuri "Scrisoare catre Basarabia"
Concursul de eseuri „Scrisoare catre Basarabia”

Consiliul Judetean al Elevilor Braila ii anunta pe cei interesati de desfasurarea concursului la nivel national numit “Scrisoare catre Basarabia”. Organizatorii sunt Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni si Consiliul National al Elevilor. Participantii trebuie sa realizeze un eseu de maxim 6000 de caractere care va fi publicat pe site-ul concursului, mai apoi va fi analizat, jurizat si votat de cititori. La final vor fi alesi trei castigatori care vor fi primi cate un laptop de ultima generatie.

Institutul “Eudoxiu Hurmuzachi” pentru romanii de pretutindeni si Consiliul National al Elevilor lanseaza, incepand cu data de 22 martie 2013, o campanie de promovare a valorilor identitare in randul tinerilor sub sloganul Tu al cui esti? In cadrul acestei campanii vor fi promovate in randul tinerilor liceeni din Romania principalele evenimente ale istoriei romanilor si relevanta lor, simbolurile na?ionale romanesti, precum si alte elemente de cultura si civiliza?ie romanesca care pot intari, prin cunoasterea lor, sentimentul apartenentei la un set de valori comune si mai ales al mandriei de a fi roman.

Concursul de eseuri "Scrisoare catre Basarabia"
Concursul de eseuri „Scrisoare catre Basarabia”

“Primul proiect din cadrul acestei campanii se refera la popularizarea, in randul liceenilor, a semnificatiei datei de 27 martie 1918 si se va desfasura sub forma unui concurs de eseuri online cu tema “Scrisoare catre Basarbia”. Tinerii liceeni din Romania sunt invitati sa compuna un eseu de maxim 6000 de caractere, sub forma unei scrisori pentru romanii din stanga Prutului, pe care sa-l incarce online, pe platforma alcuiesti.ro, creata special in acest scop”, ne-a declarat Roxana Cristina Piper, presedinta Consiliului Judetean al Elevilor Braila.
Organizatorii vor oferi participantilor la concurs 5000 de exemplare din volumul “200 de ani de istorie a romanilor dintre Prut si Nistru”, coordonat de academicianul Ioan Aurel-Pop, precum si trei mari premii constand in 3 laptopuri de ultima genera?ie.

Regulamentul de desfasurare a concursului

Cerinte: elaborarea unui scurt eseu , de maxim 6000 de caractere, cu tema ”Scrisoare catre Basarabia” care se va incarca pe site-ul www.alcuiesti.ro
Perioada de desfasurare:15 martie – 10 aprilie are loc transmiterea eseurilor de catre participanti, 11 aprilie – 20 aprilie se va face publicarea online a eseurilor si votul publicului si pe 30 aprilie vor fi anuntati castigatorii.
Toate eseurile vor fi publicate pe pagina de internet a institutului in perioada 11 aprilie – 20 aprilie, unde vor putea fi votate de publicul larg. Selectia castigatorilor se va face in functie de: numarul de voturi obtinute de fiecare eseu 50% si in functie de nota acordata de un juriu compus din reprezentantii Institutului si ai Consiliului National al Elevilor
Lista castigatorilor va fi publicata in data 30 aprilie.

Distribuie postarea
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Orez cu ciuperci si vinete
Articolul anterior

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.